PRVI POSLOVNI FORUM ZAGREB – PRIŠTINA

PRVI POSLOVNI FORUM ZAGREB – PRIŠTINA

19. ožujka, 2014.

ko4 Custom

Na poziv gradonačelnika Prištine Shpenda Ahmetija u četvrtak, 20. ožujka, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, zajedno sa suradnicima i predstavnicima gospodarstvenika, sudjelovat će na Prvom poslovnom forumu  Zagreb-Priština u organizaciji Kosovsko – hrvatskog poslovnog kluba i Grada Prištine.

Forum počinje u 12 sati u vijećnici Skupštine općine Priština, a obuhvatit će aktualne teme  kao što su gospodarenje vodama i otpadom, urbano planiranje, infrastruktura, ekonomično korištenje energije, ustroj i organizacija javnih poduzeća, iskustva u upravljanju javnim gradskim zdravstvom, te mogućnosti gospodarske suradnje dvaju gradova. Na Forumu će se raspravljati o aktualnim problemima, projektima i inicijativama Prištine, te o iskustvima Zagreba koja bi mogla biti od pomoći.

U sklopu Prvog poslovnog foruma, na odvojenom susretu sastat će se gradonačelnici Zagreb i Prištine, što će biti prvi službeni susret nakon što je početkom godine prištinski gradonačelnik preuzeo dužnost. Dvojca gradonačelnika potom će, u 14,00 sati, priključiti Forumu i zajedno izložiti temu Kako Zagreb i Priština mogu pomoći jačanju poslovnih odnosa u 2014. i 2015.

Prema protokolu, prije svečanosti otvaranja, u prištinskoj vijećnici predviđeni su odvojeni resorni sastanci članova službenih izaslanstava Grada Zagreba i Općine Priština te koordinacija za gospodarstvenike pozvane na forum, a nakon zatvaranja skupa, u čast posjeta zagrebačkoga gradonačelnika Prištini, veleposlanik RH na Kosovu Zoran Vodopija organizirat će svečani prijem.

Uz gradonačelnika Bandića u izaslanstvu Grada Zagreba bit će Jadranka Veselić Bruvo, Marijan Maras, Mirka Jozić, Mirna Šitum, Gëzim Redžepi, Ivan Tolić, Zvonimir Šostar, Mate Kraljević, Štefica Mihalić i  Dinko Sinčić. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code