STOJAKOV ODGOVAR BANDIĆU

STOJAKOV ODGOVAR BANDIĆU

11. siječnja, 2018.

 

 

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je na konferenciji za novinare u četvrtak 11. siječnja iznio niz neistina o hrvatskom obrazovnom sustavu te optužio Ministarstvo obrazovanja da želi istisnuti vjeronauk iz škola. Hrvatska narodna stranka najodlučnije odbacuje sve neistine i manipulacije gospodina Bandića, koji očito želi ispolitizirati i umanjiti značaj jedne od najvažnijih reformi u Republici Hrvatskoj.

Istina je da se HNS oduvijek zalaže za uvođenje religijskog odgoja u škole, ali ovom reformom u škole se uvodi jedan drugi predmet – informatika. Dakle, gospodine Bandiću, informatika se u škole ne uvodi da bi se istjerao vjeronauk, informatika se uvodi jer živimo u 21. stoljeću. Niz neistina koje ste danas izgovorili o radu stručnih ljudi koji provode reformu obrazovanja samo govore o tome da s temom niste upoznati pa vam predlažem da se primite komunalnih problema i krpanja cesta, a stručnjacima ostavite da nastave raditi svoj posao“, rekao je Tomislav Stojak, predsjednik zagrebačkog HNS-a.

Nadalje, Milan Bandić iznio je svoje uvjerenje da će obrazovna reforma propasti.

Ne brinite gradonačelniče, to što govorite nema veze sa zdravim razumom. Vama za informaciju, već u rujnu kreće novi obrazovni program kao dio pilot projekta u čak 70 škola. Stručnjaci rade na tome, na svu sreću“, rekao je Stojak.

Stojak je demantirao i navod da nema tko opremiti škole i da se nabava opreme provodi bez natječaja.

Ministarstvo obrazovanja osiguralo je sredstva i proslijedilo ih školama da one same, putem natječaja, nabave opremu koja im treba i to se uvodi prvi put nakon 10 godina. Vjerojatno Bandić želi da se sredstva preusmjere u njegov proračun pa da se natječaji provode na njegov poznato „transparentan“ način“, rekao je.

Stojak se osvrnuo i na Bandićevu tvrdnju da je „kurikularna reforma revolucionarna parola i vanzemaljski smisao bez sadržaja“.

Kurikularna reforma, gospodine Bandiću, jedna je od najvažnijih reformi u Hrvatskoj, o kojoj ovisi ne samo budućnost naše djece, nego i budućnost zemlje i žao mi je što to ne razumijete. U Zagrebu, koliko mi je poznato, imate puno derutnih škola i zato vam želim da se primite posla i da ga radite barem upola stručno kao ministrica Divjak i njena nova ekipa u Ministarstvu obrazovanja“, zaključio je Stojak. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code