ŠTO ZNAČI KAD JE NEŠTO STRATEŠKI VAŽNO

ŠTO ZNAČI KAD JE NEŠTO STRATEŠKI VAŽNO

17. siječnja, 2017.

 

 

Riječ strategija – od starogrčke riječi strategos, doslovno znači „vođenje vojske“, a označava postupanje u ostvarivanju određenog cilja nakon dužeg planiranja. Kako je uz strategiju usko vezan i pojam taktika, dako da oba imaju značenje ispravnog korištenja određenih sredstava u prostoru i vremenu, s time da taktika označava način kako ostvariti postavljeni cilj, koji naznačava strategija

Napisao: Zdravko Cik

Daj nam bože strpljenja i ufanja, da nam se povijest ne ponavlja! Kada stranka vodeća u koaliciji na vlasti, kao nekad partijski skojevci jednim glasom jednoglasno, prihvate izvješće, odlučno, nepokololebljivo, neupitno, vjerodostojno iznesenih stavova, njihovog predvodnika, narodu hrvatskome, dobro se ne piše.

Figa veteranima

Što se nitko nije našao, barem nešto osporiti, upitati, pojasniti, tražiti neko razumno pojednostavljeno objašnjenje situacije, koju kolokvijalno možemo nazvati; prodati, kupiti, umanjiti, povećati, oduzeti, dodijeliti, podijeliti i opet prodati, a za što treba i neki protok vremena, određeni broj sudionika, izvršilaca i naravno nekih novaca, nas obične građane ne treba interesirati, pogotovo sve druge koji su stranički organizirani, sa svojim strankama u sličnim situacijama. Možemo biti mirni jer to je njihov unutar stranački đir. Ponovno pokazuju figu hrvatskim veteranima, hrvatskome narodu, kazujući, mi smo vrijedniji od vas, mi imamo punu informaciju, nama su kazali i kako glasi tužba, sadržaj njen, a dobili smo i uvid u rješenje arbitražnog suda i znamo što tamo piše, tako da smo svi za. Čak da nije potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske, potakla i našla rješenje, to bismo mi članovi Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, jednim glasom jednoglasno zahtijevali da se provede. Nama je strateški interes sljedećih pet godina oko toga graditi potemkinova sela. Nije bitno, samo neka se radi, a tko će zaraditi i izgubiti, možda i odgovarati pred sudom povjesti, nije važno mi se i onako ne sjećamo tko je što predložio i radio, mi nismo ništa znali jer su nas pitali i mi rekli da.

Veleumna vodeća stranka

Dakle, pojam, riječ strategija – od starogrčke riječi strategos, doslovno znači „vođenje vojske“, a označava postupanje u ostvarivanju određenog cilja nakon dužeg planiranja. Kako je uz strategiju usko vezan i pojam taktika, dako da oba imaju značenje ispravnog korištenja određenih sredstava u prostoru i vremenu, s time da taktika označava način kako ostvariti postavljeni cilj, koji naznačava strategija. Iz dosad opisanog, mora nam biti razvidno da ćemo jednog dana doživjeti, bez ikakovog šokiranja, ukinuće svih drugih sudionika demokratskih procesa, jer su samo ukras i smetaju ostvarenju njihovih ciljeva o kojima nitko drugi ne treba u Hrvatskoj da zna, a kamoli propituje, veleumne članove vodeće stranke, a za posljedicu će imati veličanje i dodjelu odlikovanja i priznanja, pa možda i kandidiranja za Nobela. Što je to strateški, pitamo, kada strategije hrvatskog društva nema, ali ne zaboravite, da bi bila nacionalna, treba prethodno načiniti mnoge druge, gospodarsku strategiju, političku strategiju, vojnu strategiju, obrazovnu strategiju i dr… Što to pokreće članove jedne stranke da voluntaristički i krajnje sektašti pristupaju rješenjim od opće važnosti. Znaju li tako kvalitetno interpretirati zašto strateški nije važan T- com, Pliva, Luke u našim lučkim gradovima, izvori pitke vode, da ne nabrajamo sve. Gospodo zašto te kompanije nemaju zasluženi status, nego samo INA. Je li vam je prezentiran trošak cijelog pothvata, je li samo vama, možda iskazan trošak daljih ulaganja u rafinerije, možda vam je skriveno, ne znate de će ipak sisačka rafinerija biti ugašena, samo dok se to dogodi zamagljivanje se nastavlja i vi ćete to podržati, točnije već ste podržali bez ikakvog strateškog znanja o toj problematici. Žalosno je da ćete doslovce silom, a ne argumentima razuma rješavati ovaj problem. To je od sada na dalje vaš problem gospodo, nemojte se skrivati iza autoriteta ne znajna, negirajući veličinu problema, jer on je tu nazočan, tek će se razvijati i pritiskati životne tjekove naše Hrvatske, koja će radi ovakvih odluka dalje propadadi, bez šanse za opstanak u sve surovijim međunarodnim političkim odnosima i djelovanju isprepletenih silnica interesnih sfera. Čovjek se mora osjećati jadno, deprimirano, ugroženo nakon ostvarene pobjedonosne slobode, da Vlada nema osjećaj za veterane, kojima je uskratila uplatu u njihof fond pd 2010. godine, jeli Vam to poznato, za to nemate stav, to podržavete. Pa tko će puniti braniteljski fond, ako neće Vlada RH? Imamo svi obvezu u Republici Hrvatskoj, raditi za njenu dobrobit, usmjeriti sredstva prema mladim, novim tehnologijama, izumima, školovanju na svečulištima svijeta, poboljšanju općeg stanja društva.

ISTINA I DOMOVINA

HRVATSKA BRANITELJSKA PUČKA STRANKA T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code