STO GODINA PRODAVANJA MAGLE

STO GODINA PRODAVANJA MAGLE

7. listopada, 2019.

 

Manolić je već  odavno trebao odgovarati i praviti društvo Perkoviću i Mustaću, a ne da nas i danas u tim poznim godinama nasmijeva sa bezveznim odgovorima i pravi se da je on i dalje neka važna politička figura. Kad je trebalo, prevario je i dr. Franju Tuđmana, zajedno s Mesićem okrenuo mu leđa, jer se tobože nisu slagali oko BiH.

Ovog čovjeka često vidimo i na Pantovčaku (gdje dobro čuje!), pa nam nije jasno, nakon sve štete koju je učinio hrvatskoj državi, zbog čega ga aktualna predsjednica RH zove, dok s druge pak strane pred njezinom rezidencijom ostaju neki pravi, istinski Hrvati?

Napisao: Mladen Pavković

Opet su objavili razgovor s 99-godišnjim Josipom Manolićem (Jutarnji list, 6.10. 2019.). Predstavljaju ga kao „najdugovječnijeg hrvatskog političara“, a za njega bi mnogo bolje odgovaralo da ga nazivaju „najdugovječniji hrvatski Udbaš“ ili još bolje „najdugovječnije hrvatsko zlo.“

Kao prvo, novinar, piše da se s njim  družio dva sata u nekoj pivnici te da je popularni Joža odgovarao na pitanja smireno.

Godinama se ne bavi politikom

Tako dakle. Taj isti politikant, koji je Hrvatskoj navodno napravio štetu više nego što ima godina, uz ostalo govori da je objavio neku knjigu i da je  poslije njena izlaska  nekoliko (časnih i uglednih) ljudi zatražilo sudsku zaštitu. Tužili su ga zbog neistina, kleveta, obmana i laži. Međutim, dobro nam je poznato da Manolić gotovo i ne dolazi na sudske rasprave jer kako ga svaki puta opravdava njegov advokat – uopće ne čuje!? A gle vraga, sad odjednom čuje, vidi i dalje prodaje maglu!

Ovaj čovjek već se godinama ne bavi politikom. I dobro je da je tako. Ali je očito i dalje zanimljiv jer „puno zna“.

Kad se ga pita: jel zna da je Perković u Njemačkoj osuđen za zločine, odgovara – „To ne znam“. Također veli da  „ne zna“ ni da je u hrvatskom zatvoru!?

Novinarski „ispitivač“ prelazi preko toga bez komentara, kao- tako je kako je rekao ovaj politički  napunjeni balon.

Za njega su u Hrvatskoj desni onaj „ostatak koji su ostali gubitnici u Drugom svjetskom ratu“, a najomiljeniji političari „drug Tito“, kineski predsjednik Mao, Gandhi i bivši predsjednik Egipta kojem se ni imena ne može sjetiti!

Od domaćih političara jedino cijeni Vladimira Šeksa, koji je navodno imao kodno ime „Sova“. Manolić kaže: „To nema veze. To su problemi koji su davno zastarjeli“.

 

A kad su došli na temu predsjedničkih izbora, stari Udbaš je na strani Zorana Milanovića. Za aktualnu predsjednicu misli da ne može pobijediti „jer je polovica Hrvatske odmah na početku protiv nje zbog izbacivanja s Pantovčaka Tita kao nositelja antifašizma“.

Može se tuplje i gluplje?

Pomirba je lustracija

Ovaj jadni politikant  veli da je Hrvatska provela lustraciju  pod imenom – pomirba Hrvata. Da, to takvima najbolje odgovara. Prvo su nakon II. svjetskog rata radili to što su radili, a kad je došla slobodna i samostalna hrvatska država među prvima su se „ukrcali u taj vlak“, zauzeli neke od čelnih političkih pozicija i radili na tome da ih se ne pita- što su bili i što su radili kao Udbaši?

Danas takvi na široko pričaju o antifašizmu, bez kojeg ne bi bilo ni Hrvatske (!), a sve s ciljem – da se i preko toga prekriju njihovi zločini.

Manolić je već  odavno trebao odgovarati i praviti društvo Perkoviću i Mustaću, a ne da nas i danas u tim poznim godinama nasmijeva sa bezveznim odgovorima i pravi se da je on i dalje neka važna politička figura. Kad je trebalo, prevario je i dr. Franju Tuđmana, zajedno s Mesićem okrenuo mu leđa, jer se tobože nisu slagali oko BiH.

Ovog čovjeka često vidimo i na Pantovčaku (gdje dobro čuje!), pa nam nije jasno, nakon sve štete koju je učinio hrvatskoj državi, zbog čega ga aktualna predsjednica RH zove, dok s druge pak strane pred njezinom rezidencijom ostaju neki pravi, istinski Hrvati?

Manolić nikada o Kolindi Grabar Kitarović nije imao lijepo mišljenje, a poglavito ne sada kad se upustila u još jednu trku za prijestolje. Nu, to je politika. I kad se „ne vole“ oni se očito – „vole“!

Nema smisla više citirati što je dalje govorio i kako razmišlja ovaj „ofucani“ politikant, koji je „zanimljiv“ i mladima, koji vole i žele vidjeti kako izgleda netko tko je bez ikakvih kazni radio zločine, pa zbog toga u „drugoj politici“ bio nagrađivan i na kraju koji se iz svih bitaka uspio izvući neokržnjen.

Taj je premazan svim mastima, prevario bi i onoga na Nebu, a kamoli ne će ovaj „jadni“ hrvatski narod koji je ne jednom glasovao baš i za ovakve! (A kasnije se predomislio). T

36 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Obnovljen cilj BG-pobjeglica
  #1 Obnovljen cilj BG-pobjeglica 26 listopada, 2019, 08:28

  Dok gubitnicki prekodunavski brbljavci psi rata vojvoda Vukodlak Vucic, mali od Slobe Dacic, ministar ratni lepi Aca Vulin i dalje laju na mjesec i prijete prema Hrvatskoj, hrvatska karavana prolazi. Pomirljivi tonovi prema udruzbi beogradskih hrabrih pobjeglica koji su cetiri godine “zeljezarinu tvrdjavu srpskoga jugoslovenstva”, pa i svoje stanove u inzinjerskom naselju i Ulici Milanke Kljaic, nisanili i gadjali raketama i topnickim yu-granatama , dolaze i iz sisacke gradske uprave. Ne sumnjamo uopste da ce Nikola Demonja, Voja Metikos i drugi znani partijski gvozdjari biti odusevljeni inovacijama komunalaca kod olimpijskoga bazena. Na mreznim stranicama grada hrvatskih pobjeda objavljeno je sljedece:
  Puštanjem riba u jezerce ponovno je otvoren jedan od simbola sisačkog Capraga.

  -Posebno bih pohvalila djelatnike Komunalca koji su vrijedno radili ovih dana. Bili su to zaista opsežni radovi i ne samo da su očistili jezerce već su ga dodatno produbili, stavili novi sloj sitnog kamenja, geotekstil i novo popločenje oko stazice, a ono što su svi Siščani primijetili je drveni mostić. Mostić je djelo i zamisao Komunalca i posebno me veseli što sami možemo osmisliti i izraditi ovako nešto lijepo i korisno za naše građane – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček prilikom otvorenja jezerca.

  Djelatnici Komunalca ispraznili su jezerce koje je u potpunosti odmuljeno i produbljeno što je u konačnici rezultiralo izvađenih gotovo sedamdeset kubika starog, sitnog kamena. Napravljeni su rubnjaci cijelom dužinom jezerca, a na produbljeno dno postavljen je novi geotekstil i oko četrdeset kubika novog sitnog kamena. To je sve učinjeno kako bi u jezercu novi stanovnici imali više prostora i kisika, istaknula je krajobrazna arhitektica Komunalca Morana Čulig.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Naslijedjeni savjetnici profiteri
  #2 Naslijedjeni savjetnici profiteri 25 listopada, 2019, 14:40

  To uhljebnistvu ostatak je velikoga partijskoga carstva izvjesne drugarice dugih prsta. Najvise je prebjega, pa onih koji se slepaju i za 500 kuna mjesecno, koji su u stanju cijeli tjedan drzati ruku u zraku i podupirati odabrana tulipana navodnoga velikana, politicara opce prakse. Zapravo, najvise je obogacenih savjetnika sarmantne milostive drugarice.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Vjerujte pravdi nesposobna ministra
  #3 Vjerujte pravdi nesposobna ministra 25 listopada, 2019, 14:33

  Premijer Andrej Plenković naglasio je u petak da je potrebno podići povjerenje građana u hrvatsko pravosuđe u koje, kako je rekao na obilježavanja Europskog dana pravosuđa, unatoč pozitivnim koracima i smanjenju broja neriješenih predmeta još uvijek nije na razini koju bi svi zajedno ocijenili zadovoljavajućom.

  Plenković je u govoru na zagrebačkom Trgovačkom sudu naveo da je Hrvatska, od početka pristupnog procesa EU broj neriješenih predmeta smanjila s 1,65 milijun na 350 tisuća, odnosno za pet puta u 15 godina.

  “O tome treba pozitivno govoriti. No, naravno da ukupno stanje još uvijek nije na razini koju bismo svi zajedno ocijenili zadovoljavajućom. I zato postoje naši napori i napori struke da idemo prema još učinkovitijem i u potpunosti nepristranom i neovisnom pravosuđu”, poručio je premijer na obilježavanju 25. listopada, Eropski dan pravosuđa.

  Cilj tih napora, dodao je, nije samo promjena percecpije, već dizanje povjerenja građana u sustav. To nam u nazocnosti nesposobnoga ministra pravde i bogatasa Drazena Bosnjakovica porucuje anemicni faraon unijski Andrija Pljenkovic. Bas lijepo…

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Zupanijsko uhljebnistvo
  #4 Zupanijsko uhljebnistvo 25 listopada, 2019, 13:30

  Dok oporbeni seljaci, komunisti, mostovci, pravasi, mladenovicevci i bakirovi muslici skupstine sisacko-moslavacke bjesne na uhljebnistvo, klijentelizam, mito i korupciju, olako trosenje novca za svemirske letove, osobito na nesposobnost prekobrojnih primatelja place a slabih ucinaka, Zeljko Soldo pita se koje su kompetencije Ane Posavec iz zupanova ureda koja se ranije potpisivala kao visa savjetnica za medije, a sada i kao pomocnica procelnika. Prva prednost – supruga zupanova vozaca koji je iz Hadzera blizu glinskoga Marinoga broda, druga – potjece iz najstarije Drencine i tanca bez honorara.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Ivica Djikic janjicar
  #5 Ivica Djikic janjicar 25 listopada, 2019, 13:03

  Ivan Penava i njegovi istomišljenici htjeli bi od cijele Hrvatske napraviti Vukovar, zonu u kojoj neće vrijediti zakoni nego će većinski narod dijeliti pravdu i samovoljno određivati što se može, a što se ne može. Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i premijer, suprotstavlja se toj prijetnji tako što kombinira suzdržanost, razumijevanje i podilaženje. Tako u cirlicnom govnu od novina “Novostima” pise hercegovacki Hrvatina, yapravo janjicar Ivica Djikic. Selam alejkum, Bakire! ZDS!

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Novosel, Brankovic, Kajgana 1913.
  #6 Novosel, Brankovic, Kajgana 1913. 24 listopada, 2019, 11:42

  Na povijesno uklanjanje tracnica pruge Sisak-Caprag-Karlovac u Petrinjskoj, osim radnika Pruznih gradjevina HZ-a, trebali su doci i skojevski ribeli iz “Kopa Beacha”, Novosel, Brankovic, Kajgana i drugi “dionicari” opljackanih 10 milja kuna. Toliko vrijedi stoljetna pruga kroz Banovinu i Kordun, koja je mogla i dalje sluziti svrsi zaostalih krajeva Hrvatske.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Ostajte ovdje, sestrice!
  #7 Ostajte ovdje, sestrice! 22 listopada, 2019, 11:31

  Dvije medicinske sestre i jedna liječnica nakon rada u inozemstvu, ponovno su se vratile raditi u sisačku Opću bolnicu dr.Ivo Pedišić.
  Jedna od njih je i medicinska sestra Senka Pulek. „Žitvotni put me odveo u Njemačku iz nekih privatnih razloga, otišla sam, pokušala sam, godinu dana sam bila, vratila sam se i zahvalna sam našem ravnatelju koji mi je omogućio da ponovno radim u Bolnici gdje sam provela skoro 17 godina“, rekla je Pulek.

  U Hrvatsku se vratila i medicinska sestra Ivana Bužančić. „Otišla sam iz privatnih razloga, mada sam tu najmanje kompetentna osoba da nešto kažem jer nisam radila u struci u Salzburgu gdje sam bila smještena. Isto tako svašta mi se obećavalo, ali se ništa od toga nije ispunilo. Zato mi je izuzetno drago što sam se vratila i što mi je od strane ravnatelja omogućeno da ponovno dođem raditi u Bolnicu“, rekla je Bužančić. U sisackoj bolnici bas fali osoblja, neka su dosle doma.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Copy paste mobbing i drping
  #8 Copy paste mobbing i drping 21 listopada, 2019, 15:12

  Iako je i gluhonijemom jasno da portal Sisak.info ne moze biti posvud, njegova autorska obrada jedne sudske optuznice za zlostavljanje na poslu nije odolio spomenuti stranacku, HDZ-ovu pripadnost bivse i doista problematicne kratkotrajne ravnateljice zavoda za prostorno uredjenje Sisacko-moslavacke zupanije Vesne Stajcic. Nasrnula je, doznajemo, na bivsu snahu bivse zupanice Marine Lovric, Anu Lovric, pa ce zbog toga uskoro sjesti na optuzenicku klupu. Inace, Zagrepcanka Stajcic “proslavila” se po doslovno “prepisanu” programu rada zavoda prostornoga uredjenje (copy paste) Krapinsko-zagorske zupanije, legendarnoga komunistickoga zupana Zeljka Kolara Kumroveckoga, kamerada Sinise Gajdasa Doncica. Sto se pak zbiva s bivsom galdovackom uciteljicom Ivanom Pavlovic (SDP), koja je s nasilno osvojena mjesta ravnateljice Centra za hendikepiranu mladez u Komarevu, ukradenim novcem jadnih sticenika, bez pozdrava Milanki Opancic emigrirala u Irsku, doticni medij nista ne javlja. Raspitat ce se, valjda, kod pravdoljubive Ikic Banicek, koja preko zupanijskoga sefa SDP-a sve zna o “alarmantnom stanju Sisacko-moslavacke zupanije zbog nesposobna zupana Ive Zinica”.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Humanitarci KSS-a
  #9 Humanitarci KSS-a 20 listopada, 2019, 13:54

  Kolo srpskih sestara bilo je stvarno djelotvorno, spasavalo one u ratnoj nevolji. Pravoslavne Srbe, dakako, a cak 600 Hrvata u istom je gradu ubijeno i nestalo. I sve u nadi da ce se prijetnje Vukodlaka Vucica iz Gline obistiniti, da ce i Banovina postati zeljena velika Srbijica.

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Velikosrbizam i antifasizam
  #10 Velikosrbizam i antifasizam 20 listopada, 2019, 13:51

  – Nemam nikakve veze sa četništvom niti sa udruženjem za koje me prozivaju. Moji svi preci su bili antifašisti , moja tetka po majci je Milanka Kljaić, narodni heroj – istakla je Mara Vilus. Tako se pravda ratna celnica “Kola srpskih sestrica” iz vremena okupacije Petrinje, govoreci o dobrodoslici festivalu ojkaca. Pri tom ne zaboravlja obiteljski antifasizam i cinjenicu da je ona ipak netjakinja srpske heroine u Sugoslaviji Milanke Kljaic.

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Vinske lazi Mire Nikolic
  #11 Vinske lazi Mire Nikolic 20 listopada, 2019, 09:28

  Ako niste zapazili jos jednu veliku laz poslije one o 1800 godina trajanja svetosavske crkve spc (iz 1922.). Doticna rece da se u Srbiji (pretezno u hrvatskoj Vojvodini) vinarstvom bave 1700 godina. Mozda i prije ameba. Najprije vina, a onda svetosavlje, bre!

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Srbijanska vina Zagrebu
  #12 Srbijanska vina Zagrebu 20 listopada, 2019, 09:25

  Ambasadorka Srbije Mira Nikolić naglasila je da je ova prezentacija, kao i ona održana godinu dana ranije, prilika da se javnosti prikažu novi vinski proizvodi. Podsjetivši da se vino u Srbiji proizvodi preko 1.700 godina, kazala je da je sada stasala nova generacija proizvođača vina. Nakon poziva popa Culidrka da soldati Srbije dodju u Jasenovac komemorirati raspamecene ratne gubitnike Vukodlaka Vucica, sluzena predstavnica drzave koja je pet puta tijekom rata mijenjala svoje ime bahata guzara Mira Nikolic predstavila je u ambasadi vina Sumadije, Pomoravlja, Kosova i Sandzaka. Kao da krkani uvrnutih opanaka (za one potrebe, bre) ne kusaju samo rakijetinu i Putinovu vodku.

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. Gdje li je Spiro Kostic?
  #13 Gdje li je Spiro Kostic? 12 listopada, 2019, 19:02

  Tesko je u ovim trenucima, dok su na petrinjskom Trgu hrvatskih branitelja u slavljenickom raspolozenju blagoslivljani cetvrti temelji sv. Spiridona Cudotvorca, ne prisjetiti se onih – od Banovine do Beograda – koji su zbog svoga velikosrpstva i hegemonije nad vecinskim narodom izazvali krvoprolice, razaranja i svakovrsna stradanja. Medju mnogobrojnom publikom, promatracima, vidjesmo mnoga ranije mlada poznata lica kojih se mozda sjecamo po okupljanjima “ugrozenosti” u gostoljubivu gradu na Kupi i Petrinjcici. Tu su i doajen zurnalizma Antun Toto Petracic, nesto mladji Ivica Miokovic, potom, pretpostavismo, Mara Vilus (crveni kaput) iz Kola srpskih sestara i SDSS-a, koja snima intervju s nekom babom, te vjecito budnoga zatvorskog pukovnika TO Gline Dusana Miljevica. Bili su ondje – bas uz obljetnicu protuhrvatskog pamflet-lista “Srbobran-novosti” – i clanovi lokalne civilne elite, nacelnik grada i zamjenica Darinko Dumbovic i Viktorija Kaleb – ali i prec. Josip Samarzija iz sv. Lovre i fra Petar Zagar iz totalno srusena i obnovljena samostana u Hrvatskom Cunticu. I nehtijuci netko od nazocnih Hrvata sjetio se obnove crkve sv. Bartola u HSS-ovoj Hrastovici, kojoj su cetnici preko srusena svetista napravili cestu i jedne napomene Bacuzana. “Samo neka rade i grade, bit opet nesto za rusenje…”. Pomozi Boze onima koji ni u sto ne vjeruju! Tko zna gdje je poznati ministar zdravlja krajinaske tzv. vlade Spiro Spiridon Kostic, bivsi lijecnik Bolnice Sisak i stanovnik petrinjskoga vikend-naselja Novoga Selisca.

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. Cudoviste Hrvoje Simicevic
  #14 Cudoviste Hrvoje Simicevic 12 listopada, 2019, 14:42

  Filmovi ‘Dnevnik Diane Budisavljević’ i ‘Dječje prihvatilište Sisak’ bave se istom temom. Razlika je u tome što bi prvi trebao služiti kao upozorenje, dok drugi Katolička crkva, dio akademske zajednice i pseudohistoričari koriste za uprizorenje ideologije smrti kao pozitivne kulturne stečevine. S druge strane, dijelom su razumljive i lijeve kritike na račun filma Dane Budisavljević prema kojima je, opisujući umanjivanje zasluga svoje prezimenjakinje u poslijeratnoj Jugoslaviji, u nekim scenama možda doprinijela promociji popularne teze o ‘dva totalitarizma’. No to je priča za neki drugi tekst. To je zavrsnica teksta Hrvoja Simicevica, cudovisnog orjunaskoga bandita iz ekipe milokrada pupavca, ratnoga zlocinca.

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. Aleksandar Vukodlak
  #15 Aleksandar Vukodlak 12 listopada, 2019, 12:59

  Zivjeli, gospodine Vlado Fucek, nije tesko sloziti se s Vama. Vi ste prosli stazama smrti i kriznih putova poput stotina tisuca hrvatskih domobrana i neka Vam dragi Bog podari zdrav i dug zivotni vijek. Svoj ste cilj ostvarili i zivite u drzavi za koju se masovno ginulo od zlocinackog metka i gnjusne ruke doklacena Staljinova zamjenika tzv. JBT-a. Da je vise postenja i pameti u vrhu drzave, narodna bi mudrost i upornost vrlo brzo razagnala anarhiste, antife i ine zlotvore. Uostalom, kome RH ne odgovara ni po cemu (samo po kunama) najjednostavnije je odseliti u neke bolje predjele. Hrvat ne gleda da nesto otme kome, on cuva plamen na ognjistu svome, pisao je Jovan Jovanovic Zmaj i izrekao istinu. Dakle, Aca Vukodlak tvrdi da su Servi sveci, neka to u svakoj prilici i dokazu. Hrvatima preostaje da budu spremni i naoruzani, za obranu i sveti hrvatski dom.

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. Udbaski leksikograf Krnjo
  #16 Udbaski leksikograf Krnjo 12 listopada, 2019, 12:07

  “Mi volimo svoj kraj, ali zapamtite da ljubav nije dovoljna. Za svoj kraj treba raditi, mi moramo stvarati. U fazi smo kada lutamo. Brzo se priklanjamo sredini u koju dolazimo. Selimo se i zasnivamo porodice i vrlo smo uspješni kao poslovni ljudi i na svim drugim planovima i zaboravljamo. To nije dobro. Ono što je bilo se ne smije zaboraviti, jer ono što je bilo je pouka novim i mladim generacijama da se više ne ponovi”, rekao je Branko Krnjaić na nedavnoj promociji svoje nove knjige “Leksikon Srba Banije”.
  To je ujedno bila i tema emisije “Srbija na vezi” Radio – televizije Srbije o kojoj je autorka Nada Vukelić razgovarala sa Brankom Krnjaićem. Za rodni petrinjsko-sisacki i banovinski kraj (Hrvati ga nazvase krdzanijom), Branko Krnjaic je dugo vremena doista radio. Kako i ne bi. Pola stoljeca, veli, i u tom je razdoblju istrazivao antijugoslavensku djelatnost protiv bratsva i jedinstva Hrvata i njihova nacionalizma. Bio je velikosrpski-cetncki spicl Udbe, teske hrvatske sudbe. Jer, servi ne mogu biti nacionalisti, oni su samo gladni tudjih teritorija i dobara. Okrutni dozlaboga i primitivni. I jos nesto, Krnjaic neuko tvrdi da su prethodnici serva, martolozi, sanitarci turskih osvajaca, na Banovinu doselili koncem 15. vijeka, postavsi potom cuvari austrougarskih carsko-kraljevskih medja, vojnici-kmetovi.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code