ŠTO BI SE DOGODILO DA SMO IZGUBILI RAT?

ŠTO BI SE DOGODILO DA SMO IZGUBILI RAT?

4. siječnja, 2017.

 

 

Da, drugovi i drugarice, gospodo i gospođe, što bi se dogodilo sa Hrvatima i Hrvatskom da smo kojim slučajem izgubili hrvatski obrambeni Domovinski rat? U Bleiburgu su se Hrvati predali Englezima, pa što su doživjeli? U Vukovaru su se Hrvati predali Srbima, pa što su doživjeli? A što bi tek doživjeli svi mi da smo se, ne daj Bože, morali predati srbijanskim i inim okupatorima (fašistima)?

Napisao: Mladen Pavković

Pitanje svih pitanja glasi. Što bi se dogodilo sa Hrvatima i Hrvatskom da smo izgubili obrambeni Domovinski rat, koji smo od 1990.-1996. vodili pod zapovjedništvom vojskovođe i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, a protiv treće ili četvrte zločinačke vojske (JNA) u Europi? Nu, nismo samo protiv njih ratovali, ratovali smo i protiv Srbije, Crne Gore i domaćih izdajica. Oni su bili agresori na Republiku Hrvatsku. Rat se kao što je poznato isključivo vodio na teritoriji Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine (BiH). Srbi su ratovali i na Kosovu, ali i u Sloveniji. Željeli su poput „Napoleona“, na čelu sa ratnim zločincem Slobodanom Miloševićem, okupirati sve krajeve u kojima su živjeli Hrvati, pod motom- Gdje je jedan Srbin, tu je – Srbija!

Okupatorska čizma

Što bi se dogodilo s Hrvatskom i Hrvatima da nismo poslušali zov dr. Franje Tuđmana, da smo jednostavno dozvolili, bez ispaljenog metka, da u to vrijeme srbijanska okupatorska (fašistička) čizma ušeta u Zagreb, Rijeku, Split, pa sve do Dubrovnika?

Ili, što bi se dogodilo, da je vojno mnogo jača Srbija na kraju pobijedila, naravno uz mnogo veće nevine žrtve?

Većina država u svijetu, budite sigurni, stala bi, kao i uvijek, na stranu pobjednika, tim prije što na početku nisu željeli zaustaviti krvoproliće na ovim prostorima, već su čekali (svaka čast iznimkama) tko će odnijeti pobjedu!

To su čekali i sljedbenici Ivice Račana. U želji da Hrvatsku bace na koljena prvo su podijelili naoružanje tzv. teritorijalne obrane domaćim i inim Srbima, a svoj stav prema Hrvatskoj pokazali su (većim dijelom) i izlaskom iz Hrvatskog sabora kad se glasovalo protiv srbijanskog agresora. Oni su bili za to da „Hrvatska tiho padne“. To je i jedan od razloga da je relativno malo SDP-ovaca puškom branilo hrvatsku grudu.

A da smo izgubili rat, poglavito nakon krvave okupacije Vukovara i Bosanske Posavine (BiH), nakon čega su već i domaći Srbi javno, da javno, počeli otvarati „šampanjce“, agresor sigurno ne bi bio tako „milostiv“ kao Tuđman i najvjerojatnije za sve one koji su sudjelovali u obrani Hrvatske (kao i njihove bliže i daljnje obitelji) krenula bi „odmazda“, baš kao i 1945.! Ponovili bi se križni putovi, otvorio bi se Goli otok, zatvori bi bili pretrpani. Koliko bi Hrvata bilo zauvijek istjerano iz svojih domova (u Bosanskoj Posavini je protjerano oko 200 tisuća Hrvata, a do danas ih se vratilo jedva pet posto!). Međutim, mnogi bi hrvatski branitelji, a osobito dragovoljci završili, bez suda i suđenja, na vješalama, ili u jamama, poput Jazovke. Sjetimo se samo što se dogodilo Hrvatima nakon 1971., kad je zločinac Josip Broz Tito izjavio: „Prije će Sava krenuti uzvodno nego Hrvati dobiti državu!“ Koliko je tada, samo što su se pobunili (dakle, nisu ratovali!) naših ljudi ubijeno, pozatvarano, mučeno…Sve do početka devedesetih, svi „iz 71.“, zajedno sa svojim obiteljima živjeli su kao građani drugog reda! Svjedoka o tome i danas ima na tisuće.

Srbijanski ratni zločinci

Čudno je i neobično da ni 25 godina od početka srbijanske agresije „nitko“ ne govori i ne piše o ovoj temi. Kao da je „normalno“ da smo, goloruki, pobijedili treću ili četvrtu vojsku u Europi, pa što se više o tome i treba pričati.

Nu, ne da se ne priča o tome, ne priča se ni o liku i djelu srbijanskih ratnih zločinaca, prigodom obilježavanja obljetnica iz Domovinskog rata gotovo se i ne spominje protiv koga smo se borili, a o ratnoj odšteti se šuti, kao o zabranjenoj temi.

Da, drugovi i drugarice, gospodo i gospođe, što bi se dogodilo sa Hrvatima i Hrvatskom da smo kojim slučajem izgubili hrvatski obrambeni Domovinski rat?

U Bleiburgu su se Hrvati predali Englezima, pa što su doživjeli? U Vukovaru su se Hrvati predali Srbima, pa što su doživjeli? A što bi tek doživjeli svi mi da smo se, ne daj Bože, morali predati srbijanskim i inim okupatorima (fašistima)?

Sve ploče na javnim zgradama u Hrvatskoj, već bi odavno bile, ne samo u Vukovaru, isključivo – na ćirilici! T

10 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Zagi
  #1 Zagi 13 siječnja, 2017, 21:21

  Uvijek dobar i zanimljiv komentar g. Mladena Pavkovića. Super! Palac gore!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Black Jack
  #2 Black Jack 13 siječnja, 2017, 00:34

  Hrvati su imali tako jebenu volju da uspostvae svoju državu i samostalnost da bi se to dogodilo roku od 7 dana.

  Samo jebena udbaška banda oko Manolića, Mesića, Boljkovca i dr. to nije dozvolila jer su morali sve pokrasti u privatizaciji.
  Samo zato je rat toliko dugo trajao!

  Srbinu daj rakije i on luduje.
  Hrvatskoj izdajici obečaj pare i on kolje svoje ljude!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Black Jack
  #3 Black Jack 13 siječnja, 2017, 00:29

  Rata nije nikad aniti bilo.
  Što je bilo je projekt uspostave nove Jugoslovije po uzoru Kraljeviine pod paltronstvom kraljice Elizabete.

  Zar se još nitko u ovoj državi nije pitao zašto četnici iz Beograda sa Nikolićem i Vučićem na isti žestoki način napadaju Hrvate da su Ustaše kao što to rade antifašisti u hrvatskoj!
  Udružena zločinaka partizansko-četnička organizacija djeluje dok Hrvati gledaju kako njih progone i konačno kao ovce kolje!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. ALEKSANDAR
  #4 ALEKSANDAR 11 siječnja, 2017, 21:53

  Da smo izgubili rat, današnja Vlada i Predsjednica bi bili isti (osim Medveda i Krstičevića). Na HRT-u su sve djeca udbaša, a u ostatku državnog i javnog sektora se posao nasljeđuje sa koljena na koljeno od 1945.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Vukovarac
  #5 Vukovarac 4 siječnja, 2017, 13:42

  Ne možeš ni sanjati kakvi se blentavci javljaju. Oni mrze Pavkovića, jer im neprestano “udara u četnički mozak”. Ajde blentavci ili blentonja, kupi dizl i marš odakle si došao.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Black Jack
  #6 Black Jack 4 siječnja, 2017, 11:40

  Hrvati su izgubili rat!¨
  Do danas nisu razumijeli da su prevareni.
  Dokaz da smo izgubili rat su čirilične ploće i abolirani četnici!
  Nadalje, dokaz da smo izgubili rat je djelovanje Pusić, Pupovac, Teršelić i raznih udruga koji rade protiv RH!

  Antihrvatsko djelovanje njima omogučava USTAV RH koji je nije niti manje niti više nego jedno smeće koje je prepisano iz Ustava Socijalističke Federativne Republike Jugoševije!

  Hrvati su izgubili rat!
  Mafija ima svoju državu, tj. Udba svoj kalifat!
  Sve su pokrali i više od 100 miljardi Euro iznjeli u inozemstvo.
  Opljačkali u Privatizaciji sve što se da.
  Obnovili ta poduzeća državnim subvencijama, tj. poreznim novcima građana hrvatske.
  Izvukli što više novac iz tih poduzeća i prebacili dug na RH i njene građane.
  Lopovi su abolirali Zakonom o predstečajnoj nagodbi a radnike poslali na bauštelu u inozemstvo!

  Sve već viđeno u SFRJ pa bankrotiralo!

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Ne benetaj Pavkoviću
  #7 Ne benetaj Pavkoviću 4 siječnja, 2017, 08:48

  Taj Pavković katkad napiše dobar komentar,a katkad beneta, kao što ovim tekstom beneta. Kao da smo mi svi budale, pa nam Pavković treba reći što bi nam se dogodilo da smo izgubili rat. Dogodila bi se kolektivna smrt.To zna svak tko iole zna kakav su Srbi narod..Đavliji narod.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code