STARI KUHAR IZ POLITIČKE KUHINJE JOŠ ZNA KUHATI

STARI KUHAR IZ POLITIČKE KUHINJE JOŠ ZNA KUHATI

30. rujna, 2018.

 

Tako se na Dolcu našao i proslavljeni kuhar mađioničar taštine, na kojega se netko od gladnih hrvatskih građana usudio baciti hranu. Doista bogohulno, bacati se hranom na čovjeka koji je sve ove godine toliko učinio u hrvatskoj kuhinji da ga se njegovi srame. Zamislite kako kuhar koji je izgubio maštu i pozornost vlastitog puka, nastoji izazvati požar u hrvatskoj političkoj kuhinji, tako da mu u vreloj tavi izgori povrće, jer mora nekako skrenuti pozornost na sebe, da još zna kuhati. Vidim da neki od Vas, elokventniji, pametniji, pozornije pratite hrvatsku političku kuhinju i znadete o čemu se ovdje radi, što se piše ovim tekstom. Nema drame, nervoze, nema iskrenih izjava onih koji se oglasiše napadom na onoga tko je hranu bacio na takvu ljudinu od kalibra, koji nije niti svome napaćenom i izdanom narodu napravio ništa dobra, koji neprestano gleda preko plota i tužaka

Napisao: Zdravko Cik

Vrijeme je za pripremanje zimnice, na zagrebačkom kultnom Dolcu, pravo bogatstvo kulturnog blaga prehrane i političke kuhinje, koja radi non stop od 0 do 24 sata na dan. Kuhara, kao niti recepata, ne manjka, samo se rade varijante pripremljenog i narodu serviranog politički začinjenog jela, kojeg ruku na srce svi građani, a poglavito HDZ puk, baš i nisu u stanju po okusu odrediti, je li začinjeno ili ne, je li zasoljeno ili ne, ne mogu sami odrediti, a glavni kuhari, Plenković, Kuščević, Bačić, Jandroković, Brkić i neka manje poznata političko kuharska imena, za sada šute i za sebe u svojim kuhinjama spravljaju recepte, koje će kasnije, međusobno reciklirati i u mantrama ponavljati dijelove za koje su sigurni da neće pokvariti okus jela.

Dim u kuhinji

Ovdje je znakovito da glavnog kuhara nema, ali ima pretendenata za tu laskavu titulu, koji nisu sigurni u svoje recepte (misli i stavove), zbunjeni su dimom u vlastitoj kuhinji, koji se svako malo pojavi. Prvo e-mailovi, zatim Istambulska, najavljeni prosvjed u Vukovaru, pa sad SMS, doista je teško, HDZ-ovom puku odlučiti se koji je okus pravi, jer za koji god se odlučili za oči grize, vrat hvata i davi, prvo njih, a zatim i cijelu Hrvatsku.

Nemojte glumiti

Tako se na Dolcu našao i proslavljeni kuhar mađioničar taštine, na kojega se netko od gladnih hrvatskih građana usudio baciti hranu. Doista bogohulno, bacati se hranom na čovjeka koji je sve ove godine toliko učinio u hrvatskoj kuhinji da ga se njegovi srame. Zamislite kako kuhar koji je izgubio maštu i pozornost vlastitog puka, nastoji izazvati požar u hrvatskoj političkoj kuhinji, tako da mu u vreloj tavi izgori povrće, jer mora nekako skrenuti pozornost na sebe, da još zna kuhati. Vidim da neki od Vas, elokventniji, pametniji, pozornije pratite hrvatsku političku kuhinju i znadete o čemu se ovdje radi, što se piše ovim tekstom. Nema drame, nervoze, nema iskrenih izjava onih koji se oglasiše napadom na onoga tko je hranu bacio na takvu ljudinu od kalibra, koji nije niti svome napaćenom i izdanom narodu napravio ništa dobra, koji neprestano gleda preko plota i tužaka. Nemojte padati niže nego ste sad na koljenima, parlamentarne stranke i one koje misle da je to za njih rezervirano.

Nemojte glumiti, izdavati se za humaniste kada istinski to niste.

Zar je uopće potrebno oglašavati se o događaju koji, ako se je i desio, nismo vidjeli masni trag na sakou, što predstavlja osnove kućnog odgoja, jer građanski ne uvedosmo još,tako smo samo osjetili potrebu ispričati se gladnom hrvatskom narodu, na izuzetno lošem jelu i lošim kuharima koji uvijek primjenjuju iste recepte skretanja pozornosti sa važnih i po život bitnih tema.

ISTINA&DOMOVINA T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 18 listopada, 2018, 13:36

  on je otrcani četnički “kurčić”,a niš drugo,bavi se sexom i probavom,kao i njegova rodica novčić u čiku! Ako ima državljanstvo hrvatsko,kako sebe može nazivati srbinom, ako nema državljanstvo onda je stranac i triba mu dati izgon iz države,jer vriđa Oluju, državu,vojsku, narod i sve državne ustave! Nađite mi još jednu državu na svitu u kojoj stranac može glasati za državne izbore ili da državljani države Amerike, Rusiji, Engleskoj, Francusk itd mogu osnivati na njihovu teritoriju srbsku,albansku, rumunsku,mađarsku ili bilo koje druge države stranku! Briselski je otišao i vratio se iz Brisela niti je šta čuo, ni vidio ni naučio,on nije mogao biti briselski ćato,dok Hrvatska nije ušla u EWG!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Prokopije
  #2 Prokopije 11 listopada, 2018, 07:56

  Vidi čuda, pa pupavac osvajač ženskih srdaca i to još uz prelijepu srpkinju, dopredsjednicu hrvatskog novinarskoga ceha. Nije on imun ni na sisačku partijsko-vlašku vedetu Ikićku. Kad se zategne u tijesne hlače i istakne ono malo dojki, dođe mu da poludi.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. X.2.
  #3 X.2. 2 listopada, 2018, 15:39

  jadno pisanje i zapažanje,pogledajte dobro koliko “pupavaca” trži na Dolcu,pa on je sa “svojima”,,

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #4 Anonimno 30 rujna, 2018, 19:32

  Da li on ima kakvu licencu za kuhara, da mu chefovi ne bi zaparili dobrano iz svih mogućih začina ?
  No ova bitanga očito je imuna na sve.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code