STARA POTROŠENA KRPA

STARA POTROŠENA KRPA

4. rujna, 2022.

 

Često se iz saborskih klupa, baš od raznih beljaka, može čuti kako branitelji imaju velike privilegije, kako uživaju od svojih mirovina i slično.

Međutim, s druge pak strane beljaki se ne bune što za visoke plaće i „ne moraju“ dolaziti na posao, što se hrane u saborskom restoranu po cijeni jedne kave, ili da imaju godišnji kao da su većinu godine „orali i kopali“

Napisao: Mladen Pavković

Na svom  Facebook profilu javio se notorni  Krešo Beljak, a u povodu pljačke stoljeća u INA-i.  Čovjek pita: gdje su sada hrvatski branitelji, odnosno  Bozanić i biskupi, odnosno  hoće li branitelji u prosvjede, izvući plinske boce ili otići u nekakav šator?

Ako se sjećate riječ je o predsjedniku jedne minorne, gotovo ugašene političke stranke, gubitniku za mjesto gradonačelnika i onom tipu koji je kao zastupnik u hrvatskom Saboru prijetio da će učiniti ovo ili ono, a na kraju gotovo svaki puta napuni gaće, te o politikantu koji smatra da moramo manje slaviti Oluju… Jednom je čak umislio da je predsjednik države, pa je i svoj osobni automobil parkirao pred ulazom u hrvatski Sabor, i tako dalje i tako redom.

Kao prvo, čudno je da se Beljak javlja radi krađe, a drugo on je zadnji koji bi trebao i imao nešto reći na temu stvaranja hrvatske države, odnosno hrvatskih branitelja i Crkve, tim prije jer svako malo u Saboru obavlja nuždu po ljudima koji su bili prvi kad je trebalo.

Razni beljaci

Nu, kad smo već pomislili da  je Beljak političar ili bolje rečeno politikant koji je sam shvatio da je u politici već „stara, potrošena krpa“, on ponovno „oživi“ nekom izjavom, za koju ne znaš je li bi se smijao ili plakao.

Što bi nakon  pljačke u INA-i  trebali učiniti branitelji, kad ni zastupnici u hrvatskom Saboru po tom pitanju ne mogu ništa?

Evo, često se iz saborskih klupa, baš od raznih beljaka, može čuti kako branitelji imaju velike privilegije, kako uživaju od svojih mirovina i slično.

Međutim, s druge pak strane beljaki se ne bune što za visoke plaće i „ne moraju“ dolaziti na posao, što se hrane u saborskom restoranu po cijeni jedne kave, ili da imaju godišnji kao da su većinu godine „orali i kopali“.

Sva je sreća što je još relativno malo do narednih izbora, gdje će ovakvi „zastupnici“  proći kao voda ispod mosta, ako se naravno ponovno ne priključe nekoj crvenoj „eliti“, kojoj će za uzvrat i dalje morati lizati njihove lijepe i debele stražnjice!

Jednom riječju: Beljak, vrijeme je da počneš mučati!

Braća Mamić

Hrvatskog generala Antu Gotovinu proganjala je ne samo naša policija, već i ona širom svijeta. Za njim su raspisali i nagradu kao za najvećeg kriminalca. U želji da ga se što prije otkrije i osudi Vladimir Šeks je  izjavio da ga treba „locirati, identificirati, uhititi, transferirati“. Badava on danas priča kako to nisu bile njegove riječi, već da je to bio zaključak tadašnjeg  cijelog državnog vrha.

Pa, je li on bio ili nije bio član toga „vrha“?

I trud i muka svih onih koji su proganjali Gotovinu, vrlo je brzo nakon Šeksovih  riječi, došao na naplatu, i to 7. 12. 2005. na veliko zadovoljstvo tog i takvog hrvatskog državnog vrha, a poglavito glavne haške tužiteljice notorne Carle del Ponte, koja nije mogla nahvaliti Sanadera i društvo izdajnika.

Gotovinu su uhitili u jednom španjolskom  hotelu s četiri zvjezdice, ponosno su javili gotovo svi hrvatski važni mediji, koji su si također prepisivali određene zasluge za ovaj veliki uspjeh.

Međutim, za hrvatsku policiju i hrvatsko pravosuđe lako je bilo ganjati Gotovinu diljem svijeta, ali neka oni ulove i „transferiraju“ braću Mamić, Zdravka i Zorana, koji se nalaze u Bosni i Hercegovini (BiH), koji se uopće ne skrivaju i koji tamo uživaju u bogatstvu kojeg su navodno na nezakoniti način stekli u Hrvatskoj, a za što su pravomoćno osuđeni na dugogodišnje kazne zatvora.

Nakon što je sud u BiH jasno i glasno poručio da neće izručiti Hrvatskoj Zdravka Mamića, sad je to isto ponovio i za Zorana Mamića, odnosno poručio hrvatskoj strani da ovi „loptogurači“ nisu „gotovine“ i  da ih ne mogu tek samo tako  uhititi i zatvarati!

Oni su „braća Mamić“ i mogu raditi što hoće, a to im je na određeni način omogućila i hrvatska država za koju je živote dalo i oko 15 tisuća civila i branitelja, koji su vjerovali u jednu drugačiju i bolju Hrvatsku.

Evo, u rujnu će nakon 18 godina ponovno (sic!) početi suđenje Branimiru Glavašu, hrvatskom generalu i ratnom zapovjedniku obrane Osijeka u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu, i to po tzv. zapovjednoj odgovornosti, što znači da nema milosti za one koji su stvarali ovu i nažalost ovakvu Hrvatsku.

Nego, što mislite (to pitamo tek tako) kako bi primjerice reagirali Izraelci na neke „mamiće“ da iz njihovih sudskih presuda prave nakaze i majmune, odnosno je li u Hrvatskoj pravda uistinu jednaka za sve? T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO MARXISTA
  #1 FRANO MARXISTA 4 rujna, 2022, 23:53

  TKO JE KREŠO BELJAK???NAJ-MOMAK!!!

  KREŠO BELJAK JE PERSPEKTIVNI PREDSJEDNIK,DO JUČER KMETSKOG HSS-A U SLUŽBI ZLOČINAČKOG KAPTOLA ,ODNOSNO ZLOČINAČKOG STEPINČEVSKOG DUHA I NAUMA.HSS ,KAO KATOLIČKO-KMETSKA, ROBOVSKA LATIFUNDIJA ,VIŠE NE POSTOJI.
  TAKO JE ODSKORA ,NOVA HRVATASKA, NE STRANKA,NEGO ORGANIZACIJA GRAĐANA HRVATSKE KOJI SU OKRENUTI PROIZVODNJI HRANE I ZAŠTITI PRIRONE OKOLINE, KOJA JE OSNOVNI I NAJVAŽNIJI UVJET OPSTOJNOSTI GRAĐANINA HRVATSKE.

  HSS- JE ODSKORA ,ORGANIZACIJA HRVATSKIH GRAĐANA ,A NE LATIFUNDIJA ROBOVSKIH KMETOVA ZLOČINAČKOG KAPTOLA ,KOJEM SU ROBOVALI 7OO GODINA I KOJI SVOJU EGZISTENCIJU ,DANAŠNJIM DANOM ,TEMELJE NA SVJESTI SVOJIH ČLANOVA ,DA SU SVJESNI VREMENA U KOJEM ŽIVE I SVIH NAUČNIH DOSTIGNUĆA LJUDSKOG UMA A KOJI SE PREDICIRAJU U PLANETRANOJ TEHNICI I TEHNOLOGIJI KOJA ĆE IM BITI GLAVNI OSLNOAC U STVARALAŠTVU ,A NE ROBOVSKOM RADU, U GRAĐENJU BUDUĆNOSTI KOJA VIŠE NEĆE BITI POLJODJELSKA U SMISLU DOSDAŠNJEG ROBOVANJA NEIZVJENIM PRIRODNIM POJAVAMA I DRUŠTVENO –NEIZVJESNIM ODNOSIMA ,STRUKTURIRANIM KLASNO- KAPITALISTIČKO-EKSPLOATATORSKIM I PLJAČAKAŠKIM SUSTAVOM ODNOSA.. HRVATSKI GRAĐANI, ČLANOVI OVE ORAGNIZACIJE OKRENUTI SU PROIZVODNJI I STVARALAŠTVU NA PODRUČJU PROIZVODNJE HRANE I ZAŠTITI PRIRODNIH RESUSRSA,FLORE , FAUNE I ČISTOĆE PRIRODNE OKOLINE U KOJOJ BORAVE I STVARAJU UVJETE ŽIVLJENJA, KORISTEĆI SE PLANETARNOM TEHNIKOM I TEHNOLOGIJOM KOJA ĆE BITI OSNOVNA I VLADAJUĆA PERSPEKTIVA BIVSTVOVANJA,RAZVOJA I SVEUKUPNE PERSPEKTIVE RAZVOJA I OPSTANKA LJUDSKE ZAJEDNICE.
  ZATO JE SKUP IZABRANIH PREDSTAVNIKA ODLUČIO UJEDINITI SVOJE POLITIČKE SNAGE U TRAŽENJU PARTNERA KOJI IMAJU ISTE ILI NAJSLIČNIJE PROGRAME DA MIJENJAJU SEBE I SVOJE VIZIJE I SVIJET U KOJEM ŽIVE, RADI STVARANJA NAJBOLJE PERSPEKTIVE U SKLADU SA VLADAJUĆOM TEHNIKOM I TEHNOLOGIJOM, A KOJA IMA PLANETARNE MOĆI DA SLUŽI ČOVJEKU ,ODNOSNO ZAJEDNICI GRAĐANA NA OVIM PROSTORIMA ,JER JE TA VLADAJUĆA TEHNIKA I TEHNOLOGIJA PORUŠILA SVE GRANICE DOSDAŠNJIH LJUDSKIH PODJELA,KAKO TERITORIJALNIH TAKO I ONIH IDEOLOŠKIH I TRADICIONALNIH KOJIMA SU DO SADA ROBOVALI.

  PREMA TOME , BIVŠA HSS I NJEN DOSADAŠNJI PREDSJEDNIK ,PRINC OD KAPTOLA ,SLJEDNIK ZATUCANIH I NEUKIH ,ALI INDOKTRINIORANIH KLERIKALNO-OSIONIH KLATOLIKA BRAĆE RADIĆA ,SLJEDBENIKA STEPINČEVSKE KMETSKO ROBOVSKE TRADICIJE NA SELU JE OD DANS U ROPOTARNIOCI POV IJESTI ,A NOVA NARAODNA STRANKA UDRUŽENIH PROIZVIOĐAČA HRANE I ZAŠTITE OKOLIŠA POSTAJE NARODNA ZAJEDNICA PROIZVOĐAČA. NOVIM USTROJEM POSTAJE OZBILJNA DRUŠTVENA ZAJEDNICA,NIKAKO I NE KAO STRANKA, JER JE TO KLASNI USTROJ, KAPITALISTIČKO-KATOLIČKE,KMETSKO-ROBOVSKE EKSPLOATACIJE ,A ONA JE NARODNA ZAJEDNICA JEDNAKIH KOJA SE OPREDJELILA ,ŽIVOTOM I STAVRALAŠTVOM, PROIZVODITI SVE VRSTE IZVORNIH PRIRODNIH PROIZVODA KOJE PRUŽAJU GEOGRAFSKI UVJETI NA PROSTRORIMA NA KOJIMA JE SMJEŠTENA ZAJEDNICA HRAVTSKIH GRAĐANA, A ONA JE SMJEŠTENA ,NA SREĆU ,U GEOGRAFSKIM PROSTORIMA KOJI PRUŽAJU UVJETE ZA DIFERENCIRANOST I RAZNOLIKOST PRIRODNIH PROIZVODA I TIME PRUŽAJU OSNOVU DRUŠTVENE PODJELE RADA I POSTICAJ ČLANOVA ZAJEDNICE,SMJENJIVANJEM PRIRODNIH USLOVA U KOJIMA OBITAVAJU,NA UMNOGOSTRUČIVANJE DRUŠTVENIH POTREBA, SPOSOBNOSTI SREDSTAVA ZA RAD I NAČIN RADA. DAKLE ,SVOJSTVA GEOGRAFSKE SREDINE USLOVLJAVAJU RAZVITAK PROIZVODNIH SNAGA ,A RAZVITAK PROIZVODNIH SNAGA USLOVLJAVA RAZVITAK EKOMSKIH A SA NJIMA I SVIH DRUGIH DRUŠTVENIH ODNOSA.
  DAKLE ,TO JE OSNOVNI I POKRETAČKI MOTIV ZA NOVIM USTROJAVANJEM ZAJEDNICE HS-A I TRAŽENJEM PARTNERSKIH ,POLITIČKIH I SVIH DRUGIH SNAGA NA PROSTORIMA HRVATSKE DA SE UJEDINE NA OVOM PROGRAMU KOJI ĆE BITI OKOSNISCA STVARALAŠTVA I NAPRETKA HRVATSKIH GRAĐANA. A TO ĆE BITI I POVIJESNA PREKRETNICA U SVIJESTI HRVATSKIH GRAĐANA DA SE NAKON 7OO GODINA ROPSTVA HRVATSKOG GRAĐANINA ,A POSEBNO ONIH ŽIVUĆIH NA SELU, IZBAVE IZ ROPSTVA KASTINSKE I RELIGIJSKE TLAKE ZLOČINAČKOG KAPTOLA ,KOJI JE KROZ POVIJEST,PIŠE KRLEŽA,SVAKU BUNU HRAVTSKIH ROBOVA PROTIV TLAKE CRKVENIH VELIKAŠA, UGUŠIO U KRVI A NJIHOVIM VOĐAMA ODSJECALI GLAVE ILI IH KRUNILI UŽARENOM ŽELJZNOM KRUNOM ,KAKO SU TO UČINILI MATIJI GUPCU,KOJEGA JE KAPTOLSKI BISKUP OSUDIO I KRUNIO.

  PO PRVI PUT SE HRVATSKI GRAĐANIN -SELJAK OKREĆE SAMOM SEBEI I SVIM SVOJIM LJUDSKIM SPOZANJAMA DA JE SVJESTAN SEBE I SVIJETA U KOJEM ŽIVI,A ON JE SVIJET ZAJEDNISTVA KOJEG OBJEDINJUJE NAJMOČNIJA TEHNOLOGIJA NAŠEG VREMENA ,PA GRAĐANI HRVATSKE ,KOJI SU OKRENUTI POLJODJELSTVU, ODLUČILI BITI SVOJI NA SVOME, ŠTO ĆE REĆI , NIKADA VIŠE KMETOVI ,ROBOVI U SLUŽBI KAPITALA ,A POD POKROVITELJSTVOM ZLOČINAČKOG KRŠĆANSTVA IZ ČIJIH GAĆA JE EMANIRAO KLASNO-ZLOČINAČKI KAPITALISTIČKI SUSTAV ODNOSA. ZATO JE GOSPODIN KREŠIMIR BELJAK NAJPRIMJERENIJE IZABRAN NVIVOĐA ,ODNOSNO OBEDINITELJ TE ZAJEDNICE PROIZVOĐAČA.OVAJ KOMENTAR PODNOSI JEDAN MARXISTA ,FRANO PETRUŠIĆ, MARXISTIČKI I DRUŠTVENO ODGOVORNI GRAĐANIN HRVATSKE!!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code