STALNO NEŠTO TRAŽE KAO DA SU NAJZASLUŽNIJI ZA STVARANJE HRVATSKE

STALNO NEŠTO TRAŽE KAO DA SU NAJZASLUŽNIJI ZA STVARANJE HRVATSKE

19. veljače, 2018.

 

 

Traže da se počne „aktivno provoditi politika zapošljavanja pripadnika srpske zajednice“, reorganizaciju srpskih škola koje djeluju u Hrvatskoj, dvojezične natpise, prestanak osporavanja zločina nad Srbima u NDH, a poglavito da im se omogući da osnuju svoje radio postaje, koje bi naravno financirala hrvatska država, a na kojima bi se vjerojatno, puštao program kojeg bi za dobre novce uređivali srbijanski „đilkoši“ iz tjednika Novosti. Žele i svoj program na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT), gdje bi nas možebitno „podučavali“ o hrvatskoj povijesti, odnosno tumačili nam kako su Hrvati, a ne Srbi bili agresori itd.

Napisao: Mladen Pavković

Nakon što su u nekakvoj notornoj „izjavi“ objelodanili 13 zahtjeva na trećoj Velikoj (?) skupštini Srpskog narodnog vijeća (SNV), kojoj su bili nazočni i predsjednici država Hrvatske i Srbije, netko bi već dobro znanom „Pupiju“, odnosno Miloradu Pupovcu trebao jasno i glasno reći: „Idi bre, pa se leči!“.

Naime, ovo udruženje građana, što nije ništa drugo nego najobičnija udruga, koja iza sebe ima potporu iznimno malog broja Srba koji žive u Republici Hrvatskoj, neprestano se predstavlja kao „državna organizacija“ i svako malo ultimativno pred hrvatske porezne obveznike postavlja nove financijske zahtjeve, kao da su oni najzaslužniji za stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, iako znamo da im u Hrvatskoj ništa ne odgovara osim – kune!

Da stvar bude još i gora, to nije ništa drugo nego neka vrsta „ekspoziture“ njihove matične države Srbije, u koju svako malo Pupovac odlazi po svoje mišljenje.

Položaj Srba u Hrvatskoj

Sada zastupnici Srpskog narodnog vijeća, ohrabreni silnim pohvalama Aleksandra Vučića, koji je (jedino) Pupovcu zamjerio „zbog čega je u Hrvatskom saboru glasovao za Zakon o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji“, kreću u novi, još bezobrazniji napad na hrvatske institucije.

Tako u toj svojoj nekakvoj „Izjavi o pravima Srba u Hrvatskoj“, uz ostalo ističu da „položaj Srba u Hrvatskoj nije unaprijeđen, nego je i u nizu aspekata i unazađen“. Zatim skreću pozornost da u mjestima gdje živi srpsko pučanstvo nemaju ni električne energije, da im se moraju obnoviti u ratu (oni kažu otadžbinskom) razorene i uništene kuće, utvrditi sudbinu nestalih Srba (vjerojatno poglavito onih koji su ubijali hrvatske civile) te da se osude svi oni koji su u vrijeme srpske agresije branili i obranili hrvatsku državu, odnosno učinili zločine (?) nad „nevinim“ srpskim vojnicima i civilima.

Od hrvatske Vlade traže da se počne „aktivno provoditi politika zapošljavanja pripadnika srpske zajednice“, reorganizaciju srpskih škola koje djeluju u Hrvatskoj, dvojezične natpise, prestanak osporavanja zločina nad Srbima u NDH, a poglavito da im se omogući da osnuju svoje radio postaje, koje bi naravno financirala hrvatska država, a na kojima bi se vjerojatno, puštao program kojeg bi za dobre novce uređivali srbijanski „đilkoši“ iz tjednika Novosti. Žele i svoj program na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT), gdje bi nas možebitno „podučavali“ o hrvatskoj povijesti, odnosno tumačili nam kako su Hrvati, a ne Srbi bili agresori itd. i tako redom. Ultimativo su također iznijeli zahtjev da „institucije srpske zajednice, posebno SNV i Zajedničko vijeće općina, moraju dobiti status manjinskih samouprava“, jer očito što nisu uspjeli ostvariti u ratu sada žele u miru.

Zanimljivo da u toj njihovoj „izjavi“ nema baš ništa što će oni učiniti za Republiku Hrvatsku, već samo postavljaju svoje uvjete, kao da u Hrvatskom saboru nemaju tek tri glasa. Međutim, s njihovim načinom rada i ucjenjivanja poglavito su nezadovoljni hrvatski branitelji i stradalnici hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, koji neprestano naglašavaju da otkako smo ostvarili hrvatsku državu, na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom i vojskovođom dr. Franjom Tuđmanom nitko nas nije toliko maltretirao, marginalizirao i pljuvao kao razni pupovci i slični (dovoljno je samo svaki tjedan prelistati četničke Novosti).

Hrvati u Srbiji, a još manje u Republici Srpskoj s takvom se „izjavom“ mogu samo slikati.

Nego, gospodine ili druže Pupovac, nas bi više zanimala „izjava“ predstavnika Srpskog narodnog vijeća i njihovih “satelitskih“ organizacija u kojoj bi svaki član (ali i vi i vaša braća, poglavito) napisao i potpisao:

Gdje je bio i što je radio tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata?

Štrbac o Vučićevim darovima

Srbijanski ratni zločinac, predsjednik Dokumentacijsko-informativnog centra Veritas, Savo Štrbac, za beogradski Tanjug je objasnio kakve je dokumente donio srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na „dar“ hrvatskom narodu i predao ih predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar – Kitarović.

Dakle, riječ je o matičnim knjigama, knjigama umrlih, rođenih i vjenčanih iz Dvora na Uni, koje su, kaže Štrbac, sami Srbi iz tog mjesta ponijeli sa sobom, kad su bježali kao zečevi pred Hrvatskom vojskom.

U Srbiji su te dokumente (kao i mnoge druge koje se odnose na Domovinski rat, a koje su otuđili) odmah presnimili u elektronsku formu, tako da su svi koji su to željeli mogli i doći do tih, ali i drugih dokumenata.

Kad više nitko nije bio zainteresiran za neki od tih dokumenata, jer su ih dobili, predsjednik Srbije ih je velikodušno i uz „fanfare“ vratio natrag u Hrvatsku.

Neki su postavili pitanje, zbog čega se tako dugo čekalo da se ovi dokumenti vrate, a sad smo dobili i odgovor: sve te i slične dokumente, a poglavito one o ubijenim i nestalih u vrijeme srbijanske agresije, a koji su u njihovim arhivima, od Vukovara do Škabrnje, Srbi pomno proučavaju, presnimavaju, selektiraju i tek kad završe s tim poslom postupno će ih vraćati.

To je iznimno veliki i složeni posao!

Evo, zbog toga se među ostalim tako dugo čeka da nam srbijanski agresor vrati ono što je naše! T

12 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 25 veljače, 2018, 11:29

  Što se ne javljaju branitelji?po naputcima trebaju šutiti.Klemm glasnogovornik Stranke mučečih…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Ujo ljujta gujo
  #2 Ujo ljujta gujo 23 veljače, 2018, 15:44

  Ovaj Milošević, ta nakaza kobile se on najebavo stalno nešto traži, ževka, jebe mačku mater…

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Ante
  #3 Ante 22 veljače, 2018, 08:43

  Odličan komentar g. Pavkovića, što drugo reći.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. AZ MOD
  #4 AZ MOD 21 veljače, 2018, 07:30

  Pupi nije srbin nego konvertit i to nije tajna,on i njegova priležnica uprihode mjesečno 50 prosječnih hrvatskih penzija,a on sam ima toliko novaca na bankama da može dovesti i vodu i struju u sva hrvatska mjesta sa većinskim srpskim stanovništvom koja to nemaju.Kad to uradi imati će poštovanje i hrvata i srba.Ovako kako djeluje i radi može očekivati samo gađenje i prijezir zahvaljujući sudstvu koje nije hrvatsko,vladi koja je sluganska.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Velebit
  #5 Velebit 20 veljače, 2018, 13:39

  Ljudi moji ovo je ludnica.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Vukovarac
  #6 Vukovarac 19 veljače, 2018, 22:32

  Jako dobar komntar. Što se ne javljaju branitelji?

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Ujo
  #7 Ujo 19 veljače, 2018, 20:01

  Sranje u bojama

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. zagorski veseljak
  #8 zagorski veseljak 19 veljače, 2018, 17:43

  SAD TRAŽITE DAL ĆETE DOBITI
  USKORO ĆEMO PROBATI VIDITI
  BILO VAS JE UVIJEK DOSTA
  I MANJINA SAD VAS OSTA
  ČUDI SE CIJELA NACIJA
  KAKVA JE OVO DEMOKRACIJA
  AUTONOMIJU BI HTJELI SVOJU
  MALO VAS JE SAD NA BROJU
  ŽELITE DRŽAVA U DRŽAVI BITI
  TO VAM NEĆEMO DOZVOLITI
  DRŽTE SE USTAVA I NAŠIH PRAVA
  AKO HOĆETE BITI MANJINA ZDRAVA
  NEĆE NAM VUČIĆ SLOVO DRŽATI
  KOLINDA GA TREBA POKLOPITI
  TKO VAS JE ODAVDE TJERAO
  POSLIJE OPET UTOČIŠTE DAO
  NE HVATAJTE SE RAZNIH KRIVINA
  VI STE IPAK OVDJE MANJIMA.

  Lažete da vam se ne poštuju prava
  Držite pozicije da je to strava
  Pse po svojim ušima

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. anno
  #9 anno 19 veljače, 2018, 09:41

  Šta sad opet oćeju ONI.
  Zar nam nije bilo dosta njihove vladavine.
  Pogledajte samo Grad Sisak.
  Tko je na vladajućim pozicijama u gradskim ustanovama.
  kakvu oni to autonomiju žele.
  Pod čijom zastavom žive…..Hoće li biti kao i 90. kada pravoslavci milicionari nisu htjeli nositi šahovnicu na uniformama…
  Samo im dajte sve što traže….za što smo se mi borili.
  Neka nam Evropa i dalje kroji gaće, kad smo poslušni kaj peseki.
  Eto što znači biti psetance poslušnog gazde…
  Eto vam sada”metka” vaših ulizaca.
  Samo im priredite i svečani doček i registrujte u Ministarstvu Uprave sve zahtjeve…

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Anonimno
  #10 Anonimno 19 veljače, 2018, 09:28

  Daje Hrvatska prava drzava Milorada Pupovac sada bi bio u zatvoru.Plenkovic sada treba ici na izbore I da sve prekinuti sa Pupovcom .

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code