NAJNOVIJE NA PORTALU

SRBIN BRANI RENDŽERE: Miladin Dado Pršo na protestima uz navijače

SRBIN BRANI RENDŽERE: Miladin Dado Pršo na protestima uz navijače

17. veljače, 2015.

dado-prso-foto-printskrin-1424098269-617510

Ja sam vojnik Glazgov Rendžersa, oduševljen sam borbom fanova za klub, rekao bivši napadač “policajaca”

Srbin koji je igrao za hrvatsku fudbalsku reprezentaciju Miladin Dado Pršo (40) uključio se u borbu za spas Glazgov Rendžersa.

Nekadašnji centarfor “policajaca” iz Glazgova zajedno sa navijačima tog kluba protestovao je protiv uprave i deoničara Rendžersa, tačnije protiv Majka Ešlija koji želi da stadion “Ajbroks park” stavi pod hipoteku, kako bi dobio pozajmicu od 10 miliona funti.

“Ja sam vojnik Glazgov Randžersa! To stalno govorim, to i dalje mislim. Navijači su takođe vojska jer nikad nisu napustili klub. Oduševljen sam što mogu da ih podržim i molim sve ljude da im se pridruže u borbi za Rendžerse”, kazao je Pršo.

Navijači Glazgov Rendžersa hoće da sačuvaju klub, Foto: www.bristolpost.co.uk

Glazgov Rendžers je zbog bankrota 2012. godine ispao u četvrti rang takmičenja. Naime, klub je tada oštetio Veliku Britaniju za 75 miliona funti, pošto nije plaćao porez. Ni ove godine im ne cvetaju ruže na finansijskom planu, pa su godinu završili sa 3,5 miliona funti u deficitu.

Rendžersi su veliki klub, a ovo što se događa je strašno. Igrači će otići u druge klubove, menjaće se treneri i uprave, ali navijači ostaju, oni su klub. I biće ovde šta god se dogodilo – objasnio je Pršo.

Rendžersi su tokom svoje 140 godina duge istorije osvojili čak 115 trofeja. Bili su šampioni Škotske rekordna 54 puta, 33 puta su uzeli nacionalni Kup, 27 puta Liga Kup, a 1972. godine su osvojili UEFA Kup pobednika Kupova, što je njihov jedini evropski trofej.

Miladin Dado Pršo rođen je u srpskoj dalmatinskoj porodici 1974. godine u Zadru. U mladosti mu je dijagnostifikovan šum na srcu, ali je uprkos tome napravio veliku karijeru. Afirmisao se u Francuskoj, a slavu je stekao igrajući za Monako i Glazgov Rendžers. Karakterisala ga je odlična igra glavom i snalažljivost na malom prostoru. Za Hrvatsku je igrao tri godine i upisao 32 utakmice. Sa Pršom su za Rendžers zajedno igrala još dva Srbina Dragan Mladenović i Bojan Đorđić.

Njegov bratanac Milan Pršo (24) prošao je omladinsku školu Crvene zvezde, igrao je za Rad, a trenutno je član drugoligaša Bežanije. Igrao je kadetsku reprezentaciju Srbije, odbio ponudu iz Hrvatske, a iz Crvene zvezde ga je 2008. godine oterao tadašnji direktor Omladinske škole Zlatko Krmpotić.

kurir.rs

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code