SRBIMA OSUMNJIČENIMA ZA RATNE ZLOČINE U DALJU MEDIJI NE NAVODE IMENA

SRBIMA OSUMNJIČENIMA ZA RATNE ZLOČINE U DALJU MEDIJI NE NAVODE IMENA

27. siječnja, 2021.

 

Lijepo je to da gradonačelnik Jelić poziva Srbe da se vrate, a još bi ljepše bilo da je pozvao i srpsku vlast, poglavito u Republici Srpskoj da učini sve da se u Bosansku Posavinu vrati oko 200 tisuća Hrvata, koji su istjerani (i opljačkani) iz svojih ognjišta, dok su Srbi iz Knina, nakon što su godinama bezbrižno živjeli u okupiranoj tzv. Republici Srpska Krajina, bez da ih je itko progonio, pretežno na traktorima, napustili ovo područje Prije odlaska zapalili su  svoje kuće i stanove, samo da se u njih, kako su govorili, ne usele „ustaše“.

Također ništa nismo čuli da je nešto rekao o ratnoj odšteti, pa čak ni to – tko je bio agresor na Republiku Hrvatsku, kao da to uopće nije važno?

Napisao: Mladen Pavković

Gradonačelnik Knina Marko Jelić putem srpskih medija uputio je apel za povratak Srba u ovaj grad, odnosno na svoja ognjišta, jer kako je rekao „ovo je njihov grad“!

Sa mnogima je kaže odrastao i družio se u djetinjstvu.

Zatim naglašava da ima odličnu suradnju sa Srpskom pravoslavnom crkvom i crkvenom općinom u Kninu, što su istaknuli i u „crkvenoj opštini da je gradonačelnik sjajan čovjek“

„U Kninu je danas od Srba mahom starije stanovništvo. Prosečna dob Srbina u Hrvatskoj je 68 godina, što znači da su već davno u penziji. Ostali, oni mlađi, bave se svim onim aktivnostima kojima i ostalo stanovništvo, poljoprivredom, rade u fabrikama, u policiji, penziji, predaju kao učitelji, jednostavno, zavisno od obrazovanog statusa i interesovanja, tako su i uključeni u život“, rekao je Jelić.

A na pitanje, kako bi trebalo ići dalje, odgovorio je, da je to pokazalo ljetno obilježavanje zločina u Gruborima, nadomak Knina!?

Ratna ošteta

Međutim, lijepo je to da gradonačelnik Jelić poziva Srbe da se vrate, a još bi ljepše bilo da je pozvao i srpsku vlast, poglavito u Republici Srpskoj da učini sve da se u Bosansku Posavinu vrati oko 200 tisuća Hrvata, koji su istjerani (i opljačkani) iz svojih ognjišta, dok su Srbi iz Knina, nakon što su godinama bezbrižno živjeli u okupiranoj tzv. Republici Srpska Krajina, bez da ih je itko progonio, pretežno na traktorima, napustili ovo područje Prije odlaska zapalili su  svoje kuće i stanove, samo da se u njih, kako su govorili, ne usele „ustaše“.

Također ništa nismo čuli da je nešto rekao o ratnoj odšteti, pa čak ni to – tko je bio agresor na Republiku Hrvatsku, kao da to uopće nije važno?

Srpski zločinci nemaju imena

Kad se uhite hrvatski branitelji, poglavito u svezi optužnice za navodni ratni zločin, (ali i za puno blaža kaznena djela),  odmah se objavljuju njihova imena, fotografije, rade se reportaže, a policija ih dovodi na saslušanja u lisicama (na nogama i rukama).

A kad se optuže i privedu srpski ratni zločinci (neke dovode kao na zabavu!) onda mediji (uglavnom) izvještavaju ovako: „Zbog sumnje da su 1991. i 1992. počinili ratni zločin protiv hrvatskog civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika na području Dalja, Osječko-baranjska policija kazneno je prijavila četiri osumnjičenika, od kojih su trojica uhićena, a jedan je nedostupan hrvatskim vlastima“. (27.1.2021.).

Tko i zbog čega krije njihova imena?

Sjetimo se samo na koji su način „novinske prodane duše“, (svaka čast iznimkama), izvještavale kad su uhitili ili optužili  Brodarca, Merćepa, Milankovića, Glavaša, Ljubu Ćesića Rojsa,  Emila Bungara, Tomislava Duića, Veljka Marića, Klemma, Mladena Miloševića,  Željka Sačića, pa i Gotovinu i Markača…, ali i brojne druge hrvatske branitelje.

Još kad optužnica nije bila ni prihvaćena, sve smo znali o njima.

A što je sad ovo? Kakva je to vijest?

„Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 52-godišnjak, 61-godišnjak, 65-godišnjak i 70-godišnjak, kao zatvorski čuvari, kazneno su prijavljeni da su u razdoblju od listopada 1991. do lipnja 1992. u Dalju, koji je bio okupiran, držali protupravno zatočene šestoricu hrvatskih civila i osmoricu hrvatskih branitelja“ – pišu mediji.

Ne znamo ni to, tko je kriv i hoće li odgovarati, što je pored brojnih svjedoka, tako dugo trebalo da se otkriju (nepoznati?) srpski ratni zločinci? Također je ostalo i nepoznato ili u magli – tko su im bili zapovjednici?

Dakle, ako si Hrvat, onda se sve može znati o tebi, pa i „krvna slika“, a ako si bio na okupatorskoj strani tek samo inicijali!?

Zašto i -dokle? T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code