SRBIJANANAC NA SMRT PRETUKAO MAKEDONCA U OHRIDU

SRBIJANANAC NA SMRT PRETUKAO MAKEDONCA U OHRIDU

4. siječnja, 2016.

76b37cc599885e5c23257702e5b718fe

Ohrid je s tugom ispratio Dimitra Matiloskog (27), mladića kog je u novogodišnjoj noći nasmrt pretukao Kraljevčanin B.U. (29), koji će suđenje za ubistvo sačekati u pritvoru.
Dimitar je sahranjen juče na gradskom groblju u Ohridu, a njegovi prijatelji oprostili su se od njega i na društvenim mrežama.
Juče je njegov profil na Fejsbuku bio pretrpan izjavama saučešća i komentarima o tome da je Dimitar bio “divan i miran momak”, koji nije bio sklon nasilju. Najpotresnija je bila poruka Dimitrove sestre Angele, koja je kratko napisala “Počivaj u miru, brate moj”.
U međuvremenu, Odeljenje unutrašnjih poslova u Ohridu podnelo je krivičnu prijavu za teško ubistvo mladića protiv Kraljevčanina B. U. (29), kao i protiv dvojice njegovih prijatelja M. P. (26) i G. P. (25), koji su prijavljeni za prikrivanje ubistva. Nadležni sud odredio im je, po predlogu tužioca, pritvor od 30 dana.
Napadač i njegovi prijatelji bili su turisti koji su Novu godinu želeli da dočekaju u Makedoniji. Prema prvim nalazima policijske istrage, u novogodišnjoj noći, 1. januara, osumnjičeni B. U. je Matiloskog napao ispred kafića hotela “Tabana”, u kom je odseo sa dvojicom saučesnika. Do sukoba je došlo prvo u lokalu, a taman kada se učinilo da se situacija smirila, Kraljevčanin je Makedonca presreo na ulici ispred kafića, oborio ga na zemlju udarcima u glavu, a zatim nastavio da ga udara rukama i nogama dok je ovaj ležao na zemlji. Matiloski je kasnije od povreda preminuo u bolnici. Nakon tuče B. U. se vratio u objekat, gde su ga dočekala dvojica prijatelja. Njih dvojica su da bi prikrili delo najpre smestili B. U. u sobu svojih prijatelja u istom objektu, a kasnije, kad su se uverili da je to bezbedno, B. U. vratili u njegovu sobu. Policija je u pomenutoj sobi pronašla krvavu odeću ubice.
Ni policija, ali ni osoblje “Tabane” nisu juče hteli detaljnije da opišu kako je do incidenta došlo, kao ni da otkriju imena uhapšenih.T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code