SRBI ZGROŽENI: Hrvatski fudbaleri slede običnu budalu

SRBI ZGROŽENI: Hrvatski fudbaleri slede običnu budalu

10. travnja, 2014.

josip-simunic-1397075048-476833 Custom

Nisu čuli za Jasenovac, Gradišku, Jadovno…
Priznati srpski fudbalski radnici Milovan Đorić i Milutin Šoškić ne razumeju podršku koju je kapiten reprezentacije Hrvatske Darijo Srna u ime svih igrača dao Josipu Šimuniću. Defanzivac „kockastih“ je ustaškim pozdravom „Za dom spremni“ proslavio trijumf Hrvatske nad Islandom i odlazak na Mundijal u Brazil. Šimunića je FIFA kaznila sa deset utakmica suspenzije i 30.000 franaka, a Srna mu je poručio „da su svi hrvatski reprezentativci na njegovoj strani“.

Milovan Đorić, bivši selektor reprezentacije i priznati fudbalski radnik, iznenađen je time što hrvatska javnost ne osuđuje ustaški pir Josipa Šimunića.
– Meni se sve to ne sviđa. Očekivao sam da će ga FIFA rigoroznije kazniti jer se zalaže za nacionalnu, versku i svaku drugu toleranciju. Ti njegovi poklici su reči rasne mržnje. Trebalo je da dobije najmanje dve godine kazne. Iz poruke koju mu je dao kapiten Srna jasno se vidi da svi oni slede svoju politiku. Da se nešto slično desilo kod nas, mi bismo takvog pojedinca osudili. U tom delu smo dva koraka ispred njih – ocenio je Đorić.

Milutin Šoškić, čovek koji je upisao 50 utakmica na golu reprezentacije Jugoslavije, smatra da Šimunić uživa u medijskoj pažnji koju ima:
– Ceo svet bio je svedok Šimunićevog šovinizma. On je neuračunljiv, budala, jer takve reči ne može da izgovori normalan čovek. Ne bih voleo da mi Srbi imamo takvu osobu koja širi mržnju. Saigrači su mu dali podršku, što govori o tome da misle kao on. Njihov Savez trebalo je doživotno da ga odstrani, a oni ga nisu ni kaznili. To govori o njima, ko su i šta su.

Đorić: Što se tiče nacionalne i verske tolerancije, za dva koraka smo ispred Hrvata; Šoškić: Umesto da ga njihov Savez doživotno odstrani, oni ga nisu ni kaznili Đorić: Što se tiče nacionalne i verske tolerancije, za dva koraka smo ispred Hrvata; Šoškić: Umesto da ga njihov Savez doživotno odstrani, oni ga nisu ni kaznili

Ivica Dragutinović
TO JE NJIHOV PROBLEM

Ivica Dragutinović, bivši srpski reprezentativac, misli da srpska javnost ne bi trebalo da se bavi Josipom Šimunićem. O tome što je Srna poručio Šimuniću, Dragutinović ima jednostavno mišljenje.
– Šimunić je očigledno uradio ono što je hteo. Mi Srbi time ne bi trebalo da se bavimo. To je njihov problem i trebalo bi da ih ignorišemo – tvrdi Dragutinović.

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code