MLADA SUPRUGA HARISA SILAJDŽIĆA OBOŽAVA KORČULU

MLADA SUPRUGA HARISA SILAJDŽIĆA OBOŽAVA KORČULU

9. svibnja, 2016.

 

Pjevačica Selma Muhedinović-Silajdžić, nešto manje od dva mjeseca nakon što se udala za dosta starijeg bivšeg političara Harisa Silajdžića, dala je širi intervju za portal Radio Sarajeva, iz kojeg prenosimo neke dijelove…

Ona je priznala da se više nema namjeru baviti muzikom na način kako je to činila ranije. Podsjetimo, Selme se mnogi sjećaju kao pjevačice, koja je svoj posljednji album objavila prije više od deset godina. Selma danas živi mnogo mirnije, kako kaže, ne želi remetiti nikakav red, mir, ni sebi ni drugima.

Nemam namjeru, ne vidim se više u tim vodama, muzika je u meni uvijek prisutna, ali ne znam šta će život donijeti. Sebe ne vidim sad u muzici, na sceni, a scena se uvijek mijenja, uvijek dolaze neki novi mladi ljudi s novim idejama, novim izrazima, tako da je to lijepo. Ljudima se može sviđati nešto ili ne, to je sasvim normalno i prirodno – mišljenja je Selma, koja je potvrdila da bi voljela da ima kućicu daleko od grada:

To zaista želim u budućnosti, okušati se u poljoprivredi. Voljela bih da jednog dana živim ne nekom mjestu koje je na obali, dakle uz more, voljela bih da to bude otok. Da imam svoje povrće, voće i da sam sigurna da je to bez ikakvih vještačkih dodataka, đubriva… da je raslo pod suncem.

U tim planovima Selmu bi mogao podržati suprug Haris Silajdžić. Kako znamo da bivša pjevačica voli da putuje, pitali smo je, da li je medeni mjesec obilježen putovanjem:Volim da putujem jer tada čovjek ima mogućnost da upoznaje neke nove ljude, nove gradove, nova mjesta i to je jedno bogatstvo, bogatstvo u jednoj različitosti i to je onaj potencijal koji je i Sarajevo imalo i imat će uvijek, bez obzira na ono sto se dešavalo na političkoj sceni. Isto tako shvatam da postoje i neka druga putovanja, ta duhovna putovanja koja me sada jako inspiriraju. No, suprug i ja smo bili na putovanju, u ovim prvim mjesecima kada sam u braku, i ići ćemo i dalje, i to je lijepo, otkriva Muhedinović-Silajdžić, te dodaje da je njeno voljeno mjesto, gdje često “pobjegne” otok Korčula, gdje i ove godine namjerava ljetovati u društvu supruga. T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. madonna serbia
    #1 madonna serbia 2 listopada, 2017, 11:24

    prelep par dokaz da se razlika u godinama topi kad srca kucaju ko jedno

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code