Fudbalski svet se poslednji put poklonio Čiči!

Fudbalski svet se poslednji put poklonio Čiči!

18. siječnja, 2012.

sahrana-v

Legenda je ispraćena kako dolikuje – na veličanstven način! Na komemoraciji u Skupštini grada, a potom i na sahrani fudbalskog patrijarha Miljana Miljanića na Novom groblju, juče se očekivano pojavio veliki broj ljudi, počev od porodice, preko brojnih prijatelja, pa sve do fudbalskih funkcionera koji su došli iz svih krajeva sveta.

Poslednji pozdrav čoveku koji je sa Zvezdom i Realom osvajao duple krune i koji je zlatnim slovima upisan u istoriju jugoslovenskog fudbala upriličili su njegovi brojni učenici, delegacija Crvene zvezde, kraljevskog kluba, čelnici FIFA i UEFA, kao i ministar policije Ivica Dačić. Koliko je Miljanić bio poštovan potvrđuje to što je dvorana u Skupštini bila premala da primi sve koji su želeli da mu odaju poslednju počast. Prisutnima se prvi obratio Vladica Popović, legenda Crvene zvezde, ujedno i Miljanov kum.
– Pripala mi je najčasnija i najteža dužnost u životu, da se u ime Crvene zvezde oprostim od kuma i prijatelja. Znam da to neću moći jer dok sam živ, Miljan će uvek biti pored mene. Svojim delom učinio je da nikada ne bude zaboravljen. Bio je najveći među najvećima i čast mi je što sam sarađivao s njim i što smo kumovi – rekao je Popović.
I Amansio Amaro, koji je u pratnji Emilija Butragenja stigao iz Madrida u srpsku prestonicu da se oprosti od fudbalske gromade, imao je samo reči hvale za svog učitelja.

– Danas je dan kada smo svi tužni, ali opet, trebalo bi da budemo srećni kada vidimo koliko je Miljanovih prijatelja na jednom mestu. U ime predsednika Reala i u svoje ime, izražavam najdublje saučešće. Miljan je kada je stigao u Madrid 1974. napravio pravu revoluciju. Bio je majstor fudbala i od njega smo svi mnogo naučili.Sećam se kada nas je zvao u svoj dom i davao nam da pijemo rakiju. Ufff, jaka je bila, baš jaka – otkrio je anegdotu iz igračkih dana Amaro.
Miljan je iza sebe ostavio suprugu Veru, sina Miloša, ćerku Zorku i brojne unuke.

Ujedinio SFRJ

Odlazak Miljana Miljanića naterao je brojne fudbalske legende s prostora bivše SFRJ da se okupe na jednom mestu. Komemoraciji i sahrani su prisustvovali predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza s predsednikom Vlatkom Markovićem na čelu, u ime Crne Gore bio je Dejan Savićević. Iz Bosne i Hercegovine stigli su brojni prijatejli, a predvodio ih je legendarni Ivica Osim. Naravno, bili su tu i Dragan Džajić, Dragan Stojković Piksi, kao i mnogi drugi asovi srpskog fudbala.

Izvor:alo.rs

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code