SRBI DOK SU POD OKUPACIJOM DRŽALI JASENOVAC NITI JEDNOM NISU ODRŽAVALI SPOMEN NA ŽRTVE LOGORA

SRBI DOK SU POD OKUPACIJOM DRŽALI JASENOVAC NITI JEDNOM NISU ODRŽAVALI SPOMEN NA ŽRTVE LOGORA

8. rujna, 2019.

 

 

Ne, nismo, gospodine Vučić, zaboravili da su se u Domovinskom ratu i Jasenovac i Spomen područje Jasenovac nalazili pod srpskom okupacijom, da su svih tih godina do oslobođenja (i Srbi iz Republike Srpske!) tamo pljačkali, ubijali, masakrirali nevine Hrvate, a i masovno uništavali kuće, a nisu poštedjeli ni  onaj dio gdje se nalazi Spomen područje. Kako to da dok su  Jasenovac držali pod okupacijom  od 1991.-1995. nisu uopće bili zainteresirani za počast tamošnjim žrtvama, već su to počeli isticati tek mnogo godina nakon što su poraženi, kad su poput „miševa“, morali napustiti to područje

Napisao: Mladen Pavković

Dvanaest ili jedanaest pripadnika Vojske Srbije pokušalo je 7.9. 2019. ući u Hrvatsku s namjerom  sudjelovanja na obilježavanju jasenovačkih mučenika u manastiru Svetog Jovana krstitelja u Jasenovcu. Predstavljeni su kao „vojno izaslanstvo“, ali zaustavljeni su na graničnom prijelazu Bajakovo i vraćeni odakle su došli. Naime, svi su bili u civilu, a u torbama su sakrivali srpske vojne odore, za koje predstavnici nadležnih tijela Srbije kažu da su imali dozvole. Sada zamjeraju prije svega hrvatskim vlastima što nije dozvolila srpskoj „delegaciji“ ulazak u Hrvatsku. Ako su bili vojnici, kao što su se predstavili, što su se sramili nositi vojne odore, odnosno doći u njima i na granicu? Očito su imali u planu nešto drugo, a to je čista provokacija. Željeli su u srpskim odorama, sa srpskim obilježjima, sa kojima su u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata napadali i rušili sve što hrvatski diše „paradirati“ u Hrvatskoj. To im je bilo mnogo važnije od odavanja počasti žrtvama ovog logora.

Marširanje Jasenovcem

Srbi su u Domovinskom ratu bili agresori i okupatori na Republiku Hrvatsku (ali i ne samo na našu državu) i neprimjereno je da njihovi vojnici u odorama „marširaju“ Jasenovcem, kojega je hrvatska vojska u Vojno redarstvenoj operaciji Bljesak 95 oslobodila od njihove fašističke čizme.

Ne, nismo, gospodine Vučić, zaboravili da su se u Domovinskom ratu i Jasenovac i Spomen područje Jasenovac nalazili pod srpskom okupacijom, da su svih tih godina do oslobođenja (i Srbi iz Republike Srpske!) tamo pljačkali, ubijali, masakrirali nevine Hrvate, a i masovno uništavali kuće, a nisu poštedjeli ni  onaj dio gdje se nalazi Spomen područje. Kako to da dok su  Jasenovac držali pod okupacijom  od 1991.-1995. nisu uopće bili zainteresirani za počast tamošnjim žrtvama, već su to počeli isticati tek mnogo godina nakon što su poraženi, kad su poput „miševa“, morali napustiti to područje? Oni neprestanim pričama o „hrvatskim jasenovačkim koljačima“ jednostavno, prije svega, ponovno žele okrenuti ploču, tj. da se ne govori o njima kao okupatorima već samo i isključivo kao Hrvatima –  koji u II. svjetskom ratu nisu ništa drugo radili nego  ubijali „nevini srpski narod“!

Srpska agresija

Sve u svemu, dobro je rekao predsjednik RS Aleksandar Vučić da njima nikada nitko ne može zabraniti odavanje počasti jasenovačkim žrtvama, ali nije istina da se Hrvati ne žele, kako je dodao, prisjećati svoje prošlosti, tim prije jer se mi, koji smo rođeni nakon II. svjetskog rata, itekako sjećamo srpske agresije (u kojoj je aktivno sudjelovao i sam Vučić) i da nam je iznimno  stalo obilježiti događaje i na jasenovačkom području od 1991.-1995., a o kojima srpski politički vrh „muči“, odnosno „ne može“ se sjetiti što je to tada bilo!

I ovog puta, hrvatska policija je dobro postupala.

Provokatorima i izazivačima incidenata i nereda nije mjesto tamo gdje su htjeli doći, preobučeni u srpske odore!

Kako im je samo nešto takvoga palo na pamet? T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Schmenger
  #1 Schmenger 17 prosinca, 2019, 16:31

  Da je Vučić nacionalista to se prmijeti kod svakog govora o Hrvatima! Nažalost tako mlad i glupav ***

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Zuko
  #2 Zuko 14 rujna, 2019, 06:20

  Nemojte biti naivni ,to je dogovoreni incident između Vučića i Plenkovića jer naš premijer mora pod hitno dokazivati da je doista Hrvatski premijer da nebi završio na traktoru.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. žrdina
  #3 žrdina 9 rujna, 2019, 10:03

  U vladi je četnik, a guske se čude dreku.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Schmenger
  #4 Schmenger 8 rujna, 2019, 10:55

  Čudi me da Vučić dolazi na taku Apsurdnu ideju da Specijalnu Vojsku šalje na Jasenovac sa Ciljem Destabilizacije Hrvatske Zemlje iako Plenkovic godinama pokušava da postavi normalne odnose tih dviju Republika. Dolazi se do zaključka da je Vučić najveći Nacionalista na Balkanu *****

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code