NA INTERVENCIJU UREDNIKA PORTALA “TJEDNO” U SISKU MANJE PROMETNE GUŽVE

NA INTERVENCIJU UREDNIKA PORTALA “TJEDNO” U SISKU MANJE PROMETNE GUŽVE

25. srpnja, 2018.

 

 

Mi, stanovnici „elitnoga Ciganskoga firtla“ (V. Lisinskoga, Kvirinove i Zvonimirove ulice) već se mjesecima snebivamo naletima prebrzih vozača osobnih automobila i motociklističkih „kamikaza“. O tome, međutim, odgovorni u gradskoj upravi (prvenstveno pročelnik komunalnih djelatnosti Petar Lerotić) ne reagiraju, jer im Siščani nisu nimalo važni. Preostaje nam stoga, poštovani prvi policajče, da u ime izvršne državne vlasti zaiščete od lokalaca da nešto poduzmu i da ne čekamo jesensko-zimske uvjete. Kad je riječ o raskrižju Šipuševe, Mikčeve i „Sparove“ prilaznice, držim da bi taj trgovački lanac i sve ostale butige trebali nešto (semafor ili policajac) učiniti za sigurnost svojih kupaca, građana Siska. Treba li doista čekati da se desi tragedija?

Napisao: Josip Frković

Siščani su ugodno iznenađeni pojavom pripadnika prometne mladeži. Od utorka ujutro, naime, mladići i djevojke u prepoznatljivim bijelim odorama, ručno reguliraju protok motornih vozila na drugom ugroženom raskrižju u gradskoj četvrti Zelenoga Brijega. Time pomažu da i vozači automobila iz sporednih ulica mogu proći prema gradskom središtu. Dva dana iza upućivanja pisma načelniku Sisačko-moslavačke policije g. Luki Pešutu, naš je novinar telefonski kontaktirao njegov i ured službenice za kontakte s javnošću. Gospoda Pešut i Dubravko Smolčić, njegov zamjenik, rekli su kako se pozivu javnosti rado odazivaju da se cjelokupna prometna situacija – u okolnostima preduge obnove Novoga mosta preko Kupe i njegove priključnice, tzv. „tobogana“ – olakša. Nisu dužnosnici u plavom dopis shvatili kao građansku, odnosno novinarsku kritiku krajnje opterećena raskrižja i slabe protočnosti vozila u Šipuševoj ulici s Mikčevom i prilaznicom trgovačkom centru „Spara“.

Gradski resor komunalnih djelatnosti nije reagirao

Poštovani gospodine Pešut! S obzirom da mjesecima trpimo nesnosnu prometnu gužvu, zahvaljujući jednako nesnosnoj sporosti skupoga izvođača radova na mostu „gromova“, obraćam Vam se u ime većine očajnih naših sugrađana. Zaustavite ovo bezvlašće! Privremeno nam možete pomoći postavljanjem netom osposobljenih, završenih mladih prometnih policajaca, prvenstveno na raskrižje Mikčeve i prilaznice „Spara“ sa Šipuševom ulicom, ali i na još nekoliko mjesta iz smjera „gromovskoga“ mosta i Zagrebačke ceste kroza, zaobilazno, kraj „Segestice“, Zvonimirovu, Kvirinovu, Cuvajevu i Lisinskoga ulicu do Šipuševe. Oni koji ne poznaju sisačke prometne nevolje, kao što ste se i sami uvjerili, upute se u predugoj koloni prema istoku i semaforu na raskrižju Hefeleove, Celjakove i Cuvajeve ulice. Drugi, pak, spretniji čine to zaobilaženje čepa kroz Zvonimirovu, Jagićevu, Kvirinovu, južni dio Cuvajeve i Ulice V. Lisinskoga. Ujutro, pri odlasku i predvečer pri povratku s radnih mjesta, gužve su užasne.

Dok se ne dogodi tragedija

Mi, stanovnici „elitnoga Ciganskoga firtla“ (V. Lisinskoga, Kvirinove i Zvonimirove ulice) već se mjesecima snebivamo naletima prebrzih vozača osobnih automobila i motociklističkih „kamikaza“. O tome, međutim, odgovorni u gradskoj upravi (prvenstveno pročelnik komunalnih djelatnosti Petar Lerotić) ne reagiraju, jer im Siščani nisu nimalo važni. Preostaje nam stoga, poštovani prvi policajče, da u ime izvršne državne vlasti zaiščete od lokalaca da nešto poduzmu i da ne čekamo jesensko-zimske uvjete. Kad je riječ o raskrižju Šipuševe, Mikčeve i „Sparove“ prilaznice, držim da bi taj trgovački lanac i sve ostale butige trebali nešto (semafor ili policajac) učiniti za sigurnost svojih kupaca, građana Siska. Treba li doista čekati da se desi tragedija? U nadi reagiranja plavih dužnosnika „sigurnosti i povjerenja“, srdačno Vas i s poštovanjem pozdravljam“. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. zzigho
  #1 zzigho 25 srpnja, 2018, 21:05

  Ma nije ovo jedini slučaj gdje se ne reagira.
  Sigurno se previše ne voze ovim smjerom.
  No u svemu treba pohvaliti i kulturu većine vozača koji se solidaliziraju sa Siščanima( posebno puštanje sa izlaznih traka) na navedenim ulicama.
  Što se tiće kamikaza ništa bolje nije niti u Gornjoj Posavini pogotovo kada je otvorenjem”pješačkog” mosta uska i vijugava cesta kroz savske predjele postala prava ludnica.
  Tu ne skidaju nogu s gasa, pa je pravo umijeće izaći na glavnu cestu.
  A promet mostom je posebna priča kada ne rade semafori.
  Susret dvaju vozila malo većih gabarita nemoguć kada se sretnu na sredini mosta.
  Što će tek biti kada naprave reciklažno dvorište na desnoj obali kojem se protivi većina mještana u samom središtu Općine.
  Zato gospodine uredniče pomozite i Posavcima u borbi sa svojeglavim čelništvom, koje su birali mještani, kao što ste pomogli i u ovom prometnom čepu.
  Imate o čemu pisati.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code