SPOMENIK ĐURI BRODARCU U SISKU

SPOMENIK ĐURI BRODARCU U SISKU

14. srpnja, 2017.

 

 

Ministar Vukovarac, Dražen Bošnjaković-Ovršnjaković, koji je svojim zakonskim odredbama već u(ne)srećio preko 300.000 „švicarskih“ Hrvata. Ne samo njih, nego i svoga negdašnjega šefa u Sisačko-moslavačkoj županiji, pok. generala Đuru Brodarca, kojem je tijekom opće haške histerije lova na vojskovođe HV-a i policije prije kobnoga.13. srpnja 2011. za tijesnu ćeliju osječkoga zatvora „osigurao ventilator“. Zaslužan je Sanader-Kosoričin ministar Bošnjaković i za senzacionalističko jadransko stavljanje lisičina na ruke „ zapovjedno odgovornog Brodarca“ u kćerinoj vikendici

Napisao: Josip Frković

Mnogi su Hrvati toga lipanjskoga dana – dok je satima trajalo napeto iščekivanje (dogovaranih) odluka haškog arbitražnoga suda o tome što je to alpska mini-Srbija na moru i kopnu Piranskoga zaljeva drsko naumila oteti Hrvatskoj i papirnatim „anschlussom“ priključiti Deželi – najprije bili začuđeni priopćenjem Veleposlanstva SR Njemačke o potrebi poštivanja presude. Potporom jodlerima, Janezima, Dmitriju Rupelu, karikaturalnom Ceraru i Erjavecu, „našim velikim prijateljima i susjedima…“, što bi rekao Miro Kovač. A onda sveopća radost Hrvateka, kako kaže dr. Zvonimir Hodak: teatralni i trijumfalistički samozadovoljni premijer RH, Andrej Plenković, odlučno je odbrusio diplomaciji Angele Merkel kako nam napuci te vrste nisu neophodni. Jer ćemo granični spor civilizirano i kulturno svakako rješavati narednih desetljeća u bilateralnim dogovorima i pregovorima. Jednako odlučno odbrusio je Plenki Nijemcima kao onomad za ovogodišnje badnjačke pravoslavne političke lekcije Vladimira Božovića, Vučićeva srbijanskoga glasonoše, u zagrebačkoj pričuvnoj parohiji petokolonaškoga SPC-a. Na adresi Perkovčeve 2, gdje često stoluju Milorad Pupovac, od nedjelje kumuliranih antihrvatskih funkcija, čelnik SDSS-a, SNV-a i srbobransko-feralskih „Novosti“, te popadija mu iz Hanžekovićeva JL-a, Slavica Lukić, s kućepaziteljem Hrvatskog novinarskoga doma, Sašom Lekovićem.Kad ovim konstatacijama dodamo i medijske tvrdnje o tome da je podjela plijena, kao naknada za potporu SDSS-a i HNS-a rekonstruiranoj Vladi Plenkovićevoj, već otpočela.

Bošnjaković-Ovršnjakovićev ventilator

Proslavljeni CCCC-etnobiznismen, Milorad Pupovac, pajdaš ljubitelja lijepih kapa partizanskih, samotokom stečenih milijuna kuna ZAMP-a i izraelskoga zmijolovca dr. Ive Josipovića, svoj je popis manjinskih kadrovskih potreba već izložio u Banskim dvorima. Računa s upravama državnih tvrtki, državnim tajnicima i pomoćnicima ministara. Sve do resora kulture i nezaobilazne ministrice Nine Obuljen, te pravosuđa u kojem je opet ministar Vukovarac, Dražen Bošnjaković-Ovršnjaković, koji je svojim zakonskim odredbama već u(ne)srećio preko 300.000 „švicarskih“ Hrvata. Ne samo njih, nego i svoga negdašnjega šefa u Sisačko-moslavačkoj županiji, pok. generala Đuru Brodarca, kojem je tijekom opće haške histerije lova na vojskovođe HV-a i policije prije kobnoga.13. srpnja 2011. za tijesnu ćeliju osječkoga zatvora „osigurao ventilator“. Zaslužan je Sanader-Kosoričin ministar Bošnjaković i za senzacionalističko jadransko stavljanje lisičina na ruke „ zapovjedno odgovornog Brodarca“ u kćerinoj vikendici. I dok su Siščani, osobito članovi generalove obitelji, bili ogorčeni na „nasljednu vladu Ive Sanadera i Jadranke Kosor“, jedan od „velikih i debelih“ sisačkih hadezeovaca i Đurinih tadašnjih političkih protivnika (tek nedavno detroniziran?! – op.p.) bio je uzdržan. Za prve pak obljetnice smrti Đure Brodarca na sisačkom gradskom groblju „Viktorovcu“, isti je za susreta s novinarima licemjerno izjavio „kako pokojnik apsolutno zaslužuje podizanje spomenika u Sisku“…Kako je svoje (pre)velike političke ambicije u nestatutarnom sudaru sa županom i stranačkim šefom Ivom Žinićem morao suspregnuti, zbog otkaza ugovora o radu najavio je moguću sudsku tužbu protiv bivšega poslodavca koji mu je uskratio (i petu) novčanu otpremninu. Ne zna se, međutim, je li pri odlasku iz razvojne agencije predao i povjereni mu prometni elaborat budućnosti.

Popa Đujića kokarda na glavi

Osim činjenice da im iza odgovora Nijemcima premijer ipak nije mlakonja, Hrvate je obradovala i vijest o pojavi knjige mitropolita zagrebačko-ljubljanskoga (i cele Italije?) Porfirija Perića „Zagreb i ja volimo se javno“. Baš lijepo od velikodostojnika SPC-a, koji inače likuje nad istinom da je Hrvatska pravoslavna crkva kao vjerska institucija većinskih Hrvata bila priznata samo u vrijeme NDH i koji u SAD-u „rado peva ‘Šta se ono na Dinari sjaji, vojvode Đujića kokarda na glavi?…“ I radosno kliče „’ajdmo još jedared!“. Između mnogih govornika, negdašnji „Prosvjetin“ čelnik i prokazani srpski ratni špijun Čedo Višnjić kazao je kako knjigom prvi čovjek SPC-a u Zagrebu, zagovornik dijaloga, ljubavi i pomirenja, šalje vedru, komunikativnu i otvorenu poruku dobre volje, ustvrdio je autor teksta SNV-ovih „Novosti“, N.J. A, notorni Saša Kosanović, reciklirani reporter HRT-a, sav ushićen, kazao je kako je otac Porfirije pravi europski intelektualac. Valjda stoga što o tome prosječni čitatelj ništa ne zna. Onaj što je za šaku skandinavskih i srbijanskih eu(v)ra s ostalim velikosrbima i dičnim gutačem milijuna kuna kulturnoga resora RH, Hrvojem Hribarom, užasan ratni zločin „olujnoga“ 7. kolovoza 1995. nad psihičkim bolesnicima u zakutnom Dvoru olako pripisao Hrvatskoj vojsci, iznio je i detalje o neposrednim kontaktima. A onda i svoj dragocjeni kritičarski prilog ocjeni Porfirijeva djela daje i nezaobilzani vlasnik „Autograf“ portala Carlos, Drago i Jovan Pilsel, nazvavši skup predstavljanja ukoričenih misli vladikinih kratkim simpozijem zahvalnosti, ljubavi i ekumenizma. Ponešto glazbeno-literarno izrekao je i vladikin osobni prijatelj Branimir Pofuk, koji je minuloga ožujka, intervjuom sa sisačkim umirovljenim protom Petrom Oluićem, podsjetio javnost i zgrožena mons. dr. Vladu Košića „da je tijekom rata u gradu stradalo mnogo više Srba negoli je to priznala službena statistika…“ Beogradska Udba ipak najbolje zna…

Ustašozmijolovac izraelski Josipović

I najpoznatiji zmijolovac i slučajni bivši „crveni“ hrvatski predsjednik, Ivo Josipović, dao je svoj prilog predstavljanju, umiljato zboreći o upornim koracima mira, pomirenja i ljubavi. „Ovo je vaša zemlja!“, kazao je ljubitelj lijepih kapa partizanskih, bez obzira na Dinaru i kokardu. Milorad Pupovac, pak, nazvao je ukričeno djelo knjigom dijaloga između crkava, vjerskih i etničkih zajednica. A u zaključku promocije, vladika Porfirije poručuje: „U Crkvi sam tragao za onim što ona zaista nudi i zbog čega jedino postojimo na ovom svijetu. Bog nije Hrvat, ni Srbin ni Nemac, on je ljubav…“ I, baš zadnjih dana mjeseca lipnja, JL Hanžekovića i družbe donosi zanimljiv tekst o aktualnom zagrebačkom političkom trenutku iz pera splitskoga orjunaša Jurice Pavičića. Govori o nemalim zahtjevima Brune Esih, Zlatka Hasanbegovića i generala Glasnovića u uspostavljanju skupštinske većine glavnoga grada RH. Naslovljen je kao „Neoustaški dvojac traži svoj komad vlasti“. Kao po dosluhu sa sisačkom antifašistkinjom K. Ikić Baniček, koja na javnoj sceni s biskupom Košićem ne želi politički polemizirati da ne bi povrijedila svoje sugrađane vjernike. Usprkos tome, neistomisleću i vjerničku većinu ipak je suludo kategorizirala fašističkom. Još se jedna (nekad poznata i poštovana) Siščanka nepotrebno običnom izjavom kompromitirala. Postavši još poznatijom glupim pitanjem članovima programskoga vijeća HRT-a čemu adventski vjenčići na stolu voditelja Dnevnika, nedavno se zauzela da se u emisijama Informativnoga programa nesretnom galamdžiji dugih prstiju Zdravku Mamiću i sisačkom biskupu mons. dr. Vladi Košiću ne daje previše obavijesnoga mjesta. T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. zzigho
  #1 zzigho 14 travnja, 2018, 19:57

  a KAJ BU SAD OVAJ vUKOVAREC, KAD IM JE HANŽEKOVIĆ ODAPEL PAPKE.
  ZATO PRAVOSUDNI SIGURNOSCI NISU NI SMELI OBJAVIT KAD BU OVAJ MASNI TAJKUN POKOPAN.
  DIGNITE NJEMU CRNI SPOMENIK JEL JE MNOGE SPREMIL POD ZEMLJU.
  AL ZATO IMA DVE SVOJE MILJENICE NASLEDNICE U NOVINAMA.
  ZATO IM BOŠNJAKOVIĆ TREBA PODILAZIT….
  TU NEKAJ SMRDI….UŽASNO SMRDI…
  PA KAJ ČEKA S NOVIM ZAKONOM O OVRHAMA, DA SE OVE DVE JOŠ OBOGATE….ZAR NIJE IM DOSTA…..NEK VRATE NOVCE ONIMA KOJE SU DOVELI U CRNU SITUACIJE…..I SAD NAM IZAZIVAJU STRESE PRI DOBIVANJU RAČUNA…A NEKI IMAJU I OMRŽENE OSOBE SA FUNKCIJOM REFERENT ZA OVRHE….lIJEPO NAM SE PIŠE….UMJESTO DA STE SRETNI DA LJUDI PLAĆAJU OBVEZE PA I ZA KAŠNJENJEM I DA SE DOGOVORITE S DUŽNIKIMA VI MAŽETE GUZU FINI.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Tihofil
  #2 Tihofil 18 srpnja, 2017, 10:41

  Tekst, doista, nije prijemčivo razumljiv za one s jednim, samo malim mozgom. Treba znati aktualnu i os cara Franje Josipa antihrvatsku politiku i sve mijene u njoj. Ako je nekom zbrda – zdola, razvidno je da je i čitatelj također zbrdazdoljen retardant..

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Drug
  #3 Drug 14 srpnja, 2017, 21:38

  Anonimno, morat ćeš na analfabetski tečaj čirilicom!

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 15 srpnja, 2017, 22:14

   Čuj DRUG ne treba mi tečaj, dovoljno sam pismen.
   A ćirilicu sam učil i naučil davnih godina u pučkoj školi.
   I danas mi je ostala u sjećanju u svim vidovima.
   Ne kužim kaj je sa člankom pisac htio reči.

   Odgovorite na ovaj komentar
 4. ANTE
  #4 ANTE 14 srpnja, 2017, 21:35

  Tekst Vam je odličan!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Anonimno
  #5 Anonimno 14 srpnja, 2017, 21:31

  Ne kužim opće ovaj tekst.
  Sve je nekako zbrda – zdola.
  Nek mi netko to malo pojasni.
  A spomenik – on se gradi iz naših džepova.
  Bošnjaković – pa bio je tajnik županije za Đukine vladavine , dok se nisu otcjepili Zagrebu. O njegvim aferama ne bi , jer su nastupile zastare.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code