SPOMENIK DIANI BUDISAVLJEVIĆU BEOGRADU

SPOMENIK DIANI BUDISAVLJEVIĆU BEOGRADU

27. studenoga, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

 

Srbijanski mediji javljaju da će u Beogradu biti podignut spomenik Diani Budisavljević, koja je za vrijeme Drugog svjetskog rata spasila srpsku djecu iz ustaških logora u Jasenovcu, najavio je zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Istaknuo je također da zbog ovog čina zaslužuje spomenik.

“Ona je bila Austrijanka udata za Srbina i zahvaljujući njoj mnogi su preživjeli rat”, rekao je Vasić.

Spomenik će se nalaziti u užem centru Beograda.

Ako se to dogodi, bit će to još jedna srpska provokacija. Naime, ta Budisavljević je postojala samo u filmu Dane Budisavljević, a o spašavanju 10 tisuće djece iz ustaških logora mogla je samo i isključivo sanjati uz pomoć najviših dužnosnika NDH.

U ovoj izmišljotini, koja jedino odgovara velikosrpskim agresorima na RH i BiH, nigdje se ne govori da su tolika „srpska djeca zbrinuta u hrvatskim domovima“, jer kad bi se tako govorilo i pisalo bila bi to ipak neka druga priča.

Dakle, sve u svemu to je izgledalo ovako: ustaše su zatvarale srpsku djecu, a onda je došla Diana Budisavljević, koja je živjela u Zagrebu (!) i bez problema ih izvlačila iz logora i tijekom čitavog Drugog svjetskog rata šetala se i vozikala vamo-tamo, ulazila u logore kako je i kada htjela, pronalazila obitelji koje će primiti toliku djecu, kao da je bila „vanzemaljac“.

Takvu glupost ne bi izmislio ni barun Munchausen!

A Srbi ko Srbi, kad već nemaju svojih junaka, vrlo rado laž pretvaraju u istinu.

(Što joj recimo Austrijanci ne podignu spomenik?)

Mladen Pavković

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. b u d o-mlađi
  #1 b u d o-mlađi 27 studenoga, 2019, 15:41

  A tko je bio Budo pl.Budisavljević, tko zna,neka ovdje odgovori.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Istinoljubive Srbe u uniju
  #2 Istinoljubive Srbe u uniju 27 studenoga, 2019, 08:22

  Bas lepo. Svecanosti lazne protuhrvatske price i mita, otkrianju spomenika svakako treba prisustvovati autorica fantazije o koncologoru za decu u Sisku, notorna i prva hokejasica 21. veka ikaca. A hrvatska vlast svakako mora ishoditi primanje srbadije u EU, bez protivljenja, kazao bi egoist pljenkovic

  Odgovorite na ovaj komentar

<