SAHRANA U IVANČI: Na belom sanduku Davidove klompice

SAHRANA U IVANČI: Na belom sanduku Davidove klompice

12. travnja, 2013.

neopisiva-tuga-za-malim-davidom-foto-dado-dilas-1365759979-295583

BEOGRAD – Tragično nastradali meštani Velike Ivanče kod Mladenovca danas će biti sahranjeni na seoskom groblju u tom mestu.

Iz sela je ka porti crkve krenula povorka ožalošćenih, gde su sačekali tela žrtava, koja su stigla pred portu oko 9:45. Jednom članu familije Despotović je pozlilo jutros zbog čega su došla kola Hitne pomoći.

Meštani Velike Ivanče su jutros ispred porte seoske crkve postavili klupe na kojima će se nalaziti 13 kovčega sa telima preminulih. Iznad crkve je takođe postavljen i šator, u koji će meštani moći da se sklone u slučaju nevremena.

Najpotresniji prizor na sahrani je beli kovčeg malog Davida Despotovića, gde su postavljene njegove klompice.

Oko 300 ožalošćenih, u mučnoj i sablasnoj, ali dostojanstvenoj atmosferi, stoji u redu kako bi izjavili saučešće porodicama ubijenih. Većina okupljenih ne nosi jednu, već po 13 sveća, za svakog od tragično stradalih meštana Velike Ivanče.

 

Nepregledna kolona ožalošćenih (Foto: Dado Đilas) Nepregledna kolona ožalošćenih (Foto: Dado Đilas)

 

Opelo će od 13 sati služiti episkop šumadijski Jovan i sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve posle čega će 13 stanovnika tog sela biti sahranjeni, navedeno je na sajtu te beogradske opštine.

Očekuje se da će sahrani prisustvovati oko dve hiljade ljudi, a među njima bi trebalo da budu i premijer Ivica Dačić i predstavnici grada Beograda.

Komunalno preduzeće Mladenovca je sa meštanima očistilo deo oko seoskog groblja, duž puta do sela Pružatovac i magistralnog puta ka Mladenovcu. Kažu, doći će hiljade ljudi da odaju poslednju počast ubijenim Ivančanima.

Nezapamćeni zločin u Srbiji dogodio se u utorak kada je Ljubiša Bogdanović u pet kuća u Velikoj Ivanči ubio 13 osoba, među kojima i dvogodišnje dete.

Nakon toga Bogdanović je pokušao da ubije suprugu i sebe, a juče je preminuo u Urgentnom centru. Zdravstveno stanje njegove supruge Javorke Bogdanović je stabilno i ona se oporavlja od hirurškog zahvata. U Srbiji je zbog tragedije u Velikoj Ivanči u sredu bio dan žalosti.

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code