SPOMEN DOM TIGROVIMA

SPOMEN DOM TIGROVIMA

31. srpnja, 2014.

SPOMEN DOM TIGROVIMA Custom

Kako bi se uvjerio u tijek radova na Spomen domu Tigrovi, gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima obišao je u srijedu 30.srpnja  lokaciju Doma u vojarni Vitez Damir Martić u Rakitju. 

Spomen dom je poprimio obličje, a kompletan građevinski zahvat, veličine oko 1000m2, trebao bi biti gotov do početka studenog. Trenutno su u tijeku radovi na unutarnjem uređenju. Završetak druge faze koja obuhvaća otvorenje Spomen sobe, dogovoreno je za sljedeće godine na 25. obljetnicu elitne vojne jedinice HV-a I. gardijske brigade Tigrovi.
Naglasivši svima koji sudjeluju u gradnji da se to zaista i mora završiti do toga roka te da što se Grada tiče, u svemu imaju odriješene ruke, gradonačelnik Bandić je izrazio zadovoljstvo što Grad sudjeluje u gradnji ove kuće koja će biti na ponos svih Tigrova. 

Kako se čulo, ideja za gradnju Spomen doma koji utjelovljuje Domovinski rat i stvaranje naše domovine, datira iz 2000. godine, do 2010. trajalo je ishođenje dokumentacije kada se i krenulo s izgradnjom. Do sada je na gradnju objekta utrošeno oko 4 milijuna kuna. 

Predsjednik udruge specijalne postrojbe Rakitje Tigrovi i umirovljeni general Josip Lucić posebno se zahvalio Gradu Zagrebu i gradonačelniku koji im je, naglasio je, pružio apsolutnu podršku kako bi ovaj objekt bio dom svih pripadnika udruge Tigrova, ali i njihovih obitelji. 

Mehanizirana gardijska brigada Tigrovi bila je najelitnija i najbolje opremljena vojna jedinica HV-a, a vojna baza i zapovjedništvo jedinice bilo je u Zagrebu. Sudjelovali su u svim najvažnijim i najzahtjevnijim vojnim operacijama te su prilikom oslobađanja hrvatskog teritorija imali znatan broj poginulih pripadnika. Kroz Tigrove je prošlo preko 11 tisuća pripadnika oružanih snaga, 1600 ih je ranjeno, šest je nestalih, a njih 367, čije će slike i biti u Spomen sobi, je poginulo. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code