BANDIĆ S DJECOM IZ SRIJEMA

BANDIĆ S DJECOM IZ SRIJEMA

14. travnja, 2012.

MBbundek

Milan Bandić u petak 13. travnja na jezeru Bundek susreo se s djecom iz Srijemske Mitrovice koja su na školskom izletu u Zagrebu u sklopu projekta Upoznajmo domovinu. Riječ je o projektu Hrvatskog kulturnog centra Srijem – Hrvatski dom, koji je otpočeo prošle godine, također posjetom glavnome gradu Hrvatske. Ove godine, 43 učenika – od petih razreda osnovne do trećih srednje škole, posjetili su i Rijeku i Krk.

Kako se čulo, 2009. godine, hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture uveden je u osnovne škole Srijemske Mitrovice kao izborni predmet. Srednjoškolci hrvatski uče u Hrvatskom domu, a ovakvi izleti odlična su im poveznica s matičnom zemljom.

Zaželjevši školarcima ugodan boravak u Zagrebu, gradonačelnik im je uručio prigodne darove na temu Zagreb, koji će im dobro doći u današnjem i sutrašnjem obilasku Gornjega Grada, Sljemena i Oltara domovine. U organizaciji Ureda za obrazovanje, kulturu i šport, učenici i njihova pratnja bit će smješteni u Učeničkom domu Antuna Gustava Matoša. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code