ŽELJETI SMRT PUTINU JE DOZVOLJENO NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

ŽELJETI SMRT PUTINU JE DOZVOLJENO NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

11. ožujka, 2022.

 

Vlasnik Facebooka i Instagrama je privremeno promijenio pravila u vezi sa govorom mržnje na društvenim mrežama.

Kako prenosi BBC, iz komapnije Meta je poručeno kako će korisnicima biti dozvoljeno da izražavaju mržnju prema ruskim okupatorima, odnsono bit će dozvoljene rečenice poput: “Smrt ruskim okupatorima” i slično.

Međutim, i dalje neće biti dozvoljeno iskazivanje mržnje prema ruskim civilima.

 Osim toga, komapnija je napravila izuzetak i u vezi sa mržnjom uperenom prema konkretnim osobama. Tako će u Rusiji, Ukrajini i Poljskoj biti dozvoljeno da se putem društvenih mreža želi smrt predsjednicima Rusije Vladimiru Putinu i Bjelorusije Aleksandru Lukašenku.

Osim u tri spomenute države, izuzeci u vezi sa govorom mržnje će biti dozvoljeni i u drugim državama koje graniče sa Rusijom ili Ukrajinom, kao što su Latvija, Litvanija, Estonija, Slovačka, Mađarska i Rumunija. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. FRANO MARXISTA
    #1 FRANO MARXISTA 23 ožujka, 2022, 01:29

    A ZAŠTO NE BI BILO NJAIZDAŠNIJE ,POLITIČKI ,EKONOMSKI ,VOJNO ,KATOLIČKO-KASTINSKO-KRVOLOČNO-PLJAČKAŠKO-ZLOČINAČKI UGODNO ČUTI DA SE JAVLJAJU GRAĐANI ,I TO MASOVNO SA ŽELJOM DA ČUJU VIJEST O SMRTI PAPE FRANCESCA,WOYTILE I SVIH ,TAKOZVANIH VELIKODOSTOJNIKA KATOLIČKE ZLOČINAČKE PASMINE,KOJI UPRAVLJAJU ZAPADNOM KRŠČANSKOM SATRAPIJOM.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code