SJEDNICA SAVJETA MLADIH GRADA OSIJEKA

SJEDNICA SAVJETA MLADIH GRADA OSIJEKA

13. prosinca, 2015.

11055337_1183530171661103_1998024416222005673_o

Na sjednici održanoj 10. prosinca, Savjet mladih Grada Osijeka je ugostio predstavnike udruga i organizacija koje se bave studentima i mladima kako bi saznali informacije o kandidaturi Grada Osijeka za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.
Sjednicu je otvorila predsjednica Savjeta mladih, Laura Plantak koja je pozdravila prisutne i objasnila svrhu sjednice te riječ predala gostima koji su uveli udruge u temu Europske prijestolnice kulture. Članovi tima koji radi na kandidaturi, Igor Mavrin i Ivan Kristijan Majić su s dogradonačelnikom Vladimirom Hamom predstavili informacije vezane uz kandidaturu koje su zanimale mlade. Glavna tema je bila način uključivanja mladih u informiranje oko kandidature za Europsku prijestolnicu kulture te mogućnosti prijedloga njihovih vlastitih ideja timu.
Predstavnici mladih su mogli saznati na koji način je ustrojena kandidatura, koja su pravila prijave, kad ćemo znati koji je grad postao Europska prijestolnica kulture i odgovore na mnoga druga pitanja koja su ih zanimala. Udruge koje su prisustvovale sjednici su: AIESEC Osijek, ESN Osijek, EWOB, Financijski impuls, Glazbena mladež, Proni centar, IK Javor, Phonogram, predstavnici studentskih zborova (EFOS, FFOS, Odjel za fiziku, Odjel za matematiku), Teatar To Go, udruga Bookmark, udruga Plantaža, umjetnička organizacija Institucija, udruga Weksflick te Savjet mladih Osječko-baranjske županije.
Savjet mladih aktivno nastavlja pozivati udruge i mlade u gradu Osijeku kako bi se javili sa novim idejama i upitima vezano za teme koje se tiču mladih. Nakon održane tribine „Kako zadržati mlade u Osijeku“ s ovom sjednicom se nastavlja otvarati dijalog prema mladima koji će sa nadolazećim događajima dobiti još više prostora za sve upite i ideje.
Nadolazeće aktivnosti možete pratiti na Facebook stranici Savjeta mladih: https://www.facebook.com/SavjetMladihGradaOsijeka te su dostupni i na e-mail adresu: [email protected] T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code