MARININA NASLJEDNICA KRISTINA

MARININA NASLJEDNICA KRISTINA

7. travnja, 2022.

 

 

Dio novinara koji su za prvoga mandata Marine Lovrić Merzel 2009. do 2013. – kada je na izborima najznačajniju i dugovječnu civilnu poziciju glatko izgubio ratni general i hadezeovac pok. Đuro Brodarac – tvrdili da “Mica švercerica” nesumnjivo uživa zaštitu nekoga moćnika u vrhu države, apsolutno su bili u pravu. Socijaldemokratski insajder i partijski autoritet brzo je svojim pouzdanim ljevičarima obznanio da je prvi komunistički premijer RH Ivica Račan na postupke sisačke crvene dame gledao s nevjericom i negodovanjem.

Nasuprot Račanu, današnji predsjednik države, nekadašnji najslabiji premijer i rigidni naredbodavac noćnog nasilnoga postavljanja ćiriličnih natpisnih ploča u Vukovaru i olimpijac u sramotnim verbalnim sukobima s bahatim selektorom sumnjivih ministara, Andrejem Plenkovićem, o crnom kriminalu kradljive županice znao je već od 2009. godine?!. Za političkim ili pak kaznenim progonom žene, čijoj je “Ivkovoj slavi”, drugoj svadbi u lugarnici Brezovice, na blagdan sv. Antuna Padovanskoga 13. lipnja 2009., zajedno s kumovima Slavkom Linićem i Željkom Vrbanusom, te Stipom Mesićem prisustvovao, Zoran Milanović nije dugo posizao.

Pretpostavio je da bi takvo što umanjilo izglede SDP-a za ostanak na vlasti. Radije je to četiri godine kasnije prepustio Kristini Ikić Baniček, koja je kao čelnica gradskoga SDP-a svoju suparnicu u političkoj svemoći i, valjda, utopijskoj ljepoti izjurila iz neporočne partije. Ipak, 2013., povratkom na vlast SDP-a i stranačkih prirepaka brbljavi Zoran Milanović, koji se već dvije godine (bivši čuvar groba nesvršena bravara maršala) tinejdžerski kiti funkcijom vrhovnoga zapovjednika oružanih snaga i predsjednika s Pantovčaka, u zaštitu je uzeo Kristinu Ikić Baniček, partizanku iz kasnijeg mirnodopskoga razdoblja.

Dobivši slobodne ruke, ženska masne kose je uz pomoć ministra prometa i zagorskoga doktora turizma Siniše Hajdaša Dončića demontirala navodno neperspektivnu 80-kilometarsku prugu HŽ-a Sisak-Petrinja-Glina-Vrginmost-Karlovac. Desetak milijuna pljačkaški je podijeljeno među skojevcima demokratske države Hrvatske. Korupcijom i opačinama ovjenčani sisački HDZ, istina, podnio je kaznenu prijavu, a HŽ-Infrastrukture i sudsku tužbu za nastalu štetu od 7 milijuna kuna, ali…

Sve je ostalo odloženo u ladicama policije i tužiteljstva do danas. Možda su i tamošnji šefovi padali na ispitima u trgovačkim školama poput simpatično nezgrapnoga i nesposobnoga ministra rata. Marija Banožića iz Cibalije. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code