SISAČKA GRADONAČELNICA NAGRAĐUJUĆI BRANITELJE PONOVNO PRESKOČILA JANKA BOBETKA

SISAČKA GRADONAČELNICA NAGRAĐUJUĆI BRANITELJE PONOVNO PRESKOČILA JANKA BOBETKA

31. kolovoza, 2018.

 

 

Prošle godine zamjerio joj je taj nedemokratski postupak, najprije čelnik koordinacije udruga iz Domovinskoga rata, Komarevljanin Antun Pereković, koji nije pitan za mišljenje, a potom i zapovjednik sunjske obrane i iza 1995. Politički kontroverzni HDZ-ov Željko Krapljan. Potpuno suglasno, obojica su rekli kako se u pripremama budućih gradskih odluka ne smiju zaboravljati ni pok. generali Janko Bobetko ni Đuro Brodarac. Plakete su, ruku na srce, primili i neki pojedinci i postrojbe, Ikićkini miljenici koji nagradu ne zaslužuju, ali ih ovom prigodom ne želimo javno spominjati.Pa, ipak, imena dvojice ključnih generala za oslobađanje hrvatskoga juga i policijskoga zapovjednika UN-ova Sektora Sjever nema na popisu ni ove godine

Napisao: Josip Frković

Za 8. sjednicu Gradskoga vijeća sazvala predsjednica Ivana Krčelić, na kojoj će rijetki i malobrojniji oporbeni vijećnici s HDZ-om na čelu dobiti prilku sudjelovati u raspravi aktualnoga prijepodneva, a potom saslušati većinske odluke SDP-ove stranačke mašinerije. Ako niste znali, između deset ove godine predloženih imena zaslužnih junaka obrane grada Siska, taj naslov uoči Dana branitelja 4. rujna nikako ne zaslužuje Ante Živković (75), časnik, utemeljitelj i humanitarni logističar prve dragovoljačke postrojbe ZNG-a u pobunom i agresijom 1990./91. napadnutoj neovisnoj Republici Hrvatskoj?!. Tvrdi to, usprkos poznatim i relevantnim predlagateljima, komarevskim dragovoljcima udruge Domovinskoga rata Željka Srpaka i članovima gradske koordinacije udruga iz Domovinskoga rata, SDP-ova aspirantica na čelno mjesto već dugo raspadajuće antihrvatske nasljednice KPH, kroatologinja Kristina Ikić Baniček?! Ali, ime g. Ante Živkovića, ucviljena oca na Komarevu poginuloga 20-godišnjega gardista Roberta, zapravo, bilo je na popisu deset predloženih zaslužnih boraca za hrvatsku slobodu, ali ga je svojom rukom, poznatom boljševičkom birokratskom metodom, precrtala najveća nesreća grada Siska u dugoj gospodarskoj i političkoj povijesti 20. i 21.stoljeća. Još tamo od maspokovskih vremena iza 1971., kada su dotadašnji dužnosnici nasrtajima velikosrpske komitetske i željezarske primitivne rulje u capraškom kadrovskom rasadniku odlučili o „novom predsedniku opštine Stevi Končaru, negdašnjem radniku recepcije ministarstva spoljnih poslova SFRJ i drugim proverenim dužnosnicima“. Nije nepoznato da snaga kuplerajskoga egocentrizma SDP-a i njihove vojvotkinje, opet počiva na capraškim biračkim odlukama jugosrpskih nostalgičara i muslimanskih nekompetentnih sljedbenika pupovčevskih manjinskih zahtjeva kod lade RH.

Tisuću puta pljunula u lice neistomišljenih Siščana

Tisućiti puta od lipanja 2013. i zauzimanja glasovima birača prve gradske fotelje, bahata mrziteljica neistomišljenika, osobito štovatelja hrvatskoga domoljublja i većinskoga katoličanstva, SDP-ova gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, pljunula je u lice – bez obzira na stranačko opredjeljenje – svim slojevima slobodnomislećih Siščana. Dakle, onih koji ne slijede misli i djela rigidne boljševičke uzurpatorice demokratske vlasti (rođena 1975.!), koje je u više navrata nazvala fašistima i filofašistima?! Poglavito na komunističkim mitomanskim dernecima u šumskoj grobnici nedužnih hrvatskih domoljuba ubijenih od crvenih partizanskih ubojica u Brezovici i na dječjem groblju Viktorovcu partizanskih kozarskih mališana iz 1942., navodno ubijanih u konclogoru Prihvatilišta Hrvatskoga Crvenoga križa. Sve neistomišljenike, pa i one koji su s odobravanjem pratili nastojanja Sisačke biskupije da na Trgu bana Jelačića osvane spomen-statua blaženika i hrvatskoga mučenika kardinala Alojzija Stepinca nazvala je fašistima i filofašistima?!

Zaljubljenica partizanske likvidatorice Hrvata Milje Planinc

Prema potvrđenim podacima, kao i lani, konačni filter i imprimatur ponuđena teksta odluke Gradskoga vijeća iza braniteljskih predlagatelja nositelja plaketa, ponovo je bila mrziteljice svega, svakoga i svačega. Ime predlagatelja, predsjednika Odbora za javna priznanja Željka Đermanovića, samo je ukras još jedne Ikićkine podvale sisačkoj javnosti temeljem sugestija partijskih moćnika Rijeke i Zagreba. Prošle godine zamjerio joj je taj nedemokratski postupak, najprije čelnik koordinacije udruga iz Domovinskoga rata, Komarevljanin Antun Pereković, koji nije pitan za mišljenje, a potom i zapovjednik sunjske obrane i iza 1995. Politički kontroverzni HDZ-ov Željko Krapljan. Potpuno suglasno, obojica su rekli kako se u pripremama budućih gradskih odluka ne smiju zaboravljati ni pok. generali Janko Bobetko ni Đuro Brodarac. Plakete su, ruku na srce, primili i neki pojedinci i postrojbe, Ikićkini miljenici koji nagradu ne zaslužuju, ali ih ovom prigodom ne želimo javno spominjati. Pa, ipak, imena dvojice ključnih generala za oslobađanje hrvatskoga juga i policijskoga zapovjednika UN-ova Sektora Sjever nema na popisu ni ove godine. Mora se znati tko je gazda i tko javnosti kod zdravih očiju i ušiju, zdrava razuma, može podvaljivati. Odlučila je o tome teško shvatljiva psihopatska otrovnjača koja je za ratnih zbivanja imala samo 16 godina. Koja se već tada, očito, zaljubila u komunističku ideologiju, Ivicu Račana, likvidatoricu hrvatskih domobranskih vojnika na Teznom 1945. Milju Milku Paninc, kninskoga četničkoga drugara Simu Dubajića, jugo-premijera iz Kobilića Milku Špiljaka i druge velikane socijalističke revolucije što je osvetnički, genocidom, progutala pola milijuna Hrvata.

Zaobišli čelnika gradske koordinacije udruga Domovinskoga rata

Ove godine, pak, gospodin Pereković – reče nam na povratku s jadranskoga odmora – uopće nije pozvan na sastanak odbora Gradskoga vijeća za priznanja i nagrade, na kojoj su se razmatrali prijedlozi za dobitnike plaketa. Kad je riječ o osobi Ante Živkovića i srditom reagiranju komarevskih dragovoljaca,poslije najave izvjesno je da svečanoj sjednici Gradskoga vijeća 3. rujna nitko neće nazočiti. Gospodin Živković stoga što se s Ikić Baničekovom ne želi ni upoznati, a dragovoljci jer ih se uporno od političkih uzurpatora nemaštovito manipulira. Osim onih koji najprije zaslužuju priznanja, a to su poginuli bojovnici, s ovogodišnjega popisa među prvima plakete zaslužuju ratni policijski časnik specijalnih postrojbi MUP-a na Velebitu brigadir Sašo Smiljanić i načelnik stožera sunjske obrane, pukovnik Ivica Pandža Orkan. Svi ostali, da je bilo ljudskoga poštenja i obraza prve gradske dužnosnice, mogli su taj naslov još pričekati. Bar do početka objektivnoga vrednovanja ratnih zasluga i javnih priznanja Janku Bobetku i Đuri Brodarcu. Sasvim je, dakle, razvidno da paket nacionalnih podjela – nazivanjem humanitarne zaštite kozarskih partizanskih potomaka koncologorom, proglašenjem karikature od ulice imenom poginuloga zapovjednika brigade Stjepana Grgca vrhunskim priznanjem, te dvojice prvih branitelja nepoželjnima – svojim postupcima kreira ista osoba. Vrijeme je, dakle, da se taj teret podvala s leđa Siščana zbaci silom metoda zrele hrvatske demokracije. Ne želeći članovima čestite obitelji, Marici Celjak i potomcima, bilo što prigovoriti, ostaje začudno da su uzurpatorici politike i novca građana Siska Ikić Baniček dopustili korištenje imena hrvatskoga ratnoga junaka i domoljuba, supruga i oca Marijana Celjaka, uz plaketu zaslužnih u obrani grada od velikosrpske pobune i agresije. T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. zzigho
  #1 zzigho 30 studenoga, 2018, 16:11

  Svi je prozivate, pogledajte samo zadnje fotke na sisačkim portalima. dakle ta vaša”vrla komunistička drugarica”, nazočila je otvorenju igrališta u Ciganskom gradskom naselju, gradi se vrtić u Novom Sisku, a bila je i na misi u Mađarima za martinje.
  Pa ona je jača od bandića koji uvijek svugdje stigne.
  Samo što ne”glumi” kao Miki i Kolinda sveznajuće radnike koji idu delat za crkavicu.
  A o onoj komunikaciji za koju ju prozica HDZ sisački, samo neka pogledaju svoju pogotovo”mali” Celjak i njegovi pobočnici, koji su prije ikićke nabili dugove gradu i još nisu završili započete objekte godinama.
  A ona se okrenula i dreugim sredinama pogotovo razvoju vodovodne i kanalizacije mreže na sisačkoj Gornjoj Posavini.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO
  #2 FRANO 30 studenoga, 2018, 00:28

  NARODI SOCIJALISTIČKE JUGOSLAVIJE,
  KOMUNISTI ,ANTIFAŠISTI I SVI DRUGI I DRUIGAČIJI GRAĐANI SOCIJALISTIČKE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE ,DANAS JE DAN SJEĆANJA NA STVARANJE NARODNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE, DANAS JE 29-TI NOVEMBRA 2O17 GODINE .DANAS JE DAN ZA SJEĆANJE NA ISTI TAJ DAN 1943 GODINE KADA SE U JAJCU, MALOM BOSANSKOM GRADIĆU,U NOČNIM SATIMA , NA OSOLBOĐENOM TERITORIJU DRŽAVE KOJU SMO TE NOĆI STVARALI I DALI JOJ POLITIČKI IDENTITET I DIGNITET, KAO KRUNU OSLOBODILAČKOM POKRETU ,ČIJI VOJNICI,PARTIZANSKI BORCI ,OD TRIGALVA DO BITOLA, OD TRSTA DO STARE PLANINE,OD BEOGRADA DO DUBROVNIKA, OD SUBOTCE DO SPLITA ,OD KALNIKA DO CAVTATA, UPRAVO ,TE NOĆI JOŠ VODE OGORČENE BORBE SA OKUPATROSKIM ,ZAPADNO-KRŠĆNASKIM -NACISTIČKO-KRIŽARSKIM HORDAMA KOJE SU SE ORGANIZIRALE U ZLOČINAČKE HORDE KRIŽARA OD NARVIKA DO GIBRALTARA I KRENULI U POHOD ,U PRVOM REDU NA ISTOK I JUGOISTOK EVROPE ,PROTIV SLAVENSKIH NARODA DA IH POKORE I PRETVORE U ROBLJE ,JER JE HITLER ,NAS SLAVENE ,PRETVORIO U BIĆA KOJA NE ZNAJU STVARATI OSIM MNOŽITI SE I U SOROMAŠTVU EGZISTIRAT ,PA ZAPADNI KRŠAĆNI ,PREDVOĐENI GERMANSKIM SVOJSTVIMA IMAJU ZADATAK DA TE KRAJEVE OKUPIRAJU I OPLEMENE ,A NJIHOVE STANOVNIKE PRETVORE U RADNE ROBOVE ,BEZ REPRODUKCIJE DO IZUMIRANJA.
  I UPRAO TE NOĆI, NAŠI PRECI,ODABRANI BORCI OSLOBODILAČKOG POKRETA ,OKUPLJENI U JAJCU ,TOM MALOM BOSANDSKOM GRADIĆU,OSLOBOĐENOM OD OKUPATORA , DOBILI SU ZADATAK OD NARODA ,OD NAORUŽANOG NARODA ,BORACA ,KOJI INTENZIVNO JOŠ VODE BORBE NA CIJELOM PODRUČJUTE NAŠE BUDUĆE, SADA VEĆ UTEMELJENE DRŽAVE ,NARODNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE DA STVORE NOVU BESKLASNU ,NARODNU DRŽAVU U KOJOJ PRIVATNO VALSNIŠTVO NEĆE IMATI NIKAKVU VRIJEDNOST,JER ĆE SREDATVA ZA PROIZVODNJU BITI DRUŠTVENO VLASNIŠTVO I NJIMA ĆE UPRAVLJATI DRUŠTVENA ZAJEDNICA .DAKLE ,NEĆE BIT EKSPOLOATACIJE ČOVJEKA PO ČOVJEKU.TO BI ZAPISANO KAO TEMELJ BUDĆIH DRUŠTVENIH I DRUŠTVENO-PROIZVODNIH ODNOSA.
  I BI TAKO ,NA DANAŠNJI DAN BIJAŠE STVORENA NARODNA, DEMOKRATSKA, FEDERATIVNA REPUBLIKA JUGOSLAVIJA ,RAVNOPRAVNIH NARODA I NARODNOSTI I BI DONEŠENA ODLUKA O OSLOBOĐENJU ISTRE I SLOVENSKOG PRIMORJA I PRIPAJANJE TIH DIJELOVA ZEMLJI MATICI.NARVNO ,MEĐU TIM NAJVAŽNIJIM ODLUKAMA BIJAŠE ODLUKA, ZABRANJUJE SE POVRATAKA KRALJU.
  PA OVOM PRILIKOM POŠTOVANI PRIJTELJI OVOG MARXISTIČKOG PORTALA ,POZIVAM VAS NA ZAJEDNIČKO SJEĆANJE ,VJERU I UVJERENJE DA JE NA NAŠOJ STRANI DIJALEKTIKA VREMENA ,ONA MATERIJALISTIČKA O KOJOJ JE JOŠ HEGEL GOVORIO KAO O NARDNOM DUHU KOJI ĆE SE POKENUTI BRZINOM OD SEDAM MILJA I LOMITI SVE OKORIJELE PROTURIJEČNOSTI I STVORITI NOVE ODNOSE U KOJIMA ĆE SVI LJUDI BIT RAVNOPRAVNI U PRODUKTIVNOM DJELOVANJU I U RAVNOPRAVNOM ŽIVLJENJU,DAKLE,JEDNAKIM INTERESIMA I JEDNAKIM ODGOVORNOSTIMA.. A MARX JE TAJ NARODNI DUH PREIMENOVAO U MATERIJALISTIČKU DIJALEKTIKU KOJA POKREĆE SOCIJALISTIČKU REVOLUCIJU PA SVE STARE ODNOSE LOMI I ODBACIJE UZ POMOĆ NARASLOG STUPNJA RAZVOJA DRUŠTVENO- -PROIZVODNIH SNAGA ČIJI JE KRAJNJI CILJ CARSTVO SLOBODE

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 31 kolovoza, 2018, 13:03

  Zašto onda gradi crkvu u Mađarima ?
  To je isto gradsko područje.
  Tko nas je pitao 91. kada smo išli braniti Hrvatsku u kojoj si stranci ?
  Zato su pojedini branitelji napravili suicid, jer im nije omogućen posao.

  U kojem su razdoblju kroz P/ rivatizaciju/,/ljačku//okradene firme /.
  Mnogi su se obogatili na račun onih koji su bili na frontu.
  pa i spomenuti Krapljan, koji je dao rodu glas svojom aktivnosti nakon rata.

  O dodjelu novaca za svetke o tom, po tom..

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Ranko
  #4 Ranko 31 kolovoza, 2018, 07:34

  Žali se jučer poznati topolovački sportski i društveni aktivist Dolenčić Dola da je iz Gradske vijećnice ispraćen s visokim iznosom novčane potpore za nedjeljni mjesni praznik sv. Ivana Glavosjeka. Dobio je i odbio primiti cijelih 500 kuna, što je ponižavajuće. Vjerojatno iz razloga što bi Ikić Baniček najradije dokinula sve svece, a crkve i kapele dala porušiti. Podatak da je iz tog rubnoga mjesta grada Siska bilo mnogo dragovoljaca i branitelja (istine radi, članova HDZ-a) nju ne obvezuje, dapače čini je komesarski goropadnom. Više joj vrijede oni iz Capraških Poljana, zar ne?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code