SILVANO HRELJA – PRIMERAN VOJNIK PARTIJE

SILVANO HRELJA – PRIMERAN VOJNIK PARTIJE

30. lipnja, 2020.

 

Silvano Hrelja primljen je u Partiju 29. veljače 1980. u VP 3264 Derventa, a u obrazloženju piše:

Drug Silvano je primeran u svakom pogledu, na obuci je dobio i značku ‘Primeran vojnik’. Sa uspehom je završio kurs ‘Tito-partija-revolucija“. Poznaje statut SKJ i u celini ga prihvata

Piše: Bože Vukušić

U nekoliko prethodnih objava prezentirao sam dokumente iz kojih je vidljivo da pojedini sindikalni vođe u Hrvatskoj ne samo da su bili članovi Partije, poput Vilima Ribića i Krešimira Severa, nego su štoviše u nju primljeni za vrijeme služenja vojnog roka u JNA, što dodatno upućuje na njihovu svojedobnu ideološku pravovjernost i lojalnost jugoslavenskom komunističkom, jednopartijskom i totalitarnom režimu.

Postjugo esblishment

Vrlo slična pato-simptomatika primjetna je i u umirovljeničkim udruženjima nastalim nakon raspada Jugoslavije. Jedan od „pionira“ umirovljeničkog društveno-političkog aktivizma u Hrvatskoj bio je Ivan Nachtigal koji se je početkom 90-tih godina vratio iz Beograda gdje je proveo većinu radnog vijeka kao dužnosnik SSUP-a, a neko vrijeme je bio šef V. odjela savezne Udbe. Već 1992. inicirao je osnivanje Sindikata umirovljenika Hrvatske.

U međuvremenu smo saznali da su još neki predvodnici umirovljeničkih udruženja, poput Rudolfa Mažurana, bivšeg jugoslavenskog ambasadora u Južnoj Americi i prvog predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika, imali partijski i moguće udbaško-kosovski background te da su kao takvi proteklih desetljeća sudjelovali u raznim društveno-političkim kombinatorikama kojima je najvjerojatnije glavni cilj bio, pored osobne koristi, zaštita i očuvanje postjugokomunističkog establishmenta u Hrvatskoj.

Primeran u svakom pogledu

Današnji predvodnik te grupacije je aktualni predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja koji je umirovljen kao „Referent zaštite na radu“ u pulskom brodogradilištu „Uljanik“, poduzeću kojemu je poslije Drugog svjetskog rata po izravnoj Titovoj naredbi za direktora postavljen Josip Kopinić, nadimka „Vazduh“, jedan od najpoznatijih obavještajaca Kominterne i NKVD-a na području Jugoslavije.

Silvano Hrelja primljen je u Partiju 29. veljače 1980. u VP 3264 Derventa, a u obrazloženju piše:

„Drug Silvano je primeran u svakom pogledu, na obuci je dobio i značku ‘Primeran vojnik’. Sa uspehom je završio kurs ‘Tito-partija-revolucija“. Poznaje statut SKJ i u celini ga prihvata.“ T

7 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 9 srpnja, 2020, 23:34

  Bože, za Boga draga, zar Vukušići nisu miliciju imali! Pa i drug Vrano je bio član partije! Pa što bi to zamirili i ovim drugarčićima, kada ne zamirimo i svim ostalima! Eto jedna od najstariji i najhrvatskijih stranaka hdz, čega se oni boje otvoriti Arhivu i Doseje, isto tako i njihov braco sdp, sa kojim su “dušom” i tilom bravaru vjerni bili i služili mu u KPJ-u, a kad je umra čupali su kose i plakali za njim na stadionu Ajduka u Splitu. Danas njihova dica su ministri, prisidnici, pramijeri, vode općine, županije, mesne zajednice, školovani su, u Crkvi side u prvim klupama , Papi u posjetu idu, ne plaćaju poreze, sudovi ih brane,a meni ni danas nedaju ni glasati koliko me vole, boje se da će me corona napasti,ali ja mislim da je to drugačije, da se oni boje da ja neću glasati za njih jer nisam ni prije, niti sam ikad u životu bija njhov član,ali moguti reć da se bogate uvik ist od1918 do danas,kažu da im je to ostavija joža iz Kumrovec i don bakarić!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Sandra Pusica
  #2 Sandra Pusica 4 srpnja, 2020, 22:53

  Opipljivo svjedočenje Kako sam dobio zajam

  Pozdrav svim građanima Hrvatske i šire Moje ime je gospođica Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od 150000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospođa Dora Wealth, dobio sam zajam od 2% kamate, ona daje i sve vrste kredita poput osobnih zajmova, dugoročnih zajmova, poslovnih zajam i kratkoročni zajam itd. Ako vas zanima zajam, možete se sigurno obratiti izravnom e-mailom na: [email protected] WhatsApp (+16014560144)

  Hvala vam na vašem vremenu dok čitate.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Linda Mark
  #3 Linda Mark 3 srpnja, 2020, 08:50

  KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE TVRTKE

  Pozdrav dragi moji ljudi, ja sam Linda McDonald, trenutno živim u Austinu Texasu, SAD. Trenutno sam udovica s troje djece i zapala sam u financijsku situaciju u travnju 2020. godine i trebalo mi je refinanciranje i plaćanje računa. Pokušao sam tražiti kredite od raznih zajamnih tvrtki, privatnih i korporativnih, ali nikad s uspjehom, a većina banaka mi je odbila kredit, ne puni plijen onim tamošnjim vragovima koji ih nazivaju zajmodavcem samo-novca, svi su prijevara, sve što žele je vaše novac i više ih nećete čuti, učinili su mi to dva puta prije nego što sam upoznao gospodina Davida Wilsona, najzanimljiviji dio toga je da mi je zajam prebačen unutar 74 sata, pa ću vam savjetovati da kontaktirate gospodina Davida ako zanima vas zajam i sigurni ste da ga možete vratiti na vrijeme, možete mu se obratiti e-poštom ……… ([email protected]) Nema kreditne provjere, nema cosignera sa samo 2% kamatne stope i boljim planovima otplate i Ako želite kontaktirati bilo koju firmu vezano za osiguranje zajma bez osiguranja, tada se danas obratite gospodinu Davidu Wilsonu za vaš zajam.

  Nude sve vrste zajma.
  Kratkoročni zajam (5_10 godina)
  Dugoročni zajam (20_40)
  Zajam za medijski termin (10_20)
  Oni nude zajam poput
  Zajam za dom …………., Poslovni zajam …….. Dug kredita …….
  Studentski zajam ………., Zajam za pokretanje posla
  Poslovni zajam ……., kredit tvrtke ………….. itd
  E-pošta ………. ([email protected])
  Kada je riječ o financijskoj krizi i zajmu, onda je financijski zajam David Wilson pravo mjesto za molim vas, recite mu samo ja gospođa Linda McDonald da vam usmjerim sreću ………………. ….

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #4 Anonimno 30 lipnja, 2020, 07:44

  Ajd ti nama Vukušiću daj analizu koliko je bivših članova partije sudjelovao u Domovinskom ratu, a koliko onih koji “nisu imali knjižice”?

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Bujanec - čudo jedno!
  #5 Bujanec - čudo jedno! 30 lipnja, 2020, 07:29

  Blago li je Marku Juriću, kad za njega navija poznati drogeraš Velimir Bujanec, demokratski revolucionar s male televizije. Bujanec – čudo jedno!, rekla bi reklama za ritobris

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Anonimno
  #6 Anonimno 30 lipnja, 2020, 07:06

  Takvih je 90 posto u prošlom, a u ovom saboru bit će ih još malo više. Oni koji se busaju da nisu bili u partiju još su bili gori komunisti, mahom izdajice i doušnici.Cijeli Zagreb je plakao kad je Tito umro. Sve su to danas veliki nacionalisti i ljubitelji hrvatstva. Malo, malo pa sutra.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 9 srpnja, 2020, 17:29

   Zaboravija si Split, Zadar ,Šibenik, Rijeku i Istrui,tamo nitko nije ostao kod kuće, svi su išli revat za rugom titom, zato su danas “najveće rvatine”!

   Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code