SHZ: SRPSKI POPOVI PODRŽAVAJU TALIJANSKU SLOBODNU OPĆINU ZADAR U EGZILU

SHZ: SRPSKI POPOVI PODRŽAVAJU TALIJANSKU SLOBODNU OPĆINU ZADAR U EGZILU

22. listopada, 2017.

Novi episkop dalmatinski Nikodim Kosović svoj nastupni govor tijekom rukopoloženja obratio se citatom Nikole Tommasea, književnika i političara 19. stoljeća, gorljiva iredentista i autonomaša. Vidljivo je da se episkop dalmatinski nije slučajno obratio citatom Nikole Tommasea, jer svjetski skup dalmatinskih esula kontinuirano dodjeljuje esulsko priznanje “Niccolo Tommaseo” kao povelju počasnog građanina “Slobodna općina Zadar u egzilu”. Zajednički im je “Niccolo Tommaseo”.

Slobodnu općina Zadar u egzilu” i danas predstavlja i vodi «gradonačelnik Zadra u egzilu” Franco Luxardo. Općinsko vijeće “Slobodne općine Zadar u izgnanstvu” čini 60 vijećnika koji su izabrali zadarski i dalmatinski građani redovno upisani u popis stanovništva “Slobodne općine Zadar u izgnanstvu”. Nakon izbora u predstavnička tijela, predstavnici izbjeglih Talijana s područja Zadra i Dalmacije potpisuju izjavu koja glasi: “U ime Zadra i Dalmacije pred našim barjakom, simbolom našeg neukrotivog starog talijanstva i prisutne boli, obvezujem se da ću poštujući Statut djelovati na gajenju naših vjekovnih talijanskih tradicija i ustrajati u našem neuništivom pravu na izgubljenu zemlju”.

Esulsko priznanje   “Niccolo Tommaseo” “Slobodne općine Zadar u egzilu”  od 2001. do danas primili su istaknuti bivši dužnosnici vlade i parlamenta Republike Italije i dr., i time postali počasni građani “Slobodne općine Zadar u egzilu”: Mestrovich Ferruccio, Carlo Giovanardi. Giorgio Forattini, Guido Barilla, Marcello Apicella, Gianfranco Fini, Enzo Bettiza, Claudio Magris, Paolo Corsini, Tullio Kezich, Marco Nobili, Dario Fertilio, Staffan de’Mistura i Paolo Mieli…

 Zagreb-Zadar, 22. listopada 2017. godine

Stranka hrvatskog zajedništva T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 23 listopada, 2017, 02:49

  TKO JE M A T I C A H R V A T S K A ???
  TO VAM JE POŠTOVANI, MOJI NAŠI GRAĐANI, MOJE NAŠE BIH,KLERIKALNA- FEUDALNO KUKLUS-KLANSKA,NACI- ŠOVINISTIČKA ORGANIZACIJA U SLUŽBI ZLOČINAČKE ,FEUDALNO-KASTINSKE CRKVE U H R V A T A !!
  KROZ CIJELU SVOJU POVIJEST POSTOJANJA I DJELOVANAJA ,ONA SE POKAZALA KAO PRAVA KLERIKALNO-NACISTIČKO-ŠOVINISTIČKA, KLASNO KASTINSKA ORGANIZACIJA U SLUŽBI CRKVE ,KAO NJENA POLITIČKO -RELIGIOZNA BATINA ZA DISCIPLINIRANJE SLJEDBENIKA ,KMETOVA , DA KAO RELIGIOZNA SATRAPIJA PERMANENTNO BDIJE NAD SVOJOM SLJEDBOM U INTERESU OČUVANJA FEUDALNO-KLASNIH ODNOSA VLADAJUĆEG KAPITALA .
  PA SE DA ,POVIJEESNO KONSTATIRATI DA JE HRVATSKI SELJAČKI I ONAJ MINIMALNI RADNIČKI PUK, VEĆ CC-54O GODINA U ROPSTVU FEUDALNE CRKVE I NJENIH KLASNO KAPITALISTIČKIH OLIGARHIJA ,A SVE POD GESLOM SLJEDBE KATOLIČKOJ DOGMI ,NJENIM POSTULATIMA ,DA JE BOG STVORIO DRUŠTVENU ZAJEDNICU U KOJOJ MORA POSTOJATI JEDNA VLADAJUĆA KLASA I DUGA KOJOM SE VLADA, TE POTLAČENOJ KLASI SE NE NUDI NIŠTA DRUGO OSIM POBOŽNE ŽELJE DA VLADAJUĆA KLASA PRAKTICIRA DOBROTVORNA DJELA .ALI ZATO DRUŠTVENA NAČELA KRŠĆANSTVA OBEĆAJU NAGRDU NA NEBU ZA PODNESENA ZLA , TE TAKO OPRAVDAVA TRAJANJE ZALA I NEPRAVDI NA ZEMLJI U NEDOGLED. I UPRAVO CRKVA U HRVATA JE BILA I OSTALA FEUDALNI OLIGARH KOJI JE HRVATSKI NAROD ZAUSTAVILA U RAZVOJU ,KAKO ONOM TEHNOLOŠKOM, TAKO I U DRUŠTVENO-POLITIČKOM ,KULTURNOM I CIVILACIJSKOM PROGERESU. U HRVATSKOM KMETSKOM PUKU SU SE DOGAĐALE I BUNE, A SVE RADI TOTALNOG SIROMAŠTVA KOJEM JE ,UVIDĐALI SU TO SELJACI-KMETOVI, UZROK VLADAVINA CRKVENIH FEUDALNIH DINASTIJA. PA POVIJEST ZNA DA SU SVE POBUNE I BUNE BILE UGUŠIVANE OD STRANE CRKVE, NJENIM NAORUŽANIM KRIŽARSKIM ,PLAĆENIM HORDAMA.
  SJETIMO SE SAMO JEDNE I NAJVEĆE ,HRVATSKE SELJAČKE BUNE KOJU JE PREDVODIO MATIJA GUBEC. NIJE USPJELA NIŠTA OTKINUTI(PROMIJENITI ILI UBLAŽITI) OD TE FEUDALNO -KLERIKALNO-KLASNO-PLJAČKAŠKE CRKVE,OSIM ŠTO JE BUNE UGUŠIVALA U KRVI I NJENE VOĐE NAJOKRUTNIJE KAŽNJAVALA ,KAO NA PRIMJER ,MATIJU GUBCA, PALJENJEM MOZGA,USIJANOM KRUNOM.
  TAKO NAŠ KRLEŽA KONSTATIRA KAKO JE CRKVA U HRVATA NAJVEĆI NEPRIJETELJ NAPRETKA HRVTSKOM NARODU, BILA I OSTALA. PA ON KONSTATIRA KAKO JE SVAKOJ BUNI HRVATSKIH KMETOVA SUDIJA BILA CRKVA ,NJEN BISKUP ,A NE NEKI SUDIJA CIVILIZACIJESKE KASTE. TAKO JE MATIJI GUPCU SUDIO KAPTOLSKI BISKU ,KAO CRKVENI SUDIJA I KAZNIO GA NAJOKRUTNIJOM KAZNOM, KOJU MOŽE SMISLITI SAMO ZLOČINAČKA KASTINSKA CRKVA.
  TAKO I NAŠ NAJVEĆI I NAJZNAČAJNIJI HRVATSKI SOCIOLOG DINKO TOMAŠIĆ KONSTATIRA U SVOM DJELU =POLITIČKI ŽIVOT HRVATA=, DA JE HRVATSKA CRKVA ZAUSTAVLJALA, ILI U NAJMANJU RUKU USPORAVALA ,SVAKI NAPREDAK HRVATSKOG GRAĐANINA KOJI JE VJEĆITO ROBOVAO KATOLIČKOJ CRKVI I FEUDALNIM DINSTAIJAMA POD OKRILJEM KATOLIČKE CRKVE, SVE DO II-GOG SVJETSKOG RATA ,DO SOCIJALISTIČKE REVOLUCIJE U JUGOSLAVIJI, I OSLOBOĐENJA HRVATSKOG GRAĐANINA FEUDALNO-KAPITALISTIČKOG NAJMENIŠTVA.PA POŠTOVANI SOCIOLOG U TU SVRHU NAVODI ,KAO PRIMJER, IZBORE U HRVATSKOJ ,191O GODINE ,KADA JE U HRVATSKOJ PRAVO GLASA NA TIM IZBORIMA IMALO SVEGA 5O TISUĆA GRAĐANA ,I TO SAMO CRKVENIH VELIKODOSTOJNIKA I NJIHOVIH POKLISARA.
  PA SE TREBA ZAPITATI ,A GDJE JE BILA TA ,KLERIKALNO-NACISTIČKO- ŠOVINISTIČKO-KUKLUS-KLANSKA , M A T I C A H R V A T S K A ????ONA JE ,SAMI ZAKLJUČITE ,POŠTOVANI GRAĐANI MOJE ,NAŠE BIH ,NAJVEĆA POLITIČKO-KASTINSKA ,KUKLUS-KLANSKA ODRLIJA ,ČIJE JE VRIJEME DAVNO PROŠLO,ONO PLJAČKAŠKO PREVARANTSKO I TREBA JU USRNOM METLOM ČISTITI IZ NAŠIH DRUŠTVENIH ODNOSA.TKO JE MATICA -H R V A T S K A ????

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code