SHZ: PONIŽAVANJE HRVATSKE POD RAVNANJEM MINISTARSTVA KULTURE

SHZ: PONIŽAVANJE HRVATSKE POD RAVNANJEM MINISTARSTVA KULTURE

21. siječnja, 2018.

 

 

 

U Republici Hrvatskoj na djelu je uništavanje hrvatske baštine, a Ministarstvo kulture i dalje ne poduzima ništa. U to svako treba ubrojiti odnos prema javnim ustanovama zaduženim za očuvanje hrvatske i svjetski vrijedne baštine kao što su kazališta, muzeji i arhivi. Već ranije za vrijeme SDP-ove vlade Ministarstvo kulture izvršilo je čistku nepartijskih i nepodonih kadrova na čelnim mjestima u tim institucijama i postavilo nedostatno obrazovane i mrzitelje hrvatskoga identiteta na čelo takvih ustanova, bilo kao intendante ili upravitelje ili upravna vijeća. Eklatantan je primjer slučaj Olivera Frljića, koji je bio na čelu Hrvatskog narodnog kazališta „Ivana pl. Zajca“ u Rijeci. Isti se toliko osilio do te mjere da mu je i dalje osnovni cilj u predstavama poniziti i lažno prikazati Hrvatsku, njenu povijest i umjetničku tradiciju. Tako opsjednut mržnjom na sve hrvatsko ubacuje u klasične predstave plinske boce, hrvatske biskupe, hostije, kokain, narodnjaci, u negativnom kontekstu u ime obitelji…,provodeći petokolonaško djelovanje i trošeći novac iz državnog proračuna pod ravnanjem Ministarstva kulture.Također, ranije je na državni blagdan isticao homoseksualnu zastavu umjesto državne, kršio zakon o himni i grbu iz Hrvatskoga ustava. U Domovinskom ratu srušeno je više od 500 crkvi, mnoštvo manjih sakralnih objekata, mnoga groblja sravnjena su sa zemljom, uništeni muzeji, knjižnice i arhivi. Pokradeno je mnogo umjetnina koje su završile u Srbiji i odavno se nalaze na europskom crnom tržištu. Ministarstvo kulture nije nikada reagiralo na ta Frljićeva i mnoga druga poniženja. I gle čuda još mu podršku za takve predstave daje Šef SDP-a Bernardić.

 Zagreb -Zadar, 20. siječnja 2018. godine

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. MERLE
  #1 MERLE 30 siječnja, 2018, 11:18

  A JA MISLIO DA JE OVO STOČNI SAJAM JER TAKO I IZGLEDAJU !!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 22 siječnja, 2018, 11:54

  gospođa oguljenka promovira jugoslavensku kulturu uz blagoslov jugodostojnog premijera, uz izdašnu pomoć njezinog dragog havc-a, uz pomoć orjunaških iscjedaka glumaca, a o medijima da ne govorimo, nažalost čitam samo večernji, samo se mogu zgroziti koja je to jugoslavenska bulumenta piskarale , ne reagiraju na ofrlje prikazivanje smrti slobodno mislećih domoljubnih ljudi u ovoj debilnoj državi koja će , nadam se jednom progledati.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 22 siječnja, 2018, 06:19

  Ustaj rode protiv dušmaninu,
  Nek nam djedi ne plaču u grobu.
  Ne daj kaljat svetu Domovinu –
  Protjerajmo bezbožnu rugobu.

  Čeg se stide pametni stvorovi,
  Luđaci se vijek ponose time.
  Preporuka za Frljića slovi:
  Nek se Vrapče pozabavi njime.

  Idi vraže, onom tko te zove,
  Zemlju našu ostavi na miru.
  Hrvat slijedi stope Isusove,
  Vjeran križu, vjeran Zvonimiru.

  Na FB. za Hrvate postoji zakon protiv vrijeđanja, ali za četnika frljića koji nam vrijeđa najveće domoljube i naše svetinje – nema zakona!!!!!!!!!!! Fuuuuuuuuuuuuj, jadna je Hrvatska u kojoj živimo. Gdje je narod, gdje su prosvijedi???

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. AZ DOM
  #4 AZ DOM 21 siječnja, 2018, 14:23

  Imate Obuljenku unuku junaka sa Dakse koja to financira,imate Acu Stankovića koji unaprijed osuđuje govor mržnje,imate redatelja i glumce od kojih nijedan nije hrvat osim po zanimanju imate retardirane ljevičare koji orgazmički plješću uratku,imate premijera koji sve to mora odobravati i 9-i krug se zatvara.Sve što je Retardirano u ljudskom i životinjskom biću je sadržano u tvz.Ljevici kojoj vlada sotona od početka i koja je trenutno u razjarenom stanju,zašto…kosti djece ,staraca, ranjenika,trudnica ubijenih u sotonskom piru 1945-e svakodnevno izviru iz zemlje i traže pravdu,Amerikom napokon vlada katolička vlada,lopovsko-lažljivi istočnjaci su se sapleli o vlastite rogove…

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Velebit
  #5 Velebit 21 siječnja, 2018, 09:45

  Ovo je Hrvatska SRAMOTA .Jeli vlada ovo dopustala ovo je jugoslavenska kultura.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code