SHZ: DAČIĆU KADA SPOMINJEŠ NDH, ZAŠTO ŠUTIŠ O SRIJEMU 

SHZ: DAČIĆU KADA SPOMINJEŠ NDH, ZAŠTO ŠUTIŠ O SRIJEMU 

2. rujna, 2019.

 

Ovih dana u sredstvima informiranja  srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić se raspričao navodeći “da Hrvatska jednostavno treba osuditi napade na Srbe”. I gle čuda, taj isti Dačić i Srbija nisu osudili kad je državni kabelski distributer “Pošta NET”  u Srbiji kao i ranijih godina 5. kolovoza, na teritoriju Subotice, ugasio reemitiranje prvog programa HRT-a u vrijeme kada je ova medijska kuća prenosila svečanost proslave obljetnice i emitirala emisije o Oluji. Ni ovoga puta na njihovim službenim stranicama nije bilo službenog obrazloženja takva postupka. Isključivanje gledanja televizijskog programa jednoj etničkoj zajednici u Srbiji u ovom slučaju hrvatskoj je najveća diskriminacija na svijetu. O tome Dačić ne progovara. Samo lopovi kao Dačić žele ono što im odgovara , a koji to smišljeno propagiraju i veličaju. Vidljivo je da u Srbiji postoji kontinuitet antihrvatske kampanje.

Također,  srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić  nije propustio spominjući  i NDH navodeći da je sezala do Zemuna i da Hrvatska dio kontinuiteta ima i s NDH. Ako je to tako onda Srbija treba Hrvatskoj vratiti Suboticu, Zemun…, i još puno mjesta gdje su razni Dačići već kroz stoljeća osvajali hrvatske krajeve, masakrirali i eksploatirali Hrvate. 

 Još  1699/1718. godine u hrvatski prostor ušao je cijeli Srijem, dakle do samoga Beograda. Tako su hrvatske granice prema Srbiji bile oblikovane stotinjak godina prije nego što se počela obnavljati srpska država (1804), nakon višestoljetne turske vlasti. S takvim granicama Hrvatska je dočekala stvaranje jugoslavenske države 1918. godine. Gledajući s povijesnog stajališta, razgraničenje u Srijemu provedeno je na štetu Hrvatske.

 Čitatelji mogu i sami usporediti to razgraničenje s različim razgraničenjema na tom području nakon stvaranja jugoslavenske države, te ga sagledati u usporedbi sa stanjem iz 1918. godine u vrijeme stvaranja jugoslavenske države.

 Hrvatske su granice pri raznim teritorjalnim podjelama nakon stvaranja jugoslavenske države redovito krojene bez sudjelovanja hrvatskih političkih faktora. Nametane su joj voljom beogradskih hegemonističkih vlasti. Beogradska je hegemonistička politika uporno nastojala apsorbirati područja koja su do 1918. godine bila izvan Srbije, anulirati sve posebnosti i od jugoslavenske države stvarno stvoriti Veliku Srbiju. Tako treba razumjeti današnju oficijelnu vlast Srbije koja poseže za hrvatskim teritorijem, a sve kako bi ponovo stvarali Veliku Srbiju.

 Zadar – Zagreb, 2. rujna 2019. godine

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Maria Guadalupe
  #1 Maria Guadalupe 14 rujna, 2019, 08:04

  Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: ([email protected])
  Kontaktirajte putem aplikacije WhatsApp: +16014560144
  za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju

  ?????????????????????????????????????//

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Jozo
  #2 Jozo 3 rujna, 2019, 11:46

  Povodom pobune bezbožnih Hrvata, Hrvatska je osuđena na pljačku tuđinaca. Za sve nevolje krivi su samo Hrvatski lideri s prodajnom dušom. I gdje stat ?!?! Jedino nas može spasit EU da svi Hrvati žive u jednoj državi, EU…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code