SHZ: AUSTRIJSKI UPRAVITELJI KAO I 1664. GODINE

SHZ: AUSTRIJSKI UPRAVITELJI KAO I 1664. GODINE

9. ožujka, 2019.

 

 

 

Nakon što je dijecezanski upravitelj biskupije Gurk Klagenfurt mons. Engelbert Guggenberger, odlučio ove godine ne dopustiti slavljenje mise zadušnice na bleiburškom polju ponavlja se povijest kao i 1664. godine kada se Nikola Zrinski pobunio protiv Austrije kao hrvatskog okupatora. Stradao je od strane Austrije kako bi Hrvatsku i dalje zadržali kao koloniju. U presudi za Zrinskoga stajalo je da je «htio biti ono što je njegovo Veličanstvo, to jest nezavisni hrvatski vladar, te je stoga zaista vrijedan da na glavu umjesto krune dobije krvnički mač». Kriv je bio stariji Nikola Zrinski, dok su hrvatski gradovi u isto vrijeme uništavani od Turaka: Kostajnica, Knin, Bihać i drugi. Nikola Zrinski brani Ugarsku od Turaka da zaštiti Beč i kršćansku Europu, kao i Petar Zrinski, brat Nikolin, i Fran Krsto Frankopan platili su glavom u Beču, a čemu su pripomogli ondašnji biskupi. Zato neka Hrvati mudrošću, budnošću i radom sačuvaju sebe od raznih upravitelja iz stranih zemalja, «opasnih» grabežljivaca, koji napadaju Hrvatsku.

Zadar – Zagreb, 9. ožujka 2019. godine

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. FRANO
    #1 FRANO 4 travnja, 2019, 23:57

    NIKOLA ZRINSKI,JALČIĆI I OSTALA STOKA SITNOG ZUBA U SLUŽBI FEUDALNIH CARSKIHI KRALJEVSKIH ,EVROPSKIH DINATSIJA , KAO I MNOGI DRUGI NNJIHOSVOJI PAJDAŠI SVOJOM SVIJEŠĆU N KOJOM SU NJIHOVE TIKAVE RFASPOLAGALE ,BILI SU SAM O NAMJESNICI ,ODNOSNO NAJMAENICI CAREVENE I OSTALIH VLADAJUĆIH DINASTIJA ,SA OVALSTIMA DA UREĐUJU I DISCIPLINIRAJU TU KATOLIČKU RAJU U HRVATSKOJ DA POSLUŠNO SLUAŠAJU CRKVU I CAREVINU ,IN AČE, U PROTIVNOM BI IH OKRUNLI KAO MATIJU GUPCA KOJI N IJE SLUŠAO.PA MISA U B LEIBURGU BILA BI DUHOVANA I UMNA SRAMOTA ZA HRVATSKOG ČOVJKE REKAO BI HEGEL,DA N IJE SVJESTAN SEBE I SVIJETA KOJI GA OKRUŽUJE ,PA SE DA ZAVESTI ZLOČINAČKOJ CRKV I KOJOJ SE NAZIRE KARAJ KAO TAKVOJ,PLJAČKAŠKO-NACISTIČKO-RASISTUIČKO-KLERIKALNO-ŠOVINISTIČKA ZLOČINAČAK DINSTIJA .,O KOPJOJ JE NAJBOLJU OCIJENU DAO
    KARDINAL BENDIKT XVI-TI-NA JEDENOM SVOMPREDAVANJU SKUPIN I MEĐURELIGIJSKIH PREDSTAVNIKA U TALIJANSKOM GRADU ASSISSIU ,DA KRĆANSTVO STAR I ZASTARIJELA RELIGIJA SA SVOJIM PREDRASUDAMA KOJE SU RUŽNE JRE SE KROZ CIJELU SVOJU POVIJEST BAVI ZGRTANJEM OVOZEMALJSKOG BLAGA ,A ČOVJEKA VJERNIKA KAO DA NEMA ILI NE POSTOJI.TO JE DANAŠNJA I JUČERAŠNAJ ACRKVA!!

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code