“ŠETAČI PASA” U CEKATEU

“ŠETAČI PASA” U CEKATEU

3. studenoga, 2019.

 

 

Kazališna družina Tragači u Centru za kulturu Trešnjevka u subotu, 9. studenoga 2019. u 20 sati premijerno će izvesti predstavu Šetači pasa, prema tekstu i u režiji Jelene Hadži-Manev.

Nakon što su s predstavama Nora – trenutak pobune i Majstor Jura – priča o jednoj djevojci gostovali po cijeloj Hrvatskoj, posjetili brojne festivale i osvojili prestižna priznanja i nagrade, Tragači se ponovo vraćaju na zagrebačku kazališnu scenu, te će se ovaj put udomaćiti na sceni Centra za kulturu Trešnjevka.

Tragači su uvijek u traganju za nekim novim pričama, uvijek o običnim ljudima u kojima možemo prepoznati naše prijatelje, susjede, obitelj ili same sebe. Ovaj put su u predstavi zabilježili crtice iz života onih koje svi svakodnevno susrećemo – šetača pasa. U parku nekog grada, možda baš u Parku Stara Trešnjevka ispred Centra za kulturu Trešnjevka, susrećemo troje potpuno različitih ljudi. Lana (Petra Dugandžić) je ekonomistica koja ima svoju malu tvrtku. Petar (Matko Knešaurek) je programer sa stabilnim poslom. Astrid (Josipa Oršolić) je tek diplomirana prevoditeljica. Povezuju ih jedna belgijska ovčarka i dva mješanca – njihovi psi koje izvode u šetnju. Kroz redovite susrete u parku, likovi postepeno razotkrivaju svoje nade i čežnje, strahove i borbe, te pred publikom otkrivaju svoje životne priče. Sve je, naravno, začinjeno dozom humora i veselja koje im donose njihovi najdraži četveronožni prijatelji.

Scenografiju potpisuje Marta Crnobrnja, kostime Petra Dančević Pavičić, autorsku glazbu Željka Veverec i Toni Starešinić, scenski pokret Selma Mehić, a oblikovanje svjetla Velimir Lončarić.

Publika predstavu nakon premijere može pogledati već u petak, 22. studenoga 2019. u 20 sati u Centru za kulturu Trešnjevka. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code