PREMIJERE MIRE GAVRANA U BOSNI, NJEMAČKOJ, RUSIJI I INDIJI

PREMIJERE MIRE GAVRANA U BOSNI, NJEMAČKOJ, RUSIJI I INDIJI

18. listopada, 2017.

 

Hrvatski književnik Miro Gavran imat će četiri inozemne premijere u četiri države u idućih mjesec dana. U Pozorištu Prijedor  21.listopada premijerno biti izvedena Gavranova drama “Sve o ženama” u režiji Darka Cvijetića. U glavnim ulogama će nastupiti Mirela Predojević, Sabina Halilović i Jelena Seksen.

Sensemble Theater iz Augsburga u Njemačkoj izvest će  28.listopada premijeru Gavranove komedije “Lutka”. Tihomir Glowatzky  preveo je komediju na njemački jezik, redatelj je Sebastian Seidel, dok u glavnim ulogama nastupaju Kerstin Becki i Heiko Deitz.

Istoga dana  bit će i premijera Gavranove komedije “Muž moje žene” u izvedbi Teatra “M-ART” iz Moskve. Premijera će se održati u gradu Kirovu.  Sergej Girin  preveo je komediju na ruski , redatelj je Mikhail Klushkin, dok u glavnim ulogama nastupaju Ekatarina Porubel, Anton Chudetsky i Victor Yourchenko.

WeMove Theater iz Bangalorea u Indiji premijerno će   23.studenoga izvesti Gavranovu dramu “Sve o ženama” na karnatačkom jeziku. Prijevod i režiju potpisuje Sindhu Hegde, dok u glavnim ulogama nastupaju Sri Priya, Soundarya Nagaraj i Sushma Nanjunda Swami.

Ova indijska premijera označit će Gavranov dvostruki jubilej riječ je  o četrdesetom jeziku na koji je neki njegov tekst preveden, te o pedesetoj premijeri  drame “Sve o ženama” koja je do sad premijerno igrala od Sjeverne i Južne Amerike, pa sve do Europe i Azije.

Miro Gavran do sad je imao više od 300 premijera diljem svijeta, koje su imale više od tri milijuna gledatelja.

IR T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code