SERIJA “KAKO JE OBRANJENA HRVATSKA” NA DVD-u

SERIJA “KAKO JE OBRANJENA HRVATSKA” NA DVD-u

16. ožujka, 2017.

 

 

 

Na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) u utorak 14. ožujka, održano je predstavljanje DVD-a dokumentarne serije Kako je obranjena Hrvatska nastale u okviru HRT-ova Odjela za dokumentarnu produkciju. U dvanaest pedesetominutnih nastavaka uz pomoć bogate televizijske arhive, izjava sudionika i animiranih zemljovida serija donosi presudne, ali i one manje poznate događaje, koji su bili ključni za obranu Republike Hrvatske od velikosrpske agresije u Domovinskome ratu. Na predstavljanju je govorio vršitelj dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije Božidar Domagoj Burić, koji je rekao kako nema univerzalnije vrijednosti od obrane svoje domovine.

Na predstavljanju je bio i ravnatelj Hrvatskoga memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskoga rata Ante Nazor, koji je pomogao u nastajanju serije. „Važno je da naša djeca uvijek znaju da Hrvatska nije poklonjena, nego izborena“, istaknuo je Ante Nazor te pohvalio autorski tim rukovoditelja Odjela za dokumentarnu produkciju Vladimira Brnardića u kojemu su redatelj Zoran Margetić, scenarist Tomislav Šulj, urednica Ljiljana Bunjevac Filipović, urednici pojedinih nastavaka Sanja Pražen, Vladimir Brnardić, Lada Džidić Barić, Denisa Šuman Ščurić, Mirjana Srhoj i Leon Rizmaul te brojni suradnici.

Dokumentarna serija Kako je obranjena Hrvatska prikazana je prošle godine na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) u povodu 25. obljetnice obrane Republike Hrvatske. Izdanje na DVD-u može se naručiti popunjavanjem obrasca na mrežnoj podstranici Odjela za prodaju programa i usluga Hrvatske radiotelevizije: http://www.hrt.hr/prodaja/obrazac/. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. amnton
    #1 amnton 16 ožujka, 2017, 11:38

    koliko kosta

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code