ŠEKS JE PO SVOJIM RIJEČIMA 1500 PRIJAVA ZA RATNE ZLOČINE SVEO NA 25

ŠEKS JE PO SVOJIM RIJEČIMA 1500 PRIJAVA ZA RATNE ZLOČINE SVEO NA 25

15. listopada, 2018.

 

HSP smatra da se temeljem svih uzročno-posljedičnih odluka, rješenja i Zakona o DR-u u središte svega trebaju staviti žrtve i prije svega djeca. Činjenica da je u Domovinskom ratu ubijeno 402 djece, ranjeno 1.044, 5.497 ostalo je bez jednog roditelja, 74 ih je ostalo bez oba roditelja, 35.000 djece bilo je u progonstvu, 15.000 rođeno u progonstvu, a uz to je nestalo 12 djece mlađe od 18 godina. Stoga smatramo iznimno bitnim u težište svih kazneno pravnih ali zakonskih odredbi prioritetno uzeti u obzir one najranjivije skupine. Djecu i silovane žene kao i najteža kaznena djela

Tekst: HSP

Na sjednici održanoj 13. listopada 2018. u Vukovaru, temeljem čl. 52. STATUTA Hrvatske stranke prava, Glavni stan Hrvatske stranke prava donosi sljedeću:

II. VUKOVARSKU DEKLARACIJU

Najrazorniji i najbolniji su protunarodni udari koji sustavno dolaze iz središta političke moći u hrvatskoj državi i hrvatskom društvu. Temelj toga d(r)ugog unutarnjeg razaranja kako Vukovara tako i Hrvatske u cijelini je svakako Izvješće hrvatske državne komisije o pripremi i vođenju obrane Vukovara u kojem se kao glavni zaključak nameće teza da su priprema i vođenje obrane Vukovara bili „izravna prijetnja Ustavnom poretku“ i „pokušaj rušenja hrvatske vlasti“. Na žalost, ali i sveopću sramotu, to je i do danas ostalo jedino službeno vrijednosno očitovanje koje su tijela vlasti RH dala o Vukovarskoj bitki. Sve što iza toga slijedi samo su OPTUŽNICE i to prvenstveno za “oružanu pobunu i rušenje ustavnopravnog poretka bivše SFRJ”, a što je ujedno i bila pravna podloga za tzv. srpsku jurisdikciju. Na žalost, ista se ne odnosi na kazneno pravno procesuiranje zločina i agresije na RH. Kako su, na višekratna javna traženja da se ta i takva službena ocjena Vukovarske bitke opovrgne, najviša tijela vlasti u RH odgovarala šutnjom, to je i do danas ostalo jedino službeno izvješće!

Slijedom rečenog HSP traži da se istoimeno Izvješće revidira i činjenično ispravi, a isto tako i Erdutski sporazum. Sve u okviru novih povijesnih okolnosti i sukladno temeljnim vrijednostima Domovinskog rata te obvezujućoj i usvojenoj Deklaraciji o Domovinskom ratu, koja je jednoznačno prihvaćena od cijelog hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske.

HSP smatra da se temeljem svih uzročno-posljedičnih odluka, rješenja i Zakona o DR-u u središte svega trebaju staviti žrtve i prije svega djeca. Činjenica da je u Domovinskom ratu ubijeno 402 djece, ranjeno 1.044, 5.497 ostalo je bez jednog roditelja, 74 ih je ostalo bez oba roditelja, 35.000 djece bilo je u progonstvu, 15.000 rođeno u progonstvu, a uz to je nestalo 12 djece mlađe od 18 godina. Stoga smatramo iznimno bitnim u težište svih kazneno pravnih ali zakonskih odredbi prioritetno uzeti u obzir one najranjivije skupine. Djecu i silovane žene kao i najteža kaznena djela.

HSP smatra da su abolicija i (ne)lustracija dvije najveće sramote hrvatske države, jer nije bez razloga donijet protunarodni i nepravedni Zakon o aboliciji, a ne o amnestiji. Amnestija bi podrazumijevala mogući oprost nakon suđenja i izrečene presude, a abolicija unaprijed oslobađa bilo kakve krivnje. Politika zvana “rata nije ni bilo” i stoga nije ni čudno što je takav zakon donijela jedino Hrvatska, a Srbija koja zastupa tezu o „građanskom ratu“ umjesto toga proglašava jurisdikciju. HSP kao sljednik ideologije temeljene na načelu prava i pravednosti ustraje na donošenju LUSTRACIJE. Politika HSP-a je okrenuta prema budućnosti, politici pomirbe i oprosta te raščišćavanja s prošlošću koje nužno podrazumijeva i ratnu ispriku te pravosudni postupak nad svim počiniteljima ratnih zločina.

Činjenica jest da RH trenutno ima četiri susjedska međudržavna spora. Jedan na hrvatsko-slovenskoj granici, drugi sa Srbijom, treći s BiH te sa Crnom Gorom. Činjenica da 28 godina od nastanka nezavisne države još nemamo definirane granice: Neum, Kostajnica i 26 spornih točaka s BiH, Prevlaka i bokokotorski zaljev sa CG, Savudrijska vala i Sveta Gera sa SL, Šarengradska i Vukovarska ada, te Principovac kraj Iloka sa Srbijom.  Zapravo, jedina definirana granica koju Hrvatska ima je ona s Mađarskom iz 1920.g iz Ugovora Kraljevine SHS i Mađarske.

Stoga HSP u okvirima unutarnje i vanjske politike traži jasno konačno definiranje hrvatskih državnih granica.

HSP poziva na odgovornost sve političke čimbenike koji su temeljem svega iznesenog na bilo koji način opstruirali, spriječavali i krivotvorili istrage o počiniteljima zločina u Domovinskom ratu. Primjer V. Šeksa koji je, kako sam kaže, po nalogu, u ulozi potpredsjednika Sabora broj kaznenih prijava podignutih za ratne zločine na području Vukovara i Slavonije s 1.500 sveo na samo 25, a čime je otvoreno priznao počinjenje kaznenog djela koje je imalo za posljedicu neprocesuiranje počinjenih ratnih zločina.

HSP stoga poziva sve državotvorne Hrvate kao i sve državljane RH na poštivanje ljudskih prava i sloboda te razvoj demokratskih načela, a koja prije svega uključuju odgovornost i suodgovornost u političkom i javnom životu Hrvatske. HSP posebno inzistira i poziva na zaštitu Ustava RH, ali isto tako i proziva sve državne institucije te hrvatske političke stranke koje svojim posrednim ili neposrednim djelovanjem, sudionicima i počiniteljima ratnih zločina daju državno pravni legalitet, legitimitet i imunitet, čime i sami krše Ustav i zakone RH, a kao takvi i sami, bilo aktivno ili pasivno, postaju suučesnici u zločinu.

U Vukovaru 13 listopada 2018. godine T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. .FRANO
  #1 .FRANO 15 listopada, 2018, 16:04

  SUBOTNJA ORGIJADA STEPINČEVSKIH KATOLIKA U VUKOVARU!!
  SUBOTNJA , VUKOVARSKA,ORGIJADA ,POTOMAKA POPKRŠTENIH BALIJA ,STEPINČEVIH DRAKULA I VAMPIRA ,ČUVARA STEPINČEVSKE BOŽJE DRŽAVE I NAJMENIKA III-ĆEG REICHA , KOJI IZGUBIŠE RAT U KOJEM JE III-ĆI REICH BIO ODREĐEN KAO KROVNA HORDA KRŠĆANSKIH ESKADRONA SMRTI ZA ČIŠĆENEJ I PREUREĐENJE EVROPE I ŠIRE ,UVOĐENEJM KATOLIČKIH ZAKAONA KOJI TRAŽE OD SVOJIH SLJEDBENIKA APSOLUTNU POSLUŠNOST I VJEROVANJE ,A SVE OSTALO JE BRIGA RIMSKE CRKVE ,ODNOSNO IZABRANOG PONTIFIKATORA KOJI ODREĐUJE VLADAJUĆE DRUŠTVENE ODNOSE ,A KOJI MORAJU BITI USTROJENI KASTINSKOG KARAKTERA, VOJNIČKE DISCIPLINE U POŠTIVANJU KRŠĆANSKE STRUKTURE VLADANJA, KOJI ODREĐUJU ,PO BOŽJIM ZAKONIMA ONE KOJI VLADAJU I ONE KOJI SLUŠAJU,PA NJIHOVI POTMCI , RATNI SIROČIĆI,DOSELJENIH VLAKOM BEZ VOZNOG REDA U OVE BARANJSKE PLODNE RAVNICE,DA IH NOVA ANTIFAŠISTIČKA DRŽAVA HRVATSKA ,POBJEDNICA U KRVOLOČNOM, NACISTIČKO-RASISTIČKO-KLERIKALNO -ŠOVNISTIČKOM RATU ,KOJEG SU VODILI TI NJIHOVI PRECI, STEPINČEVSKI DRAKULE I VAMPIRI ,SA DINRAKSIH OSOJA I PRISOJA ,ANTROPIDNE-TRIBALNO-TALIBANSKE SVIJETI , DA TE NJIHOVE SIROČIĆE UDOME U PLODNIM BARANJSKIM RAVNICAM KOJE IM PRUŽAJU SIGURNU I PERSPEKTIVNU BUDUĆNOST U ZAJEDNICI SA TAMOŠNJIM SLAVENSKIM NARODNIM ZAJEDNICAMA. MEĐUTIM , TA DOSELJENA DINARSKO-ANTROPIDNO-TRIBALNA SORTA ,TALIBANSKIH SVOJSTAVA ,NASLIJEĐENIH OD SVOJIH PREDAKA ,ALTAJSKO-MONGOLSKIH POKRŠTENIH BALIJA ,KOJI SE DOSELIŠE JOŠ U RIMSKA VREMENA ,PA SU JOŠ IZ TIH VREMENA POSTALI KRŠĆANSKI TALIBANSKI ESAKDRONI SMRTI,PA PO COIJELOJ EVROPI SU UVIJEK BILI U SLUŽBI RAZNIH VLADAJUĆIH KRALJEVSKIH I CARSKIH DINATSIJA, I UVIJEK KAO ESKADRONI SMRTI ,PA PO TOJ NJIHOVOJ KRIŽARSKOJ SLUŽBI IH PAMTE EVROPSKI GRAĐANI U VRLO NEGATIVNOM POVIJESNOM SJEČANJU,O ČEMU GOVORI I JEDEAN NAPIS ,SENTANCIJA, U CRKVI NJEMAČKOG GRADA JENE, KOJI GLASI;DA NAS BOG SAČUVA,KUGE ,GLADA ,RATA I OKRUTNIH HRVATA=..A ONI NISU BILI AUTENTIČNI HRVTI ,SLAVENSKE PASMINE ,NEGO HIBRIDIZIRANI HRVATI ,ALTAJSKO-MONGOLSKE PASMINE.
  PA NJIHOVO DOSELEJNJE U BARANJSKE RAVNICE IH NIKAD NIJE, NI GENETSKI NI KULTURNO ,PRIBLIŽILO TAMOŠNJIM NJIHOIVIM SUSJEDIMA,UVIJEK SU BILI POSEB NI ,ALATJSKO-MONGOLSKI ,TRIBALNO-ANTROPOIDNI TALIBANI KATOLIČKE NESRETNE SV IJESTI ,UVIJEK U SLUŽBI ESKADRONA SMRTI,TE SU TAKO U NOVOJ ŽIVOTNOJ OKOLINI, BARANJI , STALNO BILI DRUGI I DRUIGAČIJI ,ZBOG ČEGA IH JE, KAO TAKVE , ONAJ ZLOČINAC ,KRUPNOZUBI STEPINČEVAC ,TUĐAMAN , U SVOJOJ KRIŽARSKOJ REVOLUCIJI UNAJMIO ZA HORDE ESAKDRONA SMRTI , PO ČEMU IH JE ,PIŠE DRAGO HEDL U SVOJOJ KNJIZI O VUKOVARU I VLADAVINI TUĐAMANOVE SATRAPIJE ,U LIČNOSTI ZLOČINCA MERČEPA, OPISAO KAO PRAVE POTOMKE STEPINČEVSKI DRAKULA I VAMPIRA.
  PA NIJE NIKAVA NOVOST DA SU TI TALIBANI KATOLIČKE ,ZLOČINAČKE SORTE DOŽIVJELI I OTPOR ONE DRUGE STRANE ,ONE SVETOSAVSKO-KRŠĆANSKE ,RASKOLNIČKE ,KOJA SE MORALA BRANITI ,ALI U TOJ OBRANI SE PONAŠALA IDENTIČNO,KRŠĆANSKI, KAO I OVI STEPINČEVSKI KATOLICI, I ISTOM MRŽNJOM, ISTOM OSVETOM ,ONAKO KRVOLOČNO, SVOJSTVENO KRŠAĆNSKOJ SORTI ,UZVRATLI ISTOM MJEROM,PA OVI STEPINČEVSKI BOJOVNICI TRAŽE OSUDU I SUOSJEČANJE CIJELOG HRVATSKOG ŽIVLJA ,ŠTO NIJE NI PRIMJERENO,NI NORMALNO,JER SU TO HORDE KRŠĆANSKE ZLOČINAČKE PASMINE KOJI NIKADA NISU PRIPADALI SLAVENSKOJ ZAJEDNICI ,NJENOJ KUTURI I SVIJESTI EVROPSKOG GRAĐANINA,UVIJEK SU ONI BILI I OSTALI, SORTA TALIBANSKE KRŠĆANSKE ,NESRETNE SVIJESTI I KAO TAKVI DOŽIVJELI UZVRATNU OSVETU,ONU KRŠĆANSKU ,KRVOLOČNO-KOLJAČKU.
  ,

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 15 listopada, 2018, 08:01

  Pa tko više ozbiljno shvača ovog gemišt mahera i 78 godišnjaka.
  Već mu je mozak ispijen, a možda ga hvata i Alzhajmer.
  Je li i njemu Sinkopa kao i ostalim stranačkim kolegama.
  Maknite ga više sa scene, on je svoje dao.
  Ušao je u četvrto godišnje doba, peto više ne postoji.
  Neka uživa u penziji, više mu ne trebaju tjelesni čuvari da za njim skaču u bazen.
  Što se tiče brojki dajte više vjerujte povjesničarima i ne igrajte se matematičkim formulama i već jednom metnite točku na I kada su u pitanju žrtve bilo kojeg sustava.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code