NAJNOVIJE NA PORTALU

ŠEFICA ANDREE ZLATAR NA OSAM KARTICA ISPEGLALA 711 TISUĆICA

ŠEFICA ANDREE ZLATAR NA OSAM KARTICA ISPEGLALA 711 TISUĆICA

29. ožujka, 2015.

photo-region-hrvatska-licnosti-pusic_vesna-vesna_pusic02_u_194396367
Naravno, opravdano jer u diplomaciji ne jedu pizze i srdele

Napisao: Saša Radović

 

Prošlog proljeća susjed Boris s broja 18. ukrao mi je kokoš. Prijavio sam ga slijepom i gluhom Mladenu Bajiću, ali on to nije ni vidio ni čuo. U jesen mi je opet isti susjed ukrao drugu kokoš. Prijavio sam ga Dinku Cvitanu, ali se čini da je i on slijep i gluh. Došla zima i prošla, nikom ništa! I onda mi je sinulo! Pa mogu i ja! Jutros sam ušao u dvorište susjeda Ante s broja 16. i zgrabio jednu njegovu koku. Naivan i neobaviješten, susjed je počeo vikati na mene. Mirno sam mu odgovorio: „Što hoćeš? Ovo je Hrvatska!“

 

Ne znam zašto svi pušu na našu kulturnu, nenadmašnu, školovanu, talentiranu, do nedavno hvaljenu kao nitko – Andreu Zlatar Violić? Andrea je digla stotinjak tisuća kuna na ministarsku „business” karticu, pa što? I drugi peglaju kartice, kradu, pljačkaju, pa ništa! Vrdoljakovi službenici ispeglali su službene kartice za 340 tisuća, a tu su i 1,2 milijuna kuna za sklapanje autorskih ugovora. Na Pusićkinih 8 kartica nestalo je 711 tisućica na reprezentaciju. Opravdano, jer su jastozi, rarozi i kavijar skupa jela, a diplomati ne jedu pizze i srdele! Jakovina trči za njima, dostiže ih i prestiže, navodno duguje više od 300 tisuća kuna za službena putovanja koja se nisu dogodila na planetu Zemlja. Vjerojatno je letio na Mjesec ili Mars?

Slijede i drugi, bolji; Zmajlović, pa famozni skijaš Varga, pa Milanović koji sve to gleda, smije se i kaže: “Ono što piše u medijima je neobično, ne mogu vjerovati da je to istina”.

 

KAPITALCI

 

Ali, sve je to jad i bijeda kad spomenemo one prave, najbolje, kapitalce s vrha hranidbenog lanca; istarskog maga Jakovčića, Kalmetu, Mesićeve stanove, Josipovićeve stanove i njegov ZAMP, Pašalića, Todorića, Lukovića, tajkune… Sudac Kolakušić predstečajne je nagodbe javno prozvao većom pljačkom od pretvorbe i privatizacije, ali su i Bajić i Cvitan ostali slijepi i gluhi, baš kao i na onu krađu mojih kokoši. Navodno je u tim nagodbama „nestalo“ pedesetak milijarda kuna, pa bi bilo interesantno saznati kako su pri tomu prošli Linić i njegov prijatelj Kalem? I ostali prijatelji?

 

Na nešto nižim razinama lijepa su nam sjećanja na evidentni drp bivše županice Marine Lovrić Merzel. I pri tomu na sramno dizanje ruku u Hrvatskom saboru kad su je radosno primili u svoje okrilje. Lokalni šefovi, kao što su dubrovački Vlahušić ili Kirin, Sinovčić, Škrinjarić, Mijandrušić…, pronalaze nove modele. Taj Škrinjarić, načelnik Općine Pokupsko najveći je radnik od svih navedenih. Uz to što obnaša javnu dužnost načelnika, on je i ravnatelj knjižnice te predsjednik i dopredsjednik čak 10 udruga kojima potom sam (sebi) isplaćuje općinski novac. Može raspolagati sa stotinama tisuća kuna i ne mora kao Andrea peglati službenu karticu.

Istarski model urbanističkog kriminala počeli su koristiti i ostali gradonačelnici i načelnici diljem Lijepe ili Opljačkane naše. Jednostavno je; kupi se jeftina pustopoljina ili šuma gdje nije dozvoljena gradnja, pa se u urbanističkim planovima to pretvori u gradilišta. Cijena terena vrtoglavo raste, pa se gradilišta prodaju. Ne može svatko, ali šefovi mogu. Prapočetak ovog modela dogodio se u parku prirode priobalja Brijuna. Autor je bio veliki Ivan Jakovčić. Kupljen je milijun kvadratnih metara obale nasuprot Brijunima po 6 eura/m2, a nakon urbanizacije vrijednost je porasla na 200 eura/m2. Zarada, sitnica 194 milijuna eura! Damir Kajin tvrdi da pedesetak istarskih moćnika, svaki osobno, danas posjeduje imovinu od najmanje dva milijuna eura, a da jučer nisu imali ništa.

 

MORALNE VERTIKALE

 

Mogli bi tako nabrajati do sutra, pa je bolje da se vratimo na ostavku vrle Andree Zlatar Violić i na njenu bajnu šeficu, Vesnu Pusić. I sada dolazi ono najgore, najpodlije, bezobrazno, uvredljivo za Hrvatsku. Vesna vrijeđa svekoliki hrvatski puk, držeći ga priglupim stadom sitne stoke, retardiranom skupinom budala! Vesna kaže da je Andrea „podnijela ostavku jer preuzima odgovornost i to je konsekvencija za neuredno poslovanje do kojeg je došlo i nadam se da će svi u budućnosti od sada poštovati te standarde“. Kakva odgovornost? Kakvi standardi? Možda standard uzimanja našeg novca iz našeg novčanika? Naša Prva potpredsjednica vlade (koje li smiješne titule!) ne zna da je to prije svega bila krađa našeg novca, a vraćanje već pokradenog novca izvršeno je samo zato jer je nedjelo otkriveno.

Iz dana u dan doživljavamo konstantno rušenje svih moralnih vertikala i civilizacijskih norma. Gore od najgoreg je to što nas Pusićka, a tako i kompletna hrvatska vrhuška zaista smatraju debilima. Dokaz je između ostalog i smiješna, groteskna „institucija“ zvana Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa. Taj spin i prevaru hrvatskog puka osnovao je Hrvatski sabor u cilju pretvaranja kaznenih djela svojih dužnosnika u sukob interesa. Lukavo ali prozirno! U igrokazima, takozvanim „kažnjavanjem“ s par tisuća kuna, Povjerenstvo kažnjava kriminalna djela hrvatskih dužnosnika – nazvana sukobom interesa. Primjera ima bezbroj, prije bi se reklo da je manje političara koji još nisu bili „optuženi“ u Povjerenstvu nego onih koji jesu. Od plaćice se tim „osuđenima za sukob interesa“ u ratama oduzmu dvije ili tri tisuće kuna – i opet su nevini kao Djevica Orleanska.

“Najmlađi” ministar u Vladi RH, koji je na tu dužnost stupio u lipnju 2014. godine, u nepunih je sedam mjeseci uspio s tri “svoja” slučaja doći pred Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, a još jednom je bio u središtu pozornosti medija – kad je službenim automobilom sa službenim vozačem otišao na skijanje u Italiju. Tada je Varga, nakon što je šokirana javnost doznala za to, sam platio troškove tog puta. I on je kao i Andrea Zlatar Violić ukrao naš novac iz našeg novčanika – i tek nakon saznanja u javnosti, taj novac vratio. Učinio je kazneno djelo, pokušao je ukrasti naš novac. Varga nastavlja svoju igru i smije nam se svima u lice.

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa, jedno od onih apsurdnih 187 agencija, komora, fondova, zavoda, povjerenstava i sl., vodi simpatična, mlada Dalija Orešković, supruga sina Slavena Letice, osobe podobne za sva vremena i sve režime. Ona je jedna od 26.000 zaposlenika, većim dijelom parazita podobnih HDZSDP-u. Predobra, sigurna plaćica i nikakva odgovornost! Nema sumnje da je lijepa Dalija vrlo podobna…

 

SVJETLA BUDUĆNOST

 

Andrea Zlatar Violić deveta je ministrica koja je od početka mandata Kukuriku vlade napustila Milanovićevu vladu. Naslijedit će je zamjenik Berislav Šipuš. Ali, avaj! Šuška se da i Šipuš divljački pegla službene kartice. Nema kriterija kao ni Andrea. Kupit će audi ili bmw, ili odmah otputovati na Bali. Ako je to točno – imamo novu, mušku „Andreu“!

Politička budućnost Hrvatske ponovno se stabilizira. Nestaju male stranke, nekada moćna HNS „s tisuću ministara“ danas ima rejting od 1,4 posto. I nikada više, do 2100. godine ni jednog, jedinog ministra. HSLS i ostale stranke-patuljci opasno se približavaju nuli. Milanović i Karamarko trljaju ruke – njihova interesna zajednica SDPHDZ nastavit će brstiti Hrvatsku kao i do sada. Promijenit će fotelje, ali zlatni prihodi i privilegije njihove interesne zajednice ostaju i u vlasti i u oporbi.

Što je s opasnim Živim zidom, ORaH-om, Kapovićevom Radničkom frontom, zamrlim Laburistima? Odgovorio mi je jedan visoki HDZ-ov dužnosnik: „Lako ćemo“!

 

„Ceterum censeo HDZSDP esse delentam“

 

Anno Domini MMXV./ 16.

9 komentara

Uskoči u raspravu
 1. swinger
  #1 swinger 10 travnja, 2015, 19:25

  Osim drugarice Pusić i desna ruka bivše ministrice kulture Adree Zlatar Violić, Berislav Šipuš voli lovicu. Šipušova «besprijekorna» biografija bila je prvi put dovedena u pitanje sredinom 2005., kada je bio smijenjen s čela Zagrebačke filharmonije zbog velikoga duga. Neki portali tom su prilikom objavili da je u službenom financijskom izvještaju bilo zabilježeno da je Šipuš iz Zagreba u Milano, na račun Zagrebačke filharmonije, putovao taksijem.
  No, Šipuš je velik udarac doživio prije nekoliko godina, na samom početku svog zamjeničkog kukuriku mandata, kada su se hrvatski organizatori rock koncerata i festivala prvi put pobunili protiv raspodjele novca Ministarstva kulture, smatrajući da se previše sredstava dodjeljuje klasičarima i džezerima dok su rokeri i alternativci financijski zakinuti te stoga u podređenom položaju u odnosu na dijeljenje kolača. Svoje optužbe potkrijepili su nedavno argumentima da Ured za kulturu Grada Zagreba i Ministarstvo kulture u sastav Vijeća za glazbu imenuju osobe koje se bave reproduktivnom klasičnom glazbom i eventualno jazzom te je logično da veće svote odlaze upravo klasičarima. Ustvrdili su da pritom tzv. nominiranje članova Vijeća služi stvaranju privida demokratske procedure. Zaključili su da su za održavanje takvog diskriminatornog sastava zaslužni Tedi Lušetić, klarinetist i zamjenik pročelnika za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, i Berislav Šipuš te su na kraju od premijera Zorana Milanovića, bivše ministrice kulture i od bivše zamjenice gradonačelnika Grada Zagreba Sandre Švaljek zatražili njihovu ostavku te ostavku članova tih Vijeća za glazbu. U svom priopćenju, odaslanom nakon press konferencije, naveli su da je Šipuš vlastitim projektima u 2015. godini dodijelio čak 30 posto javnih sredstava za glazbu, odnosno 2.440.000 kuna, dok mu je gradski Ured za kulturu na čelu s Tedijem Lušetićem dodijelio još dodatnih 1.245.000 kuna. Tom prigodom upozorili su iz Udruge Promo da Šipuš nikako ne bi smio postati novi ministar kulture jer je iz tih brojki jasno zašto Šipuš ‘pod svaku cijenu želi zadržati postojeće stanje stvari’. Zaključili su da se radi o Šipušovom najočitijem sukobu interesa koji je za demokratsko društvo nedopustiv.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. prstaci & kamenice
  #2 prstaci & kamenice 8 travnja, 2015, 13:10

  kako je nije sram?

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. XXL
  #3 XXL 6 travnja, 2015, 17:38

  Ta dama s XXL veličinom stražnjice ni nije navikla na burek ili paštetu već samo na fine oblizeke.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Pegla
  #4 Pegla 5 travnja, 2015, 15:37

  Kad nju staru i odbačenu više nitko neće peglat mora ona sama…

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. UDBAŠKA ZMIJA
  #5 UDBAŠKA ZMIJA 3 travnja, 2015, 19:05

  Hvala vam! Tek sada mi nije jasno zašto šefica zlatarice izgleda ovako neispeglano!

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. UDBAŠKA ZMIJA
  #6 UDBAŠKA ZMIJA 3 travnja, 2015, 19:03

  Hvala vam! Tek sada mi nije jasno zašto šefica zlatariceizfgleda

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. BABILONAC
  #7 BABILONAC 3 travnja, 2015, 18:12

  Agjule sitzo dilgop HDZSDP cagertos!

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. BBC
  #8 BBC 30 ožujka, 2015, 18:43

  britanska kuja…

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Akademik
  #9 Akademik 30 ožujka, 2015, 06:49

  Ispravak jednog slova…delendam je točno, delentam nije. Zamijenio sam t za d i sad je citat kako valja. U traljama otac vas ostavlja!
  Citat je trebao biti ovako:
  “Ceterum autem censeo HDZSDP esse delendam:” Dakle, u citat tog nekog dojavnika Saše krivo su stavljana neka slova i nedostaje jedna ključna riječ – uostalom!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code