SANDRA U BERLINU DOBACILA DO SVOJIH DALJINA

SANDRA U BERLINU DOBACILA DO SVOJIH DALJINA

12. kolovoza, 2018.

 

Sandra Perković je europska prvakinja u disku! Ponovno, peti puta, nakon što je sinoć u Berlinu bacila 67,62 metra. Postala je prva u povijesti Kraljice sportova, računajući i mušku i žensku konkurenciju, s pet naslova europske prvakinje u istoj pojedinačnoj disciplini. Naklon do poda za “kraljicu”. Ali, nije išlo lagano. Štoviše, nakon četvrte serije bila je tek treća sa za nju slabim hicem ispod 60 metara. U trećoj seriji bacila je 59,97 metara i do pete serije gledala u leđa njemačkom tandemu Nadine Muller (63,0) i Claudine Vita (61,23). Dva pokušaja ispod 60 metara i dva diska koja su završila u zaštitnoj mreži. Nije izgledalo sjajno, a onda je Sandra izvukla ono najbolje iz sebe i disk je poletio na “njezine daljine”, toliko izvan dosega konkurencije.

Njemice su dotad prijetile, Muller je čak bacila rezultat sezone, i nadale su se da će pred svojim gledateljima zapapriti nedodirljivoj Sandri koja je u Berlin stigla kao dvostruka olimpijska pobjednica, dvostruka svjetska prvakinja te četverostruka europska prvakinja disk koje je najdalje letio do 71,41 metara. Nije išlo, Sandra se naljutila na vrijeme i pozdravila konkurenciju ušavši u atletsku povijest.

Rezultati bacanja diska za atletičarke: 1. Sandra Perković (Hrv) 67,62, 2. Nadine Muller (Njem) 63,0, 3. Shanice Craft (Njem) 62,46, 4. Claudine Vita (Njem) 61,23, 4. (R. C.)

Sandra u Berlinu:

 1. serija: u zaštitnu mrežu
 2. serija: 59,09 m
 3. serija: 59,97 m
 4. serija: u zaštitnu mrežu
 5. serija: 67,62 m

6. serija: prestup (R. C.)

IZVOR: www.glasistre.hr T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. anno
  #1 anno 12 kolovoza, 2018, 06:47

  Kada je doček ?
  Hoće li Bandić našoj heroini prirediti slično kao i vatrenima ?
  Znam da ovo nije nogomet, ali pet puta zaredom biti najbolji na evropskom prvenstvu to je uspjelo samo Sandri.
  Pa neka i doček ostane zapisan kao veličanstven.
  Kraljice zaslužila si to.
  Bravo na entu potenciju!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code