NAJNOVIJE NA PORTALU

SABOR TREBA RASPUSTITI AKO BAJIĆA PROGLASI USTAVNIM SUCEM

SABOR TREBA RASPUSTITI AKO BAJIĆA PROGLASI USTAVNIM SUCEM

21. veljače, 2015.

Mladen-Bajić

Osramotio nas je u svijetu (Lex Perković) i od Hrvatske je napravio azil kriminalaca

Odavno kruži priča da Hrvatska nema mafiju – jer je Hrvatska mafija. No, to je uvredljivo za pet poznatih talijanskih mafija; za kalabrijsku ‘Ndranghetu, sicilijanske Cosa Nostru i Stiddu, te za napuljsku Camoru i puljsku Sacra Corona Unita. Hrvatska politička elita i ove talijanske mafije rade sličan posao, ali u moralnom smislu postoji bitna razlika. U mafijama vladaju norme i specifični moralni obrasci; neka vrsta fair playa, držanje obećanja, poštuje se riječ, postoji i izvjesna empatija prema svome narodu. U funkcioniranju hrvatske elite – toga nema, ne postoje nikakve norme, nikakva načela ili moral.

Mačka uhvati prelijepu ptičicu, počupa joj perje i proždere ju. Nema razmišljanja, nema savjesti, žaljenja ili bilo kakvih osjećaja. Važno je zgrabiti, prožderati… Mačka se nakon toga sklupča i mirno spava – baš kao naši lopovi, pljačkaši; politički krim milje.

Veljaču 2015. obilježilo je ustoličenje prve hrvatske predsjednice. U sjeni tog glamuroznog i preskupog spektakla, provukla su se tri događaja, tri ružne priče. Sve tri se čine marginalnima – ali nisu! Teško im je odrediti žanr, je li to horror ili komedija? Ili možda tragedija? Afera Flego, povlaštene mirovine i natječaj za ustavne suce!

 

Priča 1.

 

Istarski župan Valter Flego (IDS) na Županijskom sudu u Rijeci nepravomoćno je oslobođen optužbe za zloporabu položaja u vrijeme mandata gradonačelnika Buzeta. Flego je optužen da je proračun grada oštetio za 539.543,22 kune. On je, suprotno Zakonu o plaćama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, povećao plaću sebi i još četvorici djelatnika gradske uprave.

U toj sudskoj lakrdiji zaključeno je da Flego nije zlorabio položaj i ovlasti da bi stvorio sebi i suradnicima korist. Iako je na presudi potpis predsjedavajućeg suca Saše Cvijetića, pravu presudu je donio, prof. dr. korupcije i kriminala – veliki istarski mag, Ivan Jakovčić, Nino. Bez njegovog blagoslova nema ni jednog društvenog, političkog, gospodarskog i kriminalnog događaja u Istri. Ponajmanje su moguće sudske kazne članovima njegovog klana. S obzirom na to, njegov miljenik Valter Flego nije se morao brinuti o ishodu suđenja.

Multimilijunašu Kukurikavcu Ivanu Jakovčiću, premijer Milanović osigurao je imunitet članstvom u europarlamentu zbog predstojeće smjene Državnog odvjetnika Mladena Bajića. Postojala je velika opasnost da kod novog Državnog odvjetnika postoji ono što zovemo savjest – i da zbog bezbrojnih milijunaških afera, te zbog racketa (Georg List!), Nino krene na dugogodišnji odmor u nekoj „odgojnoj“ ustanovi.

Flegina sudska lakrdija nije završena, USKOK će se žaliti na presudu uz tvrdnju da su plaće povećane nezakonito, te da je Flego za to morao znati – no konačni ishod znamo. Flegin mentor Jakovčić prebogat je i premoćan da bi Vrhovni sud poništio njegovu odluku. U dva desetljeća svoje vladavine knez Nino navukao je iz silnih afera i urbanističkog kriminala tajkunsku imovinu i od Istre stvorio rezervat s najviše kriminala u Europi po glavi stanovnika.

 

Priča 2.

 

Druga priča zadire u razdoblje stvaranja, ali i rasapa Republike Hrvatske. Radi se o privilegiranim, povlaštenim mirovinama. Tuđman od samog početka nije mislio na budućnost Hrvatske i na to da će njegovih pet stotina (495!) povlaštenih mirovina zaslužnima (ali i golemoj većini nezaslužnih) – biti teško opterećenje budućim generacijama u materijalnom i moralnom smislu. Nakon Tuđmanove smrti vršitelji dužnosti Vlatko Pavletić i Zlatko Tomčić, a kasnije i Stjepan Mesić, i dalje su šakom i kapom dijelili „predsjedničke mirovine“ (102!). Mirovine Josipu Perkoviću, čelniku Udbe kojem se sudi za ubojstvo hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, Zagorcu, njegovoj tajnici ili mnoštvu članova političkog krim miljea – također su sastavni dio pljačke hrvatskog naroda. Povlaštenu, masnu „predsjedničku“ mirovinu ima i tajnica generala Stipetića – ne više zaslužna od čistačice Stipetićevog ureda.

Stotine tih mirovina dobili su profesionalni vojnici, ratni zapovjednici s nespornim ratnim zaslugama, ali i deseci kabinetskih dužnosnika bez ratnog staža, zatim pripadnici HVO-a koji u Hrvatskoj nisu ratovali niti dana, bivši legionari, među kojima je i poneki stranac, optuženici pred domaćim i međunarodnim sudovima…

Zločesti i znatiželjni novinari zaboli su svoj radoznali nos u „predsjedničke mirovine“ i otkrili nešto drugo – nezakonito i nenarodno skrivanje istine od strane vlade RH. Arogantnoj i bahatoj družini Zorana Milanovića zasmetalo je da netko pita – tako „tajnu“ stvar kao što su predsjedničke mirovine, za koje svekoliki puk odvaja svoj novac u državni proračun. Iako je donesena pravomoćna presuda Visokog upravnog suda u lipnju prošle godine da javnost ima pravo znati tko ima privilegiranu, predsjedničku mirovinu, vlada RH odbila je dostaviti popis. Smiješnom odlukom propisali su imena privilegiranih, tajnim podacima. Time je, bez ikakvog razloga, još jednom vlada iskazala svoj prijezir i nepoštovanje prema svom narodu. I onako svi znamo da nam je vlast od početka stvaranja nove države „radila iza leđa“, da je tajno pokrala sve vrijedne resurse, te da i danas štiti pretvorbeni i ini kriminal elite. Dakle, skrivanje imena tih umirovljenika iza kojih se uz zaslužne nedvojbeno kriju i ubojice, ratni zločinci, kriminalci svih vrsta, tajnice, a vjerojatno i po koja prijateljica zaslužnih – samo produbljuje jaz između vlasti i naroda.

Josipović je „poklonio“ samo dvije predsjedničke mirovine, ali ne znamo kome. Možda nekome iz ZAMP-a ili Bajićevim prijateljima?

 

Priča 3.

 

Treću priču teško je klasificirati osim jednim epitetom – apsurd! Milanovićev prijedlog da Mladen Bajić postane sudac Ustavnog suda nemoguće je komentirati bez gubitka daha i grčevitog stiskanja šaka. Da nisam vratio svoju pušku Heckler & Koch ispalio bih par metaka u vrhove borova. Znam da nije zakonito, ali bih!

Nepotrebno je nabrajanje svih Bajićevih zločina nedjelovanja kojima je omogućio kriminalcima da požderu ovu državu. Ako otvorite Google, portale, blogove, nekorumpirane, pa i državne, korumpirane medije, naći ćete podatke koji frapiraju. Taj neprijatelj broj 1. Republike Hrvatske osramotio nas je u svijetu (Lex Perković!) i učinio od Domovine, azil kriminalaca. Za nekažnjavanje najgorih zločina ratnog i pretvorbenog kriminala, najodgovornija je osoba, Mladen Bajić. Sabor koji bi ga promovirao u ustavnog suca – trebalo bi momentalno raspustiti.

Iz gornje tri hrvatske priče razvidno je da Hrvatska nije mafija – nego znatno bolje organizirana interesna zajednica koja dva i pol desetljeća uspješno i legalno pljačka svoj narod i resurse svoje zemlje. Dok Camoru ili ‘Ndranghetu policija progoni po zakonu – u Hrvatskoj eliti, zakoni koje su sami sebi donijeli, omogućavaju legalno bogaćenje pretvorbama, predstečajnim nagodbama, prodajom „obiteljskog srebra“, kriminalom…

Ukoliko zaista pretjeraju, slijede „pravni“ modeli koji garantiraju oslobađanje svake odgovornosti ili simbolične kazne guljenja krumpira.

 

Anno Domini MMXV./ 11.

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. karijes
  #1 karijes 22 veljače, 2015, 01:40

  e moj data, jesi li popravio zube prije nego što si predao molbu za ustavni sud?

  Odgovorite na ovaj komentar
  • data
   data 22 veljače, 2015, 22:36

   Zašto je brutalni neoliberalizam, tiranijom tržišta i kapitala, zaštitio bogatu manjinu i osiromašio većinu čovječanstva? Može li svijet ponuditi etičniji i ljudskiji model društvenih odnosa?
   Tu je odgovor kojeg, gotovo psihozno, traže naročito “oni” šokirani naglom promjenom – iz “diktature proletarijata” u “diktaturu financijskog kapitala”.

   Odgovorite na ovaj komentar
 2. data
  #2 data 21 veljače, 2015, 22:08

  Najjača “mafija” na svijetu su masoni, a vi uporno želite uništiti jednog njihovog važnog člana u Hrvatskoj.
  Pogledajte kako ti masoni uhićuju i “capo-a del tuti capi u Italiji”:

  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KKxNX68Q8bo

  Stani bre Stanimire … kud si navro?!

  :))

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Splitska
   Splitska 5 travnja, 2015, 17:03

   Data, bolje bi ti bilo da se koristiš pseudonimom Zenta.

   Odgovorite na ovaj komentar
   • Data
    Data 6 travnja, 2015, 22:38

    Zašto?
    Stavio sam “Data” jer volim ljudima davati relevantne podatke … pogotovo ako idu u krivom smjeru.
    Nažalost, “takvi” duboko sumnjaju u moje dobre namjere.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code