S HRVATSKIM PLAĆAMA SE NE MOŽE IMATI TAKVO BOGASTVO

S HRVATSKIM PLAĆAMA SE NE MOŽE IMATI TAKVO BOGASTVO

22. lipnja, 2019.

 

Čudno je i neprihvatljivo da Hrvatski Sabor donosi brojne zakone i propise, ali ne i onaj koji bi možebitno uzdrmao i neke od naših saborskih zastupnika, župane, gradonačelnike, načelnike, direktore i druge, jer bi ih pitali: koliki su vam prihodi, a kolika vam je imovina?

Neki kažu da se porijeklo imovine može vrlo lako provjeriti, da već postoje mehanizmi, ali to očito „nikoga“ ne zanima, čak ni sindikalne čelnike

Napisao: Mladen Pavković

Pojedini političari i politikanti, pa i drugi, u zadnje nas vrijeme naprosto „nasmijavaju“ kad, poput ministra Lovre Kunščevića izjavljuju da imaju toliko imovine, odnosno nekretnina, da je to „nemoguće pratiti“, pa „zahvaljuju“ medijima i Bogu što su ih podsjetili da sve što imaju trebaju prijaviti.

Vjerujemo da će to i učiniti, jer ih to baš ništa ne košta. Ako pak u svezi ovoga i dobiju neku kaznu, opet mogu biti zadovoljni, jer ona za njih nije veća nego za „nepravilno parkiranje“.

Međutim, pitanje svih pitanja glasi: odakle im tolika imovina, odakle im toliki prihodi?

Nezakonito sticanje

Zaposleni su u Hrvatskoj, imaju „hrvatske plaće i eventualno honorare“, a vile, automobile, jahte, „kuće za odmor“ i štošta drugo što glasi na njih ili njihove supruge, kao da u isto vrijeme, cijele dane, rade i u Americi!

Bivši žalosni predsjednik Republike Stjepan Mesić uz ostalo bi možebitno rekao: „Imam, jer sam posudio od prijatelja“. Kad im je trebalo, tako su odgovarali i Milan Bandić i Ivo Sanader.

Velika većina je bogatstvo stekla na način što su im vile i drugo, darivali otac, majka, brat, sestra ili pak od brata djeca.

Kad su se komunisti opraštali od vlasti, prvo su u Saboru (26. travnja 1990.) ukinuli Zakon o prestanku važenja Zakona o ispitivanju porijekla imovine i oduzimanje nezakonito stečene imovine!

Ukidanje tog zakona nad zakonima potpisali su: dr. Anđelko Runjić (predsjednik Sabora) te Milan Janus, mr. Mirko Šetina i mr. Zvonimir Novak.

Na taj način zaštitili su opljačkanu imovinu i spriječili potjeru za onima koji su nezakonito stekli bogatstva.

A danas ne jednom slušamo i čitamo kako baš ti „drugovi i drugarice“ svako malo ističu „brojne“ privilegije hrvatskih branitelja i stradalnika, a u biti radi se o tome da su oni (na vrijeme) svoj lopovluk dobrano zaštitili.

E, sad se postavlja pitanje: koliko tih elitnih pljačkaša i lopova iz Jugoslavije, zahvaljujući i ukidanju ovog zakona, konzumira i danas svoju kriminalnu stečenu imovinu?

Ne, to nažalost nikada nećemo saznati, baš kao ni („hvala Bogu“) tko što sve ima.

Porijeklo imovine

Čudno je i neprihvatljivo da Hrvatski Sabor donosi brojne zakone i propise, ali ne i onaj koji bi možebitno uzdrmao i neke od naših saborskih zastupnika, župane, gradonačelnike, načelnike, direktore i druge, jer bi ih pitali: koliki su vam prihodi, a kolika vam je imovina?

Neki kažu da se porijeklo imovine može vrlo lako provjeriti, da već postoje mehanizmi, ali to očito „nikoga“ ne zanima, čak ni sindikalne čelnike.

Vrana vrani oči ne (kopa) vadi! T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. žrdina
  #1 žrdina 23 lipnja, 2019, 17:22

  Djeca mu sve rasprodala i u apoteci i bolnici sve potrošili.
  Hvaljen Isus!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. pepe
  #2 pepe 23 lipnja, 2019, 08:22

  dakle, pravilno ter izpravno se piše “stjecanje” od glagola “steći”, a ne “sticanje” od glagola “taknuti”. inače, što u obće očekivati od nelustrirane balkanske udbo-petokolonaške prćije zvane “hrvatska”, koja je ujedno prkno EU-a, pače na začelju i izza takove balkanske rupetine kao što je jedna bůgarska s 25% romov/sintijev u sveukupnom udjelu stanovništva, u kojoj kada bi opravdano prëko noći bīlo zatvoreno sve što je protuzakonsko, koruptno, muljatorsko, tatveno, lopinsko, nasilno i zločinačko, na ulicah slobodno se krečući ne bi ostalo niti 1000000/milijun pojedincev/ljudij.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Valter
  #3 Valter 22 lipnja, 2019, 22:19

  navodno je s bratom na braču imao plantazu i nalazi se u evidenciji od murje. navodno ga snimilo dok je zalijevao biljčice pod jakim suncem…

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #4 Anonimno 22 lipnja, 2019, 20:32

  Sve je istina.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code