RUSI NISU PRIHVATILI SAMO JEDAN UKRAJINSKI PRIJEDLOG

RUSI NISU PRIHVATILI SAMO JEDAN UKRAJINSKI PRIJEDLOG

3. travnja, 2022.

 

Ukrajinski pregovarač David Arakhamija rekao je da Rusija prihvaća stajališta Ukrajine s izuzetkom stava Kijeva o Krimu, prenosi kijevska novinska agencija Interfax Ukraine. Dodaje se kako je Rusija naznačila da su nacrti mirovnih sporazuma u dovoljno uznapredovaloj fazi da bi omogućili izravne konzultacije između čelnika dviju zemalja.

Agencija je citirala Davida Arakhamiju kako je rekao ukrajinskoj televiziji da je Rusija prihvatila cjelokupni stav Ukrajine, s izuzetkom njenog stava o Krimu.

Ukrajinski Interfax također izvještava da će Turska vjerojatno biti mjesto gdje će se Vladimir Putin i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski sastati na mirovnim pregovorima. Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan nazvao je Putina i Zelenskog u petak “i čini se da je sa svoje strane potvrdio da su spremni dogovoriti sastanak u bliskoj budućnosti”, rekao je pregovarač David Arakhamia.

Pregovori proteklih dana bili su teški, javlja Reuters, a Kremlj je rekao da je jedan od ciljeva vojne operacije u Ukrajini obnova državnosti Donjecka i Luhanska unutar granica dogovorenih 2014. godine. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Anonimno
    #1 Anonimno 6 travnja, 2022, 21:22

    A KOJI JE TO???

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code