RUJANFEST JE NAJVEĆI SRPSKI DERNEK U ZAGREBU

RUJANFEST JE NAJVEĆI SRPSKI DERNEK U ZAGREBU

1. rujna, 2019.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

U desetak dana ugostit će najpoznatije srbijanske glazbene „cajke“. Već sada ističu da je „velika potražnja“. Nastupat će: Seka Aleksić, Bajaga i Instruktori, Željko Joksimović, Miroslav Ilić, Željko Samardžić, Dejan Matić, Ministarske i drugi. Pored glazbe, srpskih opanaka i šubara, brojne posjetitelje očekuju i volovi na ražnju i ostali srpski specijaliteti

Ne možemo ni zamisliti da neka skupina poznatih hrvatskih pjevača, osobito onih koji na svojem repertoaru imaju hrvatske domoljubne pjesme, budu gosti na nekom beogradskom ili leskovačkom festivalu

Napisao: Mladen Pavković

Ljubitelji  glazbe u Zagrebu (svaka čast iznimkama) su poludjeli za srpskim cajkama. Nema mjeseca a da neki srbijanski pjevač ne napuni dvoranu Vatroslava Lisinskog ili Arenu. Kad oni pjevaju, odnosno zabavljaju publiku, čovjek se osjeća „kao u Srbiji“. Plešu se i srpska kola, doziva Jugoslavija… U goste nam dolaze i oni koji su poput Miroslava Ilića, Bajage ili Lepe Brene u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata otvoreno stali na stranu srpskog agresora.

Nema granica

U tome su zasad najdalje otišli organizatori zagrebačkog Rujanfesta, koji će početi 13. rujna pokraj jezera Bundek. Naime, u desetak dana ugostit će najpoznatije srbijanske glazbene „cajke“. Već sada ističu da je „velika potražnja“. Nastupat će: Seka Aleksić, Bajaga i Instruktori, Željko Joksimović, Miroslav Ilić, Željko Samardžić, Dejan Matić, Ministarske i drugi. Pored glazbe, srpskih opanaka i šubara, brojne posjetitelje očekuju i volovi na ražnju i ostali srpski specijaliteti.

Za srbijanske glazbene „cajke“ očito nema granica.

Te koncerte kao da organizira „filijala Milorada Pupovca“, tim prije što na njima mržnje prema svemu što hrvatski diše sigurno ne će nedostajati.

Uz to, ne možemo ni zamisliti da neka skupina poznatih hrvatskih pjevača, osobito onih koji na svojem repertoaru imaju hrvatske domoljubne pjesme, budu gosti na nekom beogradskom ili leskovačkom festivalu.

U Hrvatskoj je sve moguće. Za one koji organiziraju ovakve srbijanske fešte najvažnije je da dobro zarade, a to što će na takvu zabavu reći hrvatski stradalnici iz Domovinskog rata – tko ih, da ne kažemo što!

Ima naznaka da će ovaj festival posjetiti i „prvi glas Srbije“,  ministar vanjskih poslova ove države Ivica Dačić i da će navodno i on zapjevati jednu, pa da „slika“ o najjačoj srbijanskoj fešti usred Zagreba bude potpuna. Možda mu se pridruži i Milan Bandić, s bedžom Tita na reveru kaputa.

Pojedine hrvatske tvrtke

Nu, šalu na stranu. Ovaj srbijanski dernek do daljnjega  treba otkazati, jer ne donosi nikakvu zabavu nego mržnju i samo mržnju  prema Hrvatima i Hrvatskoj. To je, bojimo se, ali ne treba i biti, i cilj organizatora.

I na kraju – tko to sve plaća? Od ulaznica se takvi programi ne mogu financirati, pa se bojimo da se nešto takvo „groznomorno“ ne financira  iz „kese“ hrvatskih građana i pojedine velike hrvatske tvrtke, koje manje-više ne žele ni čuti za donacije  kad su slični, ali hrvatski obojeni programi u pitanju. T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Maria Guadalupe
  #1 Maria Guadalupe 7 rujna, 2019, 02:12

  Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: ([email protected])
  Kontaktirajte putem aplikacije WhatsApp: +16014560144
  za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 4 rujna, 2019, 09:38

  Bravo Pavkoviću. Naše hrvatske pjevače poput Škore, Thompsona, Bulića, Šarića, i slične ne zovu u pulsku Arenu. I tamo je “ljetnji dernek.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Ano.1.
  #3 Ano.1. 3 rujna, 2019, 09:50

  To je sve davno organizovano i znano svima koji se imalo razumiju u tzv.”hrvatsku politiku”,koja traje o Khuena do danas,sjetite se (vi stariji) tzv.komunjarskih “karavana prijeteljstva” između Zagreba i Beograda (i bratno),to sada organizuju “potomci” tih “karavana” polutanaca,,Hrvateki ,samo i dalje “štundiraajte”,a ne pitate se tko to vodi “Zagrebačku kulturu”,kako se zovu i za koga rade ???

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. BOZANA TOPALOVIC
  #4 BOZANA TOPALOVIC 2 rujna, 2019, 09:56

  TREBA LI HITNI KREDIT
  Posudba kod nas znači brzu isplatu. poslujemo s ciljem zatvaranja transakcija na obostrano zadovoljstvo. U većini slučajeva novac ćete dobiti u istom danu ili čak u roku od 15 minuta nakon podnošenja zahtjeva. Računajući na nas možete spavati mirno i bez stresa.
     Čak i ako ste u crvenom stanju ili imate lošu kreditnu povijest, to ne znači da vam neće biti odobren kredit kod nas. u nekoliko koraka putem interneta i na računalu, tabletu ili pametnom telefonu ispunite zahtjev za kredit koji će odmah ići na obradu. obratite nam se s povjerenjem. kontaktirajte nas putem e-maila [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Cetnik Ilic Mrcajevacki
  #5 Cetnik Ilic Mrcajevacki 2 rujna, 2019, 09:15

  Dok se srbijanski kuruznjaci i trubaci Dragaceva izivljavaju na hrvatskom tlu, u Ludbregu srpce iz Mrcajevaca Miroslav Ilic “peva svoju”: “Posla majka sina da trazi, pa se javlja djeneralu Drazi. Djenerale gdje moje dete? Cuvaju ga vlaske bajonete…”. Bas lepa pesma, kao i misli Aleksandra Vuccic Pickoustoga, koji je 1990. bios Delijama na Maksimiru, a sada je pronasao i jedan usrani, ispravan tenk T-55 zarobljen u hrvatskom muceniku Vukovaru. Bas lepa prica glinskoga huskaca, a zaboravlja da Blago Zadro, Marko Babic i drugi bojovnici nisu dopustali srbijanskim smradovima da iz grada odu zivi i u ispravnim gusjenicarima.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Anonimno
  #6 Anonimno 1 rujna, 2019, 23:36

  Točno. I točka.

  Odgovorite na ovaj komentar

<