ROMAN ANĐELKA VULETIĆA PREDSTAVLJEN U AMSTERDAMU

ROMAN ANĐELKA VULETIĆA PREDSTAVLJEN U AMSTERDAMU

9. studenoga, 2015.

Picture 031
Roman Anđelka Vuletića „Poraz osvetnika“ predstavljen u petak 6. studenog 2015. u poznatoj knjižari Pegasus u Amsterdamu uz mnoštvo posjetitelja kad su ga predstavljale književnica dr. sc. Željka Lovrenčić i Sanja Kregar, urednica i voditeljica nizozemske nakladničke tvrtke KLIN koja ga je i objavila u svojoj nakladi.
Dopredsjednica Društva hrvatskih književnika dr. sc. Željka Lovrenčić od 5. do 8. studenoga gostovala je u Amsterdamu u kojemu je na nizozemskom predstavljena novoobjavljena knjiga Anđelka Vuletića „Poraz osvetnika“ u inačici naslovljenoj Wraak, za kojega je prjevod načinila Sanja Kregar koja ga je objavila u svojoj nakladničkoj tvrtci KLIN.
Knjiga je predstavljena u petak 6. studenog 2015. u poznatoj u amsterdamskoj knjižari Pegasus uz nazočnost birane publike kad su o njoj dojmljivo govorile hrvatska književnica Željka Lovrenčić i urednica Sanja Kregar, a ulomke iz knjige čitao je knjižar Wim Bosch, a prikazan je i kratki isječak s govorom autora.
Kao voditeljica nakladničke tvrtke u Nizozemskoj Sanja se Kregar najozbiljenije bavi promidžbom hrvatske književnosti u Nizozemskoj. Pritom značajno mjesto u obiteljskoj djelatnosti i nakladničkoj tvrtci zauzima i suprug gospođe Kregar, gospodin Win Boonstra.
Među ostalima, na predstavljanju su bili nazočni hrvatski diplomat u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Nizozemskoj Davor Ljubanović sa suprugom, predstavnici uprave zaklade KLIN, direktor radio i TV postaje Human Bert Janssens, ugledna teologica i filozofica i urednica Maria Post, autor hrvatsko-nizozemskog rječnika Radovan Lučić Lutz, ugledni nizozemski pjesnik Kess van Meel, prjevoditelji i pripadnici hrvatske zajednice u Amsterdamu.
Sve u svemu nakon više nego uspješnog predstavljanja romana Anđelka Vuletića „Poraz osvetnika“ u Amsterdamu, dogovorena je moguća daljnja suradnja Društva hrvatskih književnika s nakladničkom tvrtkom Sanje Kregar KLIN, baš kao i s nizozemskim kolegama.
Ivan Raos T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code