RIJEČ KONZERVATIVNA REVOLUCIJA JE GLUPOST

RIJEČ KONZERVATIVNA REVOLUCIJA JE GLUPOST

30. ožujka, 2017.

 

 

Da bi se sačuvao nedirnuti komunistički sustav, komunistički antifašizam i veličina Tita sljedbenici komunističkog sustava lupetaju o opasnosti od konzervativne revolucije. Oni opravdane zahtjeve da se suprotstavimo recikliranim komunističkim idejama i ideologijama proglašavaju konzervativnom revolucijom. Sama riječ konzervativna revolucija je glupost jer konzervativci su pristalice tradicije, suprotstavljaju se brzim promjenama, dakle svakoj revoluciji, jer je svaka revolucija traženje brzih radikalnih promjena i to u pravilu nasilnim putem.

Napisao: prof. dr. sc. Zdravko Tomac (zbog opsega tekst orginalnog naslova naziv “Demonizam zločinačkog titoističkog sustava” uz dozvolu autora eksluzivno objavljujemo u dva dijela)

U zadnje vrijeme dogodilo se nekoliko značajnih događaja koji ne samo otvaraju mogućnost nego i traže da se preispita novija hrvatska povijest, da se u temeljima raskrinkaju lažni mitovi koji su nametnuti hrvatskom narodu kao navodno zločinačkom narodu, da se konačno kaže istina o Titovom zločinačkom sustavu te da se ustvari napiše nova istinita hrvatska povijest,

povijest II. Svjetskog rata u Hrvatskoj, stvaranje i djelovanje NDH, komunistička revolucija kao i sve ono što se događalo 45. godine u provođenju komunističkog genocida nad hrvatskim narodom. Došlo je vrijeme, ustvari zadnji je trenutak da se utvrdi istina, jer bez istine neće biti moguće konačno zaustaviti krvave hrvatske mostove sukobljenog ideološki podijeljenog hrvatskog naroda.

Ideja hrvatske države

Mrzitelji ne samo svake hrvatske države nego i svake ideje suverene hrvatske države cijelo vrijeme bezbroj puta su ponavljali veliku laž i podvalu da hrvatska država nije moguća osim kao ustaška država te dodavali da je svaka ideja hrvatske države zločinačka ideja te da je zato i današnja hrvatska država nastavak Pavelićeve ustaške zločinačke NDH.

Upravo u dane kada je konačno probijena šutnja u medijima i javnosti o strašnim komunističkim zločinima bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić izrekao je strašne laži koje se ne smiju prešutjeti. Rekao je da je Tito najveći sin hrvatskog naroda. To je rekao upravo u vrijeme kada je Roman Ljeljak u dokumentarnom filmu dokazao da je Tito naredio strašne masovne zločine i pokolje jedne od najtežih u povijesti. Postoje kosti i drugi dokazi da je pod vodstvom Tita u Hudoj jami ubijeno tri tisuće ljudi odnosno da su mnogi živi zakopani a da je među njima bilo dosta žena i djece. Dokazano je da je to bio organizirani zločin, dobro pripremljen i savršeno izveden, pravo remek djelo zločinačkih umova. Ako se tome doda da postoje kosti, dakle corpus delicti, 140 tisuća Hrvata samo u Sloveniji, strašno je kada se i dalje govori o Titu kao najvećem sinu hrvatskog naroda. Time se vrijeđaju svi pripadnici hrvatskog naroda i hrvatski narod u cjelini, jer kakav smo mi to narod ako nam je najveći sin strašni monstruozni zločinac koji je dao pobiti stotine tisuća ljudi.

Slična je bila izjava Zorana Milanovića da je Tito najbolje što su Hrvati imali.

Mesić je još nešto rekao što je jednako strašno. Rekao je da je NDH bila i u ideji i u praksi zločin. Dakle, on je proglasio zločinom samu ideju hrvatske države, čime nameće novu stigmu Hrvatima i staje uz bok radikalnom četništvu i velikosrbima koji sustavno svaku ideju hrvatske države proglašavaju zločinačkom i ustaškom.

Takve lažne optužbe slušamo godinama. Sa tim lažnim optužbama velikosrbi su krenuli i u agresiju na Hrvatsku i pokušali ognjem i mačem spriječiti stvaranje suverene hrvatske države.

Dakle, te izjave i te podvale nisu ništa novo, novo je što sada one dolaze iz vrha hrvatske vlasti. Milanović je bio predsjednik Vlade i predsjednik SDP-a, a Mesić je bio dvostruki predsjednik Hrvatske, predsjednik Vlade, predsjednik Sabora, član Predsjedništva SFRJ u ime Hrvatske, dakle čovjek koji je bio dugo vremena u vrhu vlasti, zato je njegova izjava teška i opasna pogotovo ako se na nju ne reagira. Stipe Mesić je moralno osuđen kao veleizdajnik od Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta zajedno s Titom, njegovim najvećim sinom hrvatskog naroda.

Svjedoci smo i novih podvala i pokušaja proglašavanja ustašama dva ključna čovjeka novije hrvatske povijesti, prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

Ustaša u partiji

Od početka borbe za suverenu državu Tuđman se krivotvorinama i lažima optužuje da je ustaša i da je sadašnja Hrvatska, koja je stvorena u Domovinskom ratu, bila i ostala ustaška država, da su Hrvati nad Srbima kroz povijest činili genocide i da je u tom slijedu genocida ′91. učinjen novi, a da se danas sprema novi genocid, kako tvrde najviši dužnosnici Srbije, kako bi se istjerali i preostali Srbi iz Hrvatske. Zato se, ovih dana, ne slučajno, u jednim novinama u Hrvatskoj objavljuju navodni dokumenti kako je Tuđman već 1942. godine bio suradnik ustaških tajnih službi. Dakle, da je bio od 42. već ustaša koji se ubacio u komunističku Partiju.

Još je veći napad na blaženog kardinala Alojzija Stepinca. Iako činjenice pokazuju da je Alojzije Stepinac bio borac za ravnopravnost vjera i naroda, da je spašavao ljude i da je žestoko osuđivao svaki totalitarni režim, bilo fašistički, nacistički bilo komunistički.

Tuđman i Stepinac, svaki na svoj način, utvrdili su istinu o Nezavisnoj državi Hrvatskoj. Oni su osudili, svaki na svoj način, ustaške zločine, rasističke zakone ali su branili pravo hrvatskog naroda na vlastitu državu te su tvrdili da počinjeni zločini režima ne mogu poništiti volju hrvatskog naroda i pravo hrvatskog naroda na vlastitu državu. U tom smislu su ne samo jasno objasnili nego i jasno postupali braneći i ideju samostalne hrvatske države tvrdeći da je NDH bila ne samo zločinački režim nego i hrvatska država kao izraz povijesnih težnji generacija i generacija hrvatskog naroda za vlastitom državom. Tu koncepciju sjajno je objasnio prvi hrvatski predsjednik u svom govoru ′94. godine u Australiji pred tisućama Hrvata iseljenika rekavši da Hrvati nisu fašisti, da se nisu borili za fašističku Hrvatsku nego da su išli u borbu za vlastitu državu, da su se borili za slobodu.

Dakle, došlo je vrijeme da se kaže istina o NDH, da se ide dalje od klišeja da su svi tamo bili ustaše i koljači, koji su hodali sa nožem u ustima tražeći Židove, Srbe i Rome da ih prikolju. Ta istina ne smije negirati počinjene zločine. Svaki zločin treba osuditi, ne smije se ni jedan relativizirati ni umanjivati, ali se mora također stati na kraj izmišljanju stotine tisuća pobijenih za koje nema nikakvih dokaza.

Činjenica je da o navodnim brojnim zločinima ustaša nema kostiju, nema ubijenih tijela. Komunisti su imali sedamdeset godina da utvrde istinu ali očito nisu željeli istinu jer da su pokušali iskopati tijela vidjelo bi se da se ne radi o stotinama tisuća žrtava te su se odlučili da izmišljaju žrtve stotina tisuća žrtava kako bi hrvatski narod lažima proglasili genocidnim narodom.

1700 masovnih grobnica

U borbi za istinu važno se držati činjenica, važno je raskrinkati lažne mitove. Zadnjih mjeseci postepeno se otkriva istina o komunističkim zločinima. Otkriveno je do sada preko 1700 skrivenih masovnih grobišta, stratišta i hudih jama. Utvrđeno je da se u njima nalaze stotine tisuća žrtava. Dakle, postoje dokazi o strašnim masovnim zločinima. Ti dokazi ruše komunističke laži i dovode u neugodnu situaciju komunističke povjesničare koji su kao kvazi znanstvenici potvrđivali laži i mitove. Profesor Jakovina, Markovina, Klasić i drugi, našli su se u vrlo neugodnoj situaciji kada su se suočili sa Romanom Ljeljakom, Josipom Jurčevićem , Igorom Vukićem, Stjepanom Razumom i drugim povjesničarima koji su svojim istraživanjima srušili lažni mit o navodno stotine tisuća ubijenih u Jasenovcu, kao i podvalu da se radi o 20- 30 tisuća komunističkih zločina.

Borba za istinu posljednjih dana konačno je dobila prostora i u hrvatskim medijima, jer su pravo na govorenje dobili povjesničari i istraživači i svjedoci koji su rekli istinu o strašnim masovnim komunističkim zločinima. Pred činjenicama desetke tisuća pronađenih kostura, koji su ubijeni na najstrašniji način, titoisti koji se i dalje ne žele suočiti s istinom napravili su jedan ustupak. Vidjeli su da se više ne može braniti laž da su komunistički zločini bili iz osvete i da su bili sporedna pojava i da nisu bili tako masovni odnosno da su bili u granicama onih zločina kako su se događali širom Europe, gdje su antifašisti ubijali fašiste ili one za koje su mislili da su fašisti. Kada su se suočili s činjenicama da su zločini u Titovoj Jugoslaviji, a posebno prema Hrvatima, bili najveći u Europi, da su bili najstrašniji i najokrutniji, da su imali prave karakteristike organiziranog genocida smislili su novu taktiku. Priznaju zločine ali odmah na stotinu načina tvrde kako se dva totalitarizma, ustaški i komunističko titoistički ne smiju izjednačavati odnosno da postoji bitna razlika. Tu se obnavlja ideja koju su branili i neki lijevi filozofi poput Sartra, nakon objave Crne knjige komunizma, u kojoj su dokazi o tome da su komunistički režimi ubili između 80 do 100 milijuna ljudi. Tvrde da je ideja komunizma tako velika i čista da i tako brojni zločini ne mogu umanjiti veliku ideju komunizma te da se komunizam ne smije kao totalitarni sustav uspoređivati s fašizmom i nacizmom.

Kada bih bio ironičan, a možda bih trebao biti ironičan, onda bih rekao da ima istine u tome da se ne mogu izjednačavati ustaški i komunistički zločini jer je komunističkih zločina bilo mnogo više nego ustaških jer su izvedeni na mnogo okrutniji i krvoločniji način od ustaških. Osim toga moglo bi se reći da za komunističke zločine postoje dokazi, postoje kosti a da su navodno veliki ustaški zločini samo priče koje su nedokazane jer kostiju nema.

Još je nešto bitno što se otkrilo i što mijenja hrvatsku povijest. Otkrilo se da je Jasenovac bio i radni logor, da nije istina da svi koji su ušli u taj logor nisu izašli živi. To ne umanjuje zločine koji su se dogodili ali nije istina da je Jasenovac bio logor za likvidaciju i za ubijanje, iako je bilo ubijanja koje se ne mogu ni sa čim opravdati.

Dakle, grupa znanstvenika koji su se organizirali u udrugu radi istraživanja istine o Jasenovcu postepeno ruši lažne mitove o hrvatskom narodu kao zločinačkom narodu.

Roman Ljeljak istražujući godinama Hudu jamu predočio je javnosti dokaze o zločinačkom karakteru odnosno demonizmu Titovog režima. Radi se o tako strašnim zločinima izvedeni na tako strašan i krvoločan način da se s pravom može tvrditi da je Huda jama jedan od najstrašnijih zločina u povijesti čovječanstva.

Sahrana dijela žrtava iz Hude jame povijesni je dan i nadam se da će biti ključna točka obrata u pisanju istinite hrvatske povijesti. Nažalost, do zadnjeg trenutka bili smo svjedoci medijske i političke blokade filma o Hudoj jami, ali i najave sahrane osam stotina žrtava iz Hude jame. Iako se stidljivo moglo saznati da će toj sahrani prisustvovati predsjednik Slovenije Borut Pahor i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović mediji su do samog dana sahrane o tome šutjeli. Još u utorak, 25.10., dva dana prije sahrane postojala je nevjerojatna blokada. Na prikazivanje filma o Hudoj jami došlo je nekoliko tisuća ljudi, tako da je film morao biti dva puta prikazan da bi ga barem dio ljudi mogao vidjeti. Usprkos takvom nezapamćenom interesu mediji su bojkotirali taj povijesni događaj. Osim TV ekipe Velimira Bujanca, nije bilo drugih televizija niti su glavni mediji zabilježili taj povijesni događaj. Sutradan, u srijedu 26.10., u emisiji Bujica prikazani su izvodi iz filma a Roman Ljeljak je govorio o neopovrgljivim činjenicama koji osobno optužuju Tita i vodstvo Partije kao najodgovornije za strašne krvoločne zločine. Ljeljak je sa čuđenjem konstatirao da nije mogao vjerovati da su mediji ignorirali prikazivanje toga filma.

Stav Vlade Andreja Plenkovića

Sutradan uoči sahrane u Mariboru događa se konačni obrat. Na prvoj sjednici Vlade novi predsjednik Vlade Andrej Plenković poručio je da je stav Vlade da je proces suočavanja s naslijeđem totalitarnih režima ne samo civilizacijski, moralni i politički doseg nego i važno institucionalno sredstvo za daljnju pluralizaciju, demokratizaciju hrvatskog društva. Između ostalog je rekao: “To znači da će Vlada, između ostalog, uložiti napor za uspostavu najprimjerenijeg institucionalnog i pravnog modela za istraživanje skrivenih masovnih grobnica, stvoriti zakonsku pretpostavku koja će istraživačima učiniti dostupnom cjelokupnu arhivsku građu, a žrtve će napokon dobiti pravo na grob i spomen i postati dio pomirenog kolektivnog nacionalnog pamćenja.”

Kada je rečeno da će pored predsjednika Sabora, na čelu saborskog izaslanstva doći u Maribor premijer Plenković sa predstavnicima Vlade, konačno je razbijena medijska šutnja i blokada o tom događaju. Međutim, i dalje su u glavnim medijima nastavili s krivotvorenjem istine. Nisu više mogli osporavati da su se zločini strašni i okrutni dogodili ali su pisali cijele traktate kako ti zločini ne dovode u pitanje hrvatski antifašizam niti povijesnu ulogu Tita odnosno kako se nikako ne smiju izjednačavati ustaški i komunistički zločini pričom o borbi protiv dva totalitarizma.

Dakle, tvrdi se kako je komunistički totalitarizam činio zločine ali da nije bio zločinački sustav. Ta teza da nije ispravno uspoređivati zločine ustaša i komunista postala je medijski hit.

Nastavila se stara priča- kako bi se opravdali komunistički zločini i demonizam komunističkog sustava nastavili su se izmišljati strašni zločini Hrvata u NDH, da je pobijeno stotinu tisuća Srba. Kada se zalažem da se suprotstavimo lažima o stotinama tisuća ubijenih u Jasenovcu i drugdje ni na koji način ne želim opravdati ustaške zločine.

Svaki zločin, bez obzira da li su ga počini ustaše ili komunisti, treba istražiti i osuditi. Nikada nisam opravdavao bilo koji zločin ili ga relativizirao ali sam se suprotstavljao lažima i lažnim optužbama, kojima je bio cilj da se nametne stigma hrvatskom narodu kao zločinačkom narodu.

Istinski antifašisti

Svi odgojeni u Titovoj Jugoslaviji bili smo izmanipulirani lažima i krivotvorinama. Trebalo je generaciji odgojenoj u Titovoj Jugoslaviji dosta vremena da se suoči s istinom, da se oslobodi mitova i nametnutih stavova. Neki su to uspjeli, prije ili kasnije, a neki nisu. U nas i danas ima dosta ljudi kojima je u mladosti uliveno u glavu agresivnom promidžbom da je Tito najveći sin hrvatskog naroda, da komunistički sustav nije bio zločinački, da su zasluge komunističkih antifašista neupitne i da se ne smiju dovoditi u pitanje.

Zato nam je potrebna i istina o antifašizmu. Moramo razlikovati istinski hrvatski antifašizam i njegov doprinos hrvatskoj slobodi od komunističkog antifašizma kojim se služe komunisti da bi opravdali svoje zločine i svoj totalitarni teror koji se dogodio uspostavom Titove komunističke Jugoslavije 1945. godine u kojoj su poništeni svi dosezi hrvatskog antifašizma.

Istinski hrvatski antifašisti bili su Istrijani, bili su Dalmatinci koji su se suprotstavili Italiji i Mussoliniju, koji su se borili da ti dijelovi hrvatske domovine budu oslobođeni od talijanskog fašizma. Istinski hrvatski antifašisti bili su HSS-ovci i velika većina domobrana koja je odlazila u partizane s uvjerenjem da će se ostvariti slobodna i samostalna Hrvatska, da će se ostvariti nacionalne, vjerske i građanske slobode, da fašizam neće zamijeniti Staljinizam.

Istinski antifašisti bili su i mnogi komunisti Hrvati, koji su vjerovali da ZAVNOH i slobodna Hrvatska nije floskula i prevara.

Hrvatski narod u to vrijeme bio je seljački narod, zato su mnogu partizani, antifašisti išli u borbu za slobodnu Hrvatsku vjerujući da im nova Hrvatska neće oduzeti imovinu nego da će ostvariti parolu “zemlja seljacima.” Prevareni su, jer umjesto zemlje dobili su teror, oduzimanje zemlje i pod strašnom prinudom učlanjenje u seljačke radne zadruge. Tko se bunio, tko nije slušao bez obzira što je bio u partizanima završio je u zatvoru ili čak ostao bez glave. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. .FRANO
  #1 .FRANO 8 listopada, 2018, 21:45

  PROMOCIJA ,PASQUILNE PISANIJE,POŠTOVANOG,GOSPODINA TOMCA,JE CIVILIZACIJSKA I DRUŠTVENA SRAMOTA DRUGE DEKADE 21-VOG STOLJEĆA.
  TOMCA POZNAJEM ,DUGO ,NE OSOBNO, VEĆ PREKO NJEGOVIH JAVNIH ISTUPA ,USMENO ILI NEUKIM ,STEPINČEVSKIM,KLERIKALNO-NACI-ŠOVINISTIČKIM PISANIJAMA ,KOJE SU UVIJEK NA DNU JEDNE UMNE SPOZNAJNE SUŠTINE, KOJE UVIJEK GRANIČE SA ONIM PITANJEM,JESMO LI SE TO OPET VRATILI U SREDNJI VIJEK ,U VREMENA KRŠĆNSKE, ZLOČINAČKE NAKAZNOSTI , PA OSIM OVOG ,VLADAJUĆEG,KAPITALISTIČKO-ROBOVSKOG SUSTAVA PROIZVODNH ODNOSDA, ČIJI JE POKROVITELJ I PROFITNI DIONIČAR ,ZLOČINAČKA KATOLIČKA CRKVA ,KOJA SVE VIŠE NASLUĆUJE SVOJU PROPAST, JER VISOKI STUPANJ RAZVOJA PROIZVODNIH MATERIJALNIH SNAGA JOJ NAJAVLJUJE PORAST DRUŠTVENE SVIJESTI ,KAKO INDIVIDULNE TAKO I KOLEKTIVNE ,KOJA PRATI RAZVOJ PROIZVODNIH MATERIJALNIH SNGA I POTREBU DA SE GRADE I DRUGAČIJI DRUŠTVENI I DRUŠTVENO-PROIZVODNI ODNOSI ,KOJI VIŠE NE MOGU BITI PODLOŽNI KRŠČNASKOJ-KLERIKALNO-PROFITABILNOJ,ZLOČINAČKO-PLJAČKAŠKOJ MITOLOGIJI, ZBOG ČEGA SE CRKVA, POSEBNO OSORNO ,NASILNO I SVE AGRESIVNIJE, POSTAVLJA NAUSPROT NOVIM DRUŠTVENIM SPOZNJAMA KOJE ,KAKO REKOH ,SLIJEDE RAZVOJ PLANETARNE TEHNIKE I TEHNOLOGIJE.
  PA OVAKVI SLJEDBENICI ,U GODINAMA ,KAO ŠTO JE NAŠ POŠTOVANI,TOMAC I SVI TAKVI TOMCI ,STEPINČEVSKI SLJEDBENICI, A NAJĆEŠĆE SU I POTOMCI NJEGOVIH BOJOVNIKA IZ VREMENA III-ĆEG REICHA ,KADA SU NA OVIM NAŠIM PROSTORIMA BALKANA ,U SLUŽBI III-ĆEG REICHA, KAO DRAKULE I VAMPIRI ,ONAKO ,KRIŽARSKI SE PREDICIRALI GENOCIDNIM ZLOČINIMA ,SVOJSTVENIM DUHU KŠĆANSKE CRKVE ,KROZ NJENU POVIJEST POSTOJANJA I DELANJA, O ČEMU JE I SADAŠNJI PAPA U OSTAVCI,BENEDIKT XVI-TI NEGATIVNO GOVORIO NA JEDNOM MEĐURELIGIJSKOM SKUPU U TALIJANSKOM GRADU ASSISSIU,PRIJE 5-6 GODINA.PA NIJE NIKAKVO ILI NOVO IZNENAĐENEJ ,DA OVAKVI TOMCI I MNOGI SLIČNI ,ILI ISTI TOMCI ,ODNOSNO SLEDBENICI ZLOČINAČKOG KRŠĆANSTVA ,POSEBNO KLATOLIČKE RIMSKE CRKVE , SE OVAKO AGRESIVNIO LAJAČKI ,DRUŠTVENO-UVREDLJIVO OGLAŠAVAJU ,NASUPROT ONOJ VELIKOJ ILI NAJVEĆOJ VEĆINI GRAĐANA NARASLE MASOVNE DRUŠTVENE I INDIVIDULANE SVIJETI , KOJI SE PROTIVE DA SE OVAKVI KATOLIČKO-ZLOČINAČKI DRIPCI ,OGLAŠAVAU ,UVREDLJIVO,ZLOČINAČKIM PISANIJAMA ILI JAVNOM RETORIKOM.
  PA TREBA ZKLJUČITI ,DA JE JUČERAŠNJA PROMOCIJA TOMČEVE PISANIJE ,PROTEKLA U UVREDLJIVOJ DRUŠTVENOJ I INDIVIDUALNOJ SLICI ,KOJU SU ,ONAKO KRŠĆANSKI,KLERIKALNO-NACISTIČKO-ŠOVINISTIČKI ,PREDICIRALI MNOGI,TITULIRANI AKADEMICI,TUĐAMN-STEPINČEVSKE,STALEŠKE AKADEMIJE .PA DA SE NEKIM ČUDOM, KOJE NIKDA NIJE POSTOJALO NITI ĆE POSTOJATI ,APSTRKTNO GOVORIM, PROBUDI VELIKI FILOZOF ,HEGEL,DO SADA NAM OSTAVLJENOG, NENADMAŠNOG UMOVANJA ,I POSLUŠA SADRŽAJ PISANIJE KOJA JE PREDMET OKUPLJANJA ,TAKOZVANE HRVATSKE INTELIGENCIJE, PITAO BI SE ,U KOJE POVIJESNO VRIJEME ,LJUDSKE CIVILIZACIJE ,STE SE VRATILI, VI POŠTOVANI GRAĐANI HRVATSKE.?????

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code