RIJEČ GENOCID

RIJEČ GENOCID

19. svibnja, 2024.

 

 

Nakon što je u petak usuglašen konačni tekst Rezolucije o genocidu u Srebrenici, propali su svi mogući pokušaji da se umanji značaj rezolucije.

A prljavih poteza je bilo sa skoro svih strane.

Raspravljajući o amandmanima pokušalo se podmetnuti da se radi o “drugim odgovornostima”, a ne – krivičnoj odgovornostima, kao i o ukupnoj odgovornosti zasnovanoj na međunarodnom pravu.

Ambasador BiH pri Ujedinjenim nacijama (UN) Zlatko Lagumdžija još sinoć oglasio na platformi X, gdje je, na početku objave, naveo:

– Šutili smo negatorima genocida dok su slavili i “zakazivali” pa “otkazivali” nepostojeća zasjedanja Generalne Skupštine UN kao i dok su se “obračunavali” sa “Rezolucijom o genocidu u Srebrenici 1995” prije nego su je pročitali i dok tekst nije bio ni završen.

Njima je, nastavlja, smetala “samo” jedna riječ: GENOCID.

– Srebrenica je posljednjih mjeseci ponovo vraćena na globalnu scenu – simbol borbe za pravdu, istinu, pomirenje, učenje, prevenciju genocida i u konačnici simbol borbe protiv negiranja genocida. Od toga niko više ne može “pobjeći”, poručio je Lagumdžija, te dodao:

– Negatori genocida su počeli i slaviti tvrdeći da se zasjedanje odgađa sve dok se ne otkaže. Za svaki slučaj, eventualno glasanje u kojem bi bili poraženi, počeli su slaviti kao pobjedu. Ovim putem i časne ljude, kao i dušmane, obavještavam. Danas je usaglašen konačni tekst Rezolucije o kojem će se Generalna skupština UN izjasniti 23.5.2024. Do tada ćemo biti najbolja verzija nas samih. Učinićemo sve što moźemo – kao i prethodnu godinu, poručio je.

IZVOR: www.oslobodjenje.ba T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Miss Tereza
  #1 Miss Tereza 22 svibnja, 2024, 20:00

  Dobre vijesti za mene i vas, zovem se TEREZA i moram vam ispričati kako sam doživjela ponudu kredita od 35,000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu što sam naišao na gospodina Harry Bryan, izvršnog direktora SMART LOAN FUNDS, imaju sjedište u Americi, a također djeluju u svim europskim zemljama. Dobio sam savjet kolege i savjetovat ću svima koji trebaju zajam da koriste njihove usluge kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-pošte ([email protected]} WHATSAPP: {+385 91 560 8706} Brzo kontaktirajte danas i dobijte svoj zajam od njih na stopu od 3 %. Obećajte da ćete reći ljudima i podijeliti njegov dobar rad nakon što dobijete zajam. ================

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. TEREZA
  #2 TEREZA 19 svibnja, 2024, 15:04

  Dobre vijesti za mene i vas, zovem se TEREZA i moram vam ispričati kako sam doživjela ponudu kredita od 35,000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu što sam naišao na gospodina Harry Bryan, izvršnog direktora SMART LOAN FUNDS, imaju sjedište u Americi, a također djeluju u svim europskim zemljama. Dobio sam savjet kolege i savjetovat ću svima koji trebaju zajam da koriste njihove usluge kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-pošte ([email protected]} WHATSAPP: {+385 91 560 8706} Brzo kontaktirajte danas i dobijte svoj zajam od njih na stopu od 3 %. Obećajte da ćete reći ljudima i podijeliti njegov dobar rad nakon što dobijete zajam. …..

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. TEREZA
  #3 TEREZA 19 svibnja, 2024, 15:03

  Dobre vijesti za mene i vas, zovem se TEREZA i moram vam ispričati kako sam doživjela ponudu kredita od 35,000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu što sam naišao na gospodina Harry Bryan, izvršnog direktora SMART LOAN FUNDS, imaju sjedište u Americi, a također djeluju u svim europskim zemljama. Dobio sam savjet kolege i savjetovat ću svima koji trebaju zajam da koriste njihove usluge kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-pošte ([email protected]} WHATSAPP: {+385 91 560 8706} Brzo kontaktirajte danas i dobijte svoj zajam od njih na stopu od 3 %. Obećajte da ćete reći ljudima i podijeliti njegov dobar rad nakon što dobijete zajam.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code