RAZMETLJIVI REFORMIST ČAČIĆ

RAZMETLJIVI REFORMIST ČAČIĆ

5. srpnja, 2021.

 

Zašto se sveznajući Radimir Čačić, raniji Pusićkin haenesovac i sadašnji reformist, razmeće činovima? Ispada po svemu da je za Domovinskoga rata sam oslobodio Varaždin, pa kad baš on veli “Želim strasno da prestane ova opća pljačka!”, kako mu vjerovati….Kad zna da je s svojim Coningima ostao dužan Židovima, da je ne baš pošteno odradio objekte u Dubrovniku i Zadru, obogatio se  kao Krez. U ratu je, međutim, bio je vozač podrumski stacionirana kriznoga stožera, a upravo je legendarna priča o njegovu vojnom promaknuću u nesvakidašnjem, nevojničkom ambijentu hotela “Turist” u Varaždinu

Napisao: Josip Frković

Potpuno je u pravu koprivnički novinar i prvoborac Domovinskoga rata, Mladen Pavković, kad u naslovu kritičkoga teksta o jedva smijenjenom varaždinskom županu, ucjenjivaču Vlade i njene parlamentarne većine, kaže “Narod je birao župana,a ne glupana”.

Naime, Čačić, koji je na radost mnogih Zagoraca od Anđelka Stričaka (HDZ) glatko izgubio mjesto varaždinskog župana, i dalje prodaje „limunadu“ da od Andreja Plenkovića za taj jedan jedini glas traži i zahtijeva projekt brze pruge Zagreb-Varaždin- Čakovec, a onda i od Varaždina do Lepoglave. Njegov stil javnoga bahata nastupanja naslijedio je i njegov politički šegrt iz Petrinje a krivac poslijepotresnoga kaosa, sumnjivih radnji s humanitarnom pomoći  i visokoga minusa u gradskoj blagajni, nedavno umirovljeni šef srušena grada i bivši saborski zastupnik Darinko Dumbović, koji ga je kao domaćin često odvodio na druženja u restoran-izletište sa srnama Tišinić u Taborištu. Osobito iza 2013. kada je 60-godišnji Dumbović navodno diplomirao na srbijanskom  menadžerskom studiju. Treba se iste te obiteljski prebogate osobe Radimira Čačića iz baroknoga grada sjetiti kad je bahatim sveznanjem bio ministar gospodarstva. Štoviše, kad je tome pridodao i vrhunsku (sovjetsku) funkciju prvoga potpredsjednika Vlade RH koji je u gradnji hrvatskih autocesta raspolagao milijardama državnoga novca.

Užasan krimen s mađarske autoceste

U tisućama slučajeva krajnje neodmjeren, drug Ratko je na Markovu trgu u svom stilu službeni automobil ostavljao baš na mjestima označenim prometnim znakovima očiglednih zabrana, da bi se potom prepuštao dijalogu  s prometnim policajcem. Posebno životno poglavlje Savkina miljenika bila je prometna nesreća u Mađarskoj, kada je u silovitu naletu stranačkoga “lexusa” izazvao sudar i smrt dvoje tamošnjih državljana umirovljenika. Prilikom očevida, mađarska policija pronašla je na suvozačkom mjestu aktiviran krajnje optužujući zračni jastuk. Je li u gužvi iza sudara poznata antifa i tada još prijateljica Radimirova Vesna Pusić krajnje prisebno i bez osvrtanja na posljedice vozačeva divljanja napustila mjesto nesreće dosad se samo nagađa. Poslije svega, simbolično osuđeni ljubitelj svečanih grofovskih balova Čačić postao je zatvorski knjižničar i igrač tenisa u  Valbandonu.  U redovitim posjetima osuđeniku – čak i automobilom grada Varaždina – glavna je bila reformistica Natalija Martinčević,  kasnija osobna savjetnica Čačićeve u županijskoj palači i trenutna zamjenice u Hrvatskom saboru.

Vozač kriznoga stožera Varaždina

Zašto se sveznajući Radimir Čačić, raniji Pusićkin haenesovac i sadašnji reformist, razmeće činovima? Ispada po svemu da je za Domovinskoga rata sam oslobodio Varaždin, pa kad baš on veli “Želim strasno da prestane ova opća pljačka!”, kako mu vjerovati….Kad zna da je s svojim Coningima ostao dužan Židovima, da je ne baš pošteno odradio objekte u Dubrovniku i Zadru, obogatio se  kao Krez. U ratu je, međutim, bio je vozač podrumski stacionirana kriznoga stožera, a upravo je legendarna priča o njegovu vojnom promaknuću u nesvakidašnjem, nevojničkom ambijentu hotela “Turist” u Varaždinu. Poznato je da se prvi zapovjednik varaždinske 104. brigade HV-a pukovnik Ivan Rukljić dobrano naratovao i vidao svoje i rane suboraca, kad je na neuobičajeno hotelsko promaknuće doputovao časni general HV-a i osloboditelj Banovine pok. Petar Stipetić. Uza već serviranu vruću juhu, Stipetić je zaboravio aktovku s tekstom ukaza nesretnoga predsjednika i Tuđmanova nevjernoga generala Stipe Mesića, koji Radimir Čačića proglašava drugostupanjskim pričuvnim činom brigadira?!

Za prve branitelje hrvatskoga sjevera od 8. svibnja 1991. i utemeljenja brigade Varaždinaca svi su već zaboravili, ipak pukovnik Ivan Rukljić dobio je na obljetnicu osnutka brigade zasluženo odličje, a  Čačić svoju neutemeljenu vjernost obrani domovine i parlamentarnoj većini pokušava i dalje nametati političkom trgovinom “na lokalnoj i nacionalnoj razini”. Kao da jedino o njegovoj mudrosti i političkoj prosudbi ama baš sve ovisi. T

40 komentara

Uskoči u raspravu
  1. best way to take azithromycin
    #1 best way to take azithromycin 28 studenoga, 2021, 17:03

    Quality content is the crucial to invite the users to visit the web site, that’s what
    this web page is providing. http://herreramedical.org/azithromycin

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code