RADIO PETROVA GORA

RADIO PETROVA GORA

26. listopada, 2017.

 

 

Ako je suditi prema najavama zagrebačkog Pupovčeva “Srbobrana”, kopija “Veritasa” Save Štrpca, IDC Banovine i Korduna, u čijem će sastavu djelovati i manjinski srpski radio, proradit će uskoro pod vodstvom pričuvnoga pukovnika krajinske i srbijanske mirnodopske armije ministra ratnoga Vulina, te pulmologa Bolnice u Petrinji, dr. Dušana Bjelajca. Pomagat će mu Glinjanka gospođa Bakšić i bivši yugo-milicajac Dragan Ivković. U spomen na ratne početke RPG-a, zaljubljenik u informativni i glazbeni program te okupatorske postaje, Željko Kresojević iz Holandije, uza svoj je uradak priložio i fotografiju s vrha sada već očerupana partizanskoga aluminijskoga spomenika. Radi se o postavljanju odašiljačkoga tanjura, namjesto zračne antene, čiji stup iza župne katoličke crkve sv. Petra i Pavla još uvijek stoji. Osim “pesnika” Mile Dakića, prepoznajemo i novinara “iz šuma krajine”, bivšeg “vjesnikovca” i novinara “Arene”, odnosno direktora Spomen-doma boraca NOR-a na Zrinskoj gori, rođena Klasničanina Vukašina Zorića. Dotični je Zorić Zagreb, ondašnju Ulicu proleterskih brigada, stan GK SSRNH i i novinarsko-političku družbu neopozivo napustio 1991.

Dio koji se nikad nije promjenio, čak ni u ratu, bile su želje i pozdravi. Tako negdje 1992. godine u emisiji želja Danijela i Nikolina (tako se zvalo pola kordunaških curica rođenih u Karlovcu ranih osamdesetih godina… valjda po babama Zorkama, Anđelijama, Milicama) pozdravljaju svoga tatu na VBR-ima i kapetana “Ledenog” kod Vračara na Bukovici. Dalibor i Danijel što su dobili imena po đedovima Milošu, Radi, Đuri, pozdravljaju svoga čiču Jovicu na minobacačima 120 mm…(H.P.) T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. press boys
  #1 press boys 1 studenoga, 2017, 19:10

  Ma tko im samo da Odobrenje za rad u RVATSKOJ.
  Sjetimo se kako su samo pljuvali po HRVATIMA 91.
  O četničkom pokretu posebno, iako u drugom svjetskom ratu na ovom području nikada nije bilo četnika.
  Oni koji su to propagirali 91. bili su UVEZENI iz Srbije.
  A ovi s radio petrove gore u to su doba ometali signale svih hrvatskih radio – postaja.
  dajte im samo još pridružite ratka Dmitrovića kojem je kao novinaru HRVATSKA dala kruh u ruke, a onda je DEVEDESETE u VEČERNJIM Novostima pisao kako Ništa nije bolji bio niti ZORIĆ dok je napustio Arenu.
  zašto ih naše pravosuđe ne procesuira.
  Zar se boje jednog Pupovca.
  Ma neka budu manjina kad drugo i nisu.
  Baš me zanima STRATEGIJA i način emitiranja programa i njihova KONCESIJA.
  Vlasnici HRVATSKIH RADIO POSTAJA itekako mnogo plaćaju državi na koncesije.
  HRVATSKI NOVINARI SAD DIGNITE GLAS PROTIV…..Ako treba sadašnji i bivši novinari idemo pred MINISTARSTVO protestirat….Neće nama oni koji su bili protiv HRVATSKE sad upadat u eter…..Ionako ima previše postaja na ovako malom prostoru.
  ,

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code