PRVA KNJIGA IZ BIBLIOTEKE “MEMORIJA I GRAD” NAKLADE AGM

PRVA KNJIGA IZ BIBLIOTEKE “MEMORIJA I GRAD” NAKLADE AGM

23. prosinca, 2012.

121221 Promocija knjige Gjure Szabe

Knjiga povjesničara, konzervatora i muzeologa Gjure Szabe (1875. – 1943.) “O Zagrebu”, kojom je naklada AGM počela novu biblioteku “Memorija i grad”, predstavljena je danas u palači Dverce, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića. 
Knjiga “O Zagrebu”, koju je priredila Snježana Knežević, na 256 stranica donosi tekstove posvećene arhitektonskoj baštini Zagreba od 17. do početka 20. stoljeća, tekstove o Kaptolu, katedrali, Dolcu i dr.
Gotovo svi su opremljeni novim slikama koje podcrtavaju sadržaj i poruku, a težište nije samo na spomenicima nego i ljudima koje obilježavaju epohu. 

Gjuro Szabo zapamćen je kao autor sinteze koja pokazuje povijest grada Zagreba od početka do sredine 20. stoljeća. Od njegovog znanstvenog i spisateljskog opusa, koji broji tristotinjak studija, rasprava, eseja, feljtona i kritika, gotovo trećina posvećena je Zagrebu. 

Naklada AGM će u novoj biblioteci “Memorija i grad” objavljivati pretiske starih i niz novih izdanja autora iz područja kulturne povijesti naših gradova.

IZVOR:www.zagreb.hr/HINA

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code