PRIJEM ZA NOVINARE U PALAĆI DVERCE

PRIJEM ZA NOVINARE U PALAĆI DVERCE

31. siječnja, 2013.

Palača Dverce Zagreb

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je na tradicionalnom novogodišnjem prijemu za novinare ocijenio kako već dugi niz godina dobro surađuje s novinarima te izrazio uvjerenje da će tako biti i sljedeće godine.
Zahvalio je novinarima na suradnji naglasivši da je Zagreb prepoznat kao istinska europska metropola, ne samo zbog odgovorne uprave, nego i zbog dostupnosti informacija te analitičkom i istraživačkom novinarstvu.

“Politika bez etike i odgovornosti nije politika, a novinarstvo bez istraživanja i otkrivanja događaja i afera nije novinarstvo. To što radite, radite i ubuduće jer je to najbolji način i put da nam pomognete da otkrivamo i ispravljamo greške, dnevno i ‘u hodu'”, rekao je poručivši kako je dosad ionako sve napravio samo “s grešnima”.
Pritom je dodao kako je i sam grešan i nesavršen. “Bez obzira što sam grešan i nesavršen, još uvijek sam najbolji”, rekao je Bandić.
“Imamo još dosta za napraviti i pozivam vas da i ubuduće zajedno radimo na prepoznatljivom zagrebačkom štihu i da sačuvamo šarm Zagreba i njegovu ljepotu, kao što smo to činili i do sada”, poručio je Bandić novinarima.

Na kraju je citirao riječi Veselka Tenžere koji je rekao da su novinari i političari kao bankari – kad jednom izgube povjerenje, teško će ga vratiti – te naglasio da je upravo to crta koja se ne smije prijeći.

U ime Hrvatskoga novinarskog društva i svih novinara koji prate rad gradskih vlasti, gradonačelnika Bandića pozdravila je novinarka Ana Raić Knežević.

Upozorila je na teško stanje u novinarskoj struci i ukazala na podatak da je više od 700 novinara trenutno ‘na burzi’.

Na prijem za novinare u Dvercu odazvalo se stotinjak predstavnika raznih redakcija. Između ostalih viđeni su: Juraj Hrvačić, Sonja Šarunić, Dragutin Lučić-Luce, Velimir Bujanec, Hana Tabaković, Borovoj Zimonja, Damir Vujnović, Nevenka Mikac, Silvije Vrbanac, Sanjin Španović, Zvonimir Kabelka…T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code