PROSVJED PROTIV PROSLAVE U SRBU

PROSVJED PROTIV PROSLAVE U SRBU

19. srpnja, 2015.

gajeva 7

U subotu 18. srpnja spred sjedišta Srpskog narodnog vijeća u Gajevoj ulici u Zagrebu Autohtona – Hrvatska stranka prava održala prosvjedni skup. Prosvjedni skup je održan povodom organizacije proslave četničkih zločina nad Hrvatskim narodom 1941. i 1990. godine u Srbu i Lici.
Dražen Keleminec predsjednik Autohtone – Hrvatske stranke prava je rekao da u Srbu nikada nije bilo antifašista ni komunista već samo četnika koji su surađivali sa fašističkom Italijom.
“Dosta je veličanja četništva i nikada nećete ostvariti Veliku već malu Srbiju. 25. srpnja 1991. godine u Srbu je održan miting na kojem je  govorio četnički zločinac Vojislav Šešelj i tom prilikom pozvao na klanje i protjerivanje Hrvatskog naroda. 27. srpnja 1941. godine četnici su zaustavili vlak pun hodočasnika i poubijali ih, katoličkog svečenika pekli na ražnju, selo Boričevac spalili, poubijali i protjerali Hrvate, a cijelo selo Ivezići poklali i bacilli u jamu. Prošle godine izvađeni su ostaci kostiju, a među njima bilo je dijete od samo dvije godine. Doći će dan kad u Srbu neće biti slavlja, a umjesto četničkog spomenika podignut ćemo spomenik hrvatskim žrtvama. Mi nikome ne prijetimo. ali Pupovac i Srbi kojima se ne sviđa u Hrvatskoj neka idu u Srbiju, a ako im se ni tamo ne sviđa neka idu u Sjevernu Koreju pa neka tamo veličaju četništvo”, poručio je Keleminec.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code