MILJENIĆ I MARAS SU U SUKOBU INTERESA GLEDE AGROKORA

MILJENIĆ I MARAS SU U SUKOBU INTERESA GLEDE AGROKORA

11. listopada, 2017.

 

 

Udruga U ime obitelji pozvala je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa da razmotri sukob interesa kandidata za istražno povjerenstvo o Agrokoru – g. Orsata Miljenića, bivšeg ministra pravosuđa u SDP-ovoj Vladi, koji je predložen i za predsjednika povjerenstva, te bivšeg ministra poduzetništva i obrta u istoj Vladi, g. Gordana Marasa, za vrijeme čijih mandata se dogodilo djelovanje Agrokora koje je, između ostalog, uzrokovalo kolaps koncerna.

U ime obitelji smatra kako je nedopustivo da kao članovi u istražnom povjerenstvu za Agrokor budu ministri bivše SDP-ove Vlade ili ministri HDZ-ovih vlada koje su kroz zakone i konkretne politike ili druge odluke omogućili sustavno urušavanje hrvatskog gospodarstva i pogodovanje nekoj privatnoj kompaniji, u ovom slučaju Agrokoru.

“Držimo da svojim članstvom u istražnom povjerenstvu g. Miljenić i g. Maras neće moći nepristrano i objektivno djelovati u zaštiti javnog interesa Republike Hrvatske i ostvarivanju ciljeva istražnog povjerenstva zbog kojih je ono sastavljeno odlukom Hrvatskog sabora prema čl. 3. Zakona o istražnim povjerenstvima (NN 24/1996). U ime obitelji smatra kako bi objektivno istražno povjerenstvo trebalo biti sastavljeno od saborskih zastupnika i stručnjaka koji nisu na bilo koji način sudjelovali u vladajućim garniturama tijekom čijih mandata se događalo sporno poslovanje Agrokora”, stoji u pismu Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

U ime obitelji poziva Povjerenstvo da na temelju iznesenih činjenica razmotri postojanje sukoba interesa saborskih zastupnika i bivših članova SDP-ove Vlade, g. Miljenića i g. Marasa, u vezi s njihovim članstvom u istražnom povjerenstvu za Agrokor. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code