NAJNOVIJE NA PORTALU

PROMOCIJA KNJIGE „SPLIT ZA POČETNIKE“ U VIP CLUBU

PROMOCIJA KNJIGE „SPLIT ZA POČETNIKE“ U VIP CLUBU

26. ožujka, 2015.

Split za pocetnike naslovnica tvrdi

U petak 27. ožujka u 19 i 30 sati u prostoru VIP Cluba, Trg bana Jelačića 9 održat će

će se promocija knjige Renata Baretića i Ivice Ivaniševića „Split za početnike“ (Znanje, Zagreb, 2015.) Uz autore na predstavljanju knjige govorit će i urednik Ivo Mužić.

Jeste li znali da će vam sugovornik u Splitu izrazom “A?” poručiti da vas nije najbolje čuo, izrazom “AE!” ili “E!” izraziti suglasnost s vašim stavom, izrazom “EEE…” se naizgled složiti s vama, ali izraziti i stanovitu sumnju u vašu tvrdnju, a izrazom „AJME!“ podijeliti s vama čitav spektar osjećaja – od veselja ili užasa do straha ili ushita?

Nepretenciozni i poučnozabavni vodič Split za početnike nastao zajedničkim snagama iz pera novinara i pisaca Renata Baretića i Ivice Ivaniševića, dobrohotni je pokušaj uravnoteženja odnosa prema gradu kojeg i obožavatelji i mrzitelji tretiraju s podjednakim manjkom zdrava razuma. O Splitu je već napisano mnogo ozbiljnih, temeljitih, učenih i mudrih knjiga, no autori poručuju da Split za početnike nije jedna od njih. Radi se tek, kako i naslov sugerira, o priručniku za početničko, površinsko snalaženje u jednom starom, vazda vrijućem gradu.

Osim osnovnih izraza razumijevanja u Splitu, vodič Split za početnike upoznat će čitatelje i s mnogim drugim, Splitu svojstvenim pojavama, pojmovima i osobama. Saznat će što se zapravo događa kada Splićanin nekoga uvati u đir, i kako se u slučaju da zapuše jugo najpametnije kloniti svih, posebice onih sa smiješkom na licu.

Brojne podatke, manje poznate široj javnosti, autori su pronalazili na raznim stranama, često ni sami dotad ne znajući za njih, a temeljna namjera bila je iznjedriti štivo ugodno za čitanje, koje će zrcaliti ponešto od duha grada i njegovih stanovnika. A za sve koji će „grintati“ kako neki bitni pojmovi nisu ušli u ovu knjigu, na kraju su rezervne stranice s abecedarijem i odgovarajućim prostorom, tako da joj i sami, svojim upisima, mogu pridonijeti.

BARETIĆ, Renato, Barni (1963.) – rođeni Zagrepčanin, 1996. definitivno se preselio u Split, odakle do danas promatra svijet drugim očima. Novinar, samostalni autor nekolicine proznih i poetskih knjiga te pregršta kolaborativnih naslova, većinom supotpisanih s → Ivicom IVANIŠEVIĆEM.

IVANIŠEVIĆ, Ivica (1964.) – rođeni, pače korijenski Splićanin, sredinom osamdesetih otišao na studij u Zagreb, odakle se nesmotreno vratio u Split. Novinar i pisac opće prakse, samostalni i pridruženi, s → Renatom BARETIĆEM već dulje vrijeme razvija tehniku autorskog paralel-slaloma. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code